De online check-in of web check-in is een heel belangrijk onderdeel in de voorbereiding van je reis.

Zonder een goede online check-in -> geen tickets!

Hoe ga je te werk?

Alvorens met de check-in aan te vangen dien je over volgende info te beschikken:

  • het reserveringsnummer
  • je identiteitskaart of internationaal paspoort (beiden zijn ok)
  • thuisblijversnaam en telefoonnummer van deze persoon voor ingeval van nood
  • het reserveringsnummer van de vrienden waarmee je in het restaurant aan tafel wensen te zitten (max 8 personen per tafel).

Het reserveringsnummer of boekingsnummer vind je terug op de bevestiging die je van Ster Reizen hebt ontvangen. Dit nummer bestaat uit 8 cijfers en begint met 3.


Ga naar de website van MSC en klik op 'WEB CHECK-IN' of klik op de afbeelding om onmiddellijk nat de 'WEB CHECK-IN' pagina te gaan.

Op deze pagina vul je het reserveringsnummer in, je voornaam en je achternaam.

Vink eveneens 'Machtiging van persoonlijke gegevens' aan en klik op 'Verder'.

Op deze pagina zie je het reserveringsnummer, vertrekdatum, naam van het schip en het kajuitnummer.

Je leest er eveneens de namen van de personen die in de vermelde kajuit verblijven.

Klik op 'START DE WEB CHECK-IN' om verder te gaan.

STAP 1

Overloop alle in te vullen velden. Selecteer identiteitskaart of paspoort. Vul je gsm-nummer in (enkel cijfers), je e-mail adres en de gegevens van de thuisblijver.

Klik daarna op 'Volgende stap'.

STAP 2

In stap 2 worden de adresgegevens ingegeven. Klik op 'Zoeken postcode' om de woonplaats toe te voegen.

Je kan ook de 'Bed voorkeuren' selecteren. De configuraties zijn afhankelijk van het kajuittype. Ik kom daar later nog op terug in de cruise-info. Ter plaatse kan de samenstelling nog aangepast worden. Er is steeds een dubbel bed beschikbaar dat indien gewenst kan omgevormd worden naar 2 single bedden. Het 3e en 4e bed zijn nagenoeg steeds single bedden.

BELANGRIJK: in deze stap kan je de reserveringsnummers doorgeven zodat de personen die onder dit nummer vallen 's avonds in het restaurant de tafel kunnen delen. Indien dit niet goed zou uitkomen kunnen jullie in het restaurant onderling nog steeds omwisselen. De hieronder vermelde nummers zijn bij wijze van voorbeeld en niet over te nemen. MSC meldt op haar site dat dit niet gegarandeerd is en aan boord zal worden bevestigd.

's Morgens en 's middags kan iedereen voor zichzelf uitmaken met hoeveel en met wie hij of zij in het restaurant aan tafel wenst te zitten.

Accepteer de 'Privacy Voorwaarden' en selecteer twee maal 'Ja' en klik op 'Opslaan'.

BEVEILIGINGSFOTO

Wie reeds op cruise is geweest, weet dat er steeds hoge veiligheidsnormen worden gehanteerd. Vandaar dat de rederij over een foto (pasfoto) van elke passagier wenst te bezitten. Bij het aan boord gaan van het schip wordt effectief gecontroleerd of de persoon die aan boord komt dezelfde is als deze die zich in hun computersysteem bevindt.

Beschik je niet over een geschikte foto dan kan je klikken op 'DEZE STAP OVERSLAAN' en wordt je foto genomen tijdens de check-in. Dit is de eenvoudigste optie en de meest gebruikte.

Je kan eventueel je webcam gebruiken of een foto vanaf je PC uploaden. Je kan eventueel een foto nemen - egale en lichte achtergrond - met je smartphone.

Als de web check-in voltooid is, dien je voor alle kajuitgenoten 'VOLTOOID' te zien staan onder 'CHECKIN STATUS'.

Op dat ogenblik mailt MSC de cruisedocumenten naar ons door zodat wij ze naar jou kunnen doormailen. Vandaar mijn oproep om dit eenvoudige werkje (duurt echt niet lang) niet uit te stellen.

Lukt het echt niet dan kan Ster Reizen je hierbij helpen. Stuur ons dan een mailtje met daarbij alle info die we nodig hebben om de check-in correct uit te voeren (reserveringsnummers van de vrienden waarmee je 's avonds in het hoofdrestaurant de tafel wenst te delen, kopie van de passen of id-kaarten, foto's ed.)

Van zodra de web check-in voltooid is, kan je via de website (MIJN BOEKING - aangeduid met de gele pijl) in je boeking nog zaken toevoegen. Hou er rekening mee dat onze groep geniet van een drankenpakket aan de oude voorwaarden.

De excursies die wijzelf aanbieden kan je niet via MSC reserveren.

Bepaalde specialiteiten restaurants aan boord kunnen gereserveerd worden maar zijn meestal bijbetalend. Het hoofdrestaurant is in de cruiseprijs inbegrepen.