Praktische informatie start schooljaar

Je zet in september een grote stap in je leven en we zijn vereerd dat wij als school daarvan deel mogen uitmaken. Wij danken je voor het vertrouwen in KOBOS eerste graad.

We geven je graag wat meer praktische info mee voor een vlotte start in september.

Binnen te brengen documenten

Om administratief volledig in orde te zijn op 1 september hebben we een aantal documenten nodig. We lijsten ze voor jou nog even op. We verwachten alle documenten tegen 2 juli 2019 op het leerlingensecretariaat.

  • Getuigschrift van het basisonderwijs;
  • De BaSO-fiche (indien je van de basisschool geen BaSO-fiche gekregen hebt, gelieve de vragenlijst uit de onthaalmap in te vullen en af te geven).
  • Een fotokopie van het rapport 6de leerjaar.
  • In de onthaalmap vind je een zorgfiche. Heeft je kind een attest of een verslag (van een dokter, psycholoog e.d.) of is er bepaalde informatie die je graag met de school wil delen in het belang van het functioneren van je kind, gelieve de zorgfiche die je in de onthaalmap vindt, in te vullen.

Boeken bestellen

De schoolboeken kun je bestellen via de firma Iddink (bestelling online, levering, helpdesk), maar dit is niet verplicht. Je kan ook zelf je boeken kopen bij een boekhandel. Het stappenplan met schoolcode voor het bestellen van de boeken via de website www.iddink.be en de boekenlijsten vind je hier.

Gelieve ten laatste dinsdag 2 juli je bestelling online in te geven zodat levering in de tweede helft van augustus (boeken via Iddink) en beschikbaarheid in september (ander algemeen materiaal, via KOBOS) gegarandeerd is.

Chromebook

Net als dit schooljaar werken we de komende jaren met een project rond “Samen mediawijs & digitaal aan de slag op campus STK”. Iedere leerling zal met een chromebook in de klas aan de slag gaan. Meer informatie rond het chromebook zal je later ontvangen in een volgende brief. We geven je nu al graag mee dat je op woensdag 27 augustus 2019 verwacht wordt voor het afhalen van het toestel.

Ander materiaal

Via deze link vind je de volledige materiaallijst terug voor het eerste jaar:

Jaarkalender

Via deze link kom je terecht op de jaarkalender voor schooljaar 2019-2020. Hier vind je alle belangrijke data op terug.

Start schooljaar

Eind augustus ontvang je meer praktische informatie rond de eerste schooldag. We geven je al graag mee dat je zoon/dochter verwacht wordt om 8.40 uur.

Voor verdere vragen kan je nog terecht op de school van maandag 1 juli tot en met vrijdag 5 juli en vanaf 26 augustus van 9.00 uur tot 16.30 uur. Je kan ons ook telefonisch bereiken op 015 71 93 70.