Steinerkasvatus

STEINERPEDAGOGIIKAN PUOLESTAPUHUJA JO VUODESTA 1985

UUSIMMAT

Waldorf 100 -juhlavuoden BEES&TREES teeman syventämiseksi:

Teksti ja kuvat: Liisa Hertell

Teksti: Kati Heikkilä-Huhta

Kohta soi suvivirsi ja oppilaat saavat kevätlausunnot käsiinsä. Mitä steinerkoulujen oppilasarvioinnissa pidetään tärkeänä? Keskustelemassa steinerkoulun äidinkielenopettaja, kasvatustieteen tohtori ja koulutussuunnittelija Eeva Raunela

HUHTIkuu 2019

"...sokraattisen kyselyn sijaan voisi puhua sokraattisesta taiteesta, sillä opetustilanteissa kysymykset nousevat dialogissa, kaikkia kysymyksiä ei voi järjestelmällisesti suunnitella ennalta."

Teksti: Eeva Raunela

Eeva Raunelan lektio väitöstilaisuudessa Itä-Suomen yliopistossa 14.12.2018 on täynnä konkretiaan yltävää syvällistä ajattelua lukion opiskelijoiden kielitietoisuuden kehityksestä.

Lue myös Paula Keskisen kommenttipuheenvuoro!

Rytmistä keskustelemassa Pia Pale, Minna Mäkinen, Katariina Niinistö
Steinerkoulujen TVT-polusta keskustelemassa Marulla Koponen, Kati Ylinampa ja Pia Pale

Steinerkasvattajat mainitsevat usein rytmin kertoessaan pedagogiikasta vanhemmille. Mutta mitä se rytmi oikein on? Ja miten se oikein liittyy kouluun? Haastateltavana steinerpedagogi Katariina Niinistö.

Steinerkoulujen TVT eli tieto- ja viestintäteknologian opetusta on pohdittu ja kehitetty Suomen steinerkoulujen yhteisessä Digitutor-projektissa. Nyt on yhdessä laadittu TVT-OPS eli opetussuunnitelmakehys sekä runko jokaisen koulun TVT-STRATEGIAlle valmis. Keskustelemassa Marulla Koponen ja Kati Ylinampa.

maaliskuu 2019

mikä?

STEINERKASVATUS-verkkojulkaisussa ilmestyy kuukausittain teema-artikkeli sekä podcast "Keskusteluja steinerkasvatuksesta". Lisäksi lehden ajankohtaisosiosta löytyy ne ajankohtaiset asiat, mitkä ennen löytyivät SPEDA-tiedotteesta. Jotta lehti saavuttaisi keskustelevan luonteensa, lukijoilta pyydetään palautetta, kommentteja, ehdotuksia ja toiveita! Tervetuloa keskustelemaan kasvatuksesta! TILAA ILMOITUS UUDESTA ARTIKKELISTA SUORAAN SÄHKÖPOSTIISI!

JULkaisija

Steinerkasvatus, 33. vuosikerta. Toimitussihteeri: Pia Pale, p. 0443588826 Toimitus: Jarno Paalasmaa, Kirsi Perttola-Ylinampa, Eeva Raunela, Timo Jantunen, Iida-Eija Tilles, Maria Karikoski.

Julkaisijan yhteystiedot: Steinerkasvatuksen liitto, liitto@steinerkasvatus.fi

Yhteydenotot toimitukseen: toimitus@steinerkasvatus.fi

ARKISTO

Kaikki Steinerkasvatus-lehden aiemmat artikkelit vuodesta 1985 alkaen löydät täältä.

UUSIN NÄKÖISLEHTI

TILAA ilmoitus:

Ilmoitus Steinerkasvatus-verkkojulkaisussa ilmestyneistä uusista artikkeleista ja podcasteista lähetetään kerran kuukaudessa. Tilaaja voi erota listalta klikkaamalla viestissä olevaa linkkiä. Tilauslomake.