PARTNERS

Hans & Ann

Hans Vanmulders werd in 2009 bevangen door het Salsavirus.

Compleet in de ban van alle Salsa- en Bachatavibes, legt hij hart en ziel in het dansen.

Hij hoopt deze passie even gemakkelijk te kunnen doorgeven als het gemak waarmee zijn benen hun werk doen op de dansvloer...

"Salsa en Bachata is de kers op de taart in mijn leven"

Ann ontdekte 'n stukje later Salsa maar was meteen verkocht.

Haar zachte en lieve aanpak laat toe dat mensen zich snel thuisvoelen bij ons.

Voor een groot deel van de warmte die Salsa Dender uitstraalt is zij schuldig bevonden.

" Salsa is mijn onuitputtelijke energiebron en de rode draad in mijn nieuwe leven."

Leo & Linda

L&L Dance is een kleine onderneming, we noemen het liever een club. Ze werd in 2009 opgericht door Linda Biesemans.

Wij zijn al vele jaren fanatiek bezig in de salsawereld en hoopten nog meer mensen aan te steken met de fijne danskriebel.

Ons hoofddoel is dan ook dat anderen, net zoals wij, plezier beleven aan het dansen. De sfeer in onze lessen is daarom heel prettig en ontspannen doch leerrijk. Vrij snel zijn we opgemerkt door de organisatoren van Internationale

salsacongressen, waar we dan ook zelf lessen en shows konden gaan geven.

Bij ons kan je terecht voor lessen in Salsa LA-Style, Bachata en Merengue.

Vanaf het prille begin krijg je bij ons tips over lady - en men styling, musicality, leading en following, spinning.

Wij geven ook geregeld workshops en bootcamps. Tijdens een bootcamp krijg je 4 uur les op één dag. Dit loont zeker de moeite voor mensen die wat verder wonen. Je leert heel wat en je moet je maar 1 keer verplaatsen.

Mieke

Zet passie, LA salsa en Mieke samen en er ontstaat een geweldige familiale dansclub SALSAMICO!

Edson

"Edson Ludowika, geboren op het caribisch eiland Curaçao, kreeg al vanuit zijn wieg de typische deuntjes van het zonnige eiland te horen . Hij werd vanaf toen al beïnvloed door de dans van zijn cultuur. Tijdens zijn jeugd leerde hij de wereld van de hiphop en breakdancing kennen. Na heel wat ervaring te hebben opgedaan, raakte hij meer en meer geïnteresseerd in andere dansstijlen. Vooral in alle vormen van hiphop kan hij zich vinden, maar hij verdiept zich ook in vele andere dansstijlen om zijn choreografieën elke keer te onderscheiden van het “gebruikelijke”. Als choreograaf en lesgever heeft hij naam gemaakt in de urban hiphop wereld. Samen met verschillende artiesten heeft hij meegewerkt aan diverse projecten. Vooral met krumping heeft Edson zich op de kaart gezet.

Omdat hij nog steeds niet genoeg had van dansen, besloot Edson om de salsa terug op te pikken.

Met zijn technische achtergrond weet Edson bepaalde technieken te plaatsen en uit te leggen die noodzakelijk zijn voor het salsa dansen.

De typische flow en rust in de NY style salsa is dan ook een echte match voor Edson.

Zijn rijke ervaring in de danswereld, zijn techniek en oog voor detail maken van hem een ideale lesgever om mensen te begeleiden een goede (salsa) danser te worden."

Ivan

Ivan geeft al ruim 20 jaar danslessen salsa, merengue, cumbia e.a. voor de inmiddels ontbonden en door hem opgerichte vzw Salsa Caliente en nu voor de vzw Lagrimas Negras, waar hij stichter en voorzitter van is.

Sinds 1997 gaat Ivan regelmatig naar Cuba, op zoek naar de wortels van de salsa ( son ) en om zich verder te bekwamen in de Cubaanse salsa en de Rueda,

Didier & Anniek

Didier en Anniek zijn beginnen dansen in 2012. Ze volgden Salsalessen bij David en Pieter was hun leraar voor Bachata Sensual. Aangezien ze zo graag dansten, namen ze deel aan nationale en internationale lessen en festivals. Op deze manier stelden ze hun technieken op scherp.

In 2014 startten Didier en Anniek met lesgeven in Bachata Sensual. Hun focus van de lessen ligt op kwaliteit en techniek. Gedurende de jaren bleven ze bijleren en in 2017 volgden ze de lerarencursus gegeven door Korke en Judith, de

uitvinders van Bachata Sensual. Nu zijn ze ook officiële leerkrachten.

Ze houden ervan om samen te werken met goede vrienden en ze willen de Bachatafamilie uitbreiden in Gent en Kortrijk. Ze hopen dat andere mensen, net zoals zij een aantal jaar geleden, ook verliefd worden op deze mooie, passionele dans.