Pölyttäjäpolut

Polkuja pölyttäjille!

Kaikki me tarvitsemme turvallisia ja palkitsevia reittejä liikkuessamme kaupungeissa. Kaupunkiemme viihtyisyyteen ja luontoympäristömme eloisuuteen vaikuttavat pölyttäjät eivät ole poikkeus, mutta näitä hyönteisiä ei juuri huomioida kaupunkien suunnittelussa ja kehittämisessä. Tästä syystä lanseeraamme Pölyttäjäpolku-hankkeen, jossa kaikki kaupunkilaiset pääsevät osallistumaan oman elinympäristönsä viihtyisyyden lisäämiseen, mutta ennen kaikkea mehiläisten, perhosten ja muiden pienten hyönteisten elin- ja liikkumismahdollisuuksien lisäämiseen.

Pölyttäjäpoluilla pyritään varmistamaan että perhosilla, pörriäisillä, mettisillä ja mehiläisillä on mahdollisuus kulkea kaupungeissa ja lähiöissä korttelista kortteliin, pihasta pihaan ja kukkapenkistä kukkapenkkiin.

Koska pölyttäjien tie vie kukasta kukkaan kutsumme teidät kaikki mukaan osallistumaan ja istuttamaan kukkivia keitaita kaupunkeihin ja kyliin.

Osallistuminen on helppoa

Perusta pölyttäjille levähdyspaikka, ‘pitstop’, omaan pihaasi tai talonyhtiön pihaan. Voit lähteä liikkeelle pienistä istutuksista, kukkaruukuista ja vaaseista ja edetä hiljalleen kohden isompia istutuksia. Osallistumalla pölyttäjäpolkujen muodostumiseen autat lähiluontosi kasvien pölytystä, varmistat kukkien kukinnat, sekä marjasadot ja samalla luot viihtyisää kaupunkia, josta pölyttäjien lisäksi nauttivat myös ihmiset.

Kun olet pystyttänyt oman pölyttäjien levähdyspaikan, klikkaa siitä merkki karttaan. Voit samalla katsella ympärillesi, ja katsoa mihin suuntaan pölyttäjät saattaisivat tarvita uusia pölyttäjäpysäkkejä. Ehkä naapuritalonyhtiön piha kaipaisi hieman kukkaloistoa... Pienellä positiivisella vinkkauksella pölyttäjien viihtyminen naapuristossasi paranee, ja kulmakunnan viihtyisyys lisääntyy.

Tässä pelissä on vain voittajia. Ja muista haastaa mukaan ihmisiä naapuristosi ulkopuoleltakin.


Seuraa pörriäisiä

Voit myös seurata oman istutuksesi elämää kesän mittaan ja laitella kuvia sosiaalisiin medioihin alla lueteltujen hästägien kera.

  • #pölyttäjäpolku
  • #kukkivakaupunki
  • #beepath
  • #pölyttäjäpysäkki
  • #beestrees
  • #pollinatorpathway