Praktisch in de kleuterschool

Reservekledij

Een ongelukje in de broek is niet verwonderlijk bij onze allerkleinsten. Handig is het wel als we slip, broek en kousjes kunnen aandoen die van henzelf zijn. Daarom vragen wij om een plastiek zak met reservekledij, voorzien van hun naam, aan de juf te geven.

Indien er toch reservekledij van de school mee naar huis gaat, gelieve die dan gewassen weer terug mee naar de school te brengen, want onze voorraad geraakt anders snel uitgeput.

De schooluren

  • Maandag, dinsdag en donderdag: van 8.30u. tot 11.40u. en van 13.15u. tot 16.00u.
  • Op woensdagen van 8.30u. tot 11.15u.
  • Op vrijdag van 8.30u. tot 15.00 u.

Wij vragen u uitdrukkelijk de schooluren te respecteren, zowel wat het brengen (vóór 8.30u.) als het afhalen betreft.

Bij het einde van de klasdag vragen we je vriendelijk aan de schoolpoort te wachten tot de bel gaat. Dan komen de kleuterjuffen met de kleuters tot op de speelplaats op hun afgesproken plaats. De peuters en kleuters van het eerste kleuter blijven in de turnzaal totdat ze opgehaald worden.

We zijn een gezonde school.

Doorheen de dag zorgen wij ervoor dat de kinderen voldoende water drinken.

Als tussendoortje brengen de kleuters 's morgens een boterham mee. In de namiddag brengen ze een stuk fruit mee. Op dinsdagnamiddag is er fruit op school.

De kinderen kunnen in de school een warme maaltijd gebruiken bestaande uit soep en een hoofdschotel. Kinderen die boterhammen eten, brengen zelf hun brooddoos mee.

De inschrijvingen voor de warme maaltijden gebeuren in het begin van het schooljaar, maar kunnen per dag aangepast worden. Voor de peuters is dit mogelijk vanaf hun instapdag. Zorg dat het voor de kleuterjuf duidelijk is of de kleuter op school een warme maaltijd of broodmaaltijd neemt of naar huis gaat. Een briefje in de schooltas is noodzakelijk.

De betaling van onkosten gebeurt maandelijks via domiciliëring of overschrijving.

Turnen

Voor alle leeftijden zijn er een geplande turnlesssen voorzien. Kleuters hebben geen turnpak nodig. Naast de turnlessen voorzien de klasjuffen regelmatig bewegingstussendoortjes.

Verjaardagen

Je kleuter is die dag het middelpunt van de belangstelling!

Om de verjaardag van je kleuter op school te vieren, willen wij het volgende suggereren : het is fijn om wafeltjes, koekjes, cake,... te bakken voor de hele klas. Iedereen geniet dan.

Om te trakteren wordt er geen snoep of individuele cadeautjes meegebracht. Geheel vrijblijvend heeft elke klasjuf een lijst met leuke ideetjes.

Verloren voorwerpen

Het is fijn als je op jassen, truien, mutsen, sjaals, handschoenen en fruit- en brooddozen van uw kind de naam noteert of een label kleeft. Dit maakt het voor ons mogelijk verloren voorwerpen via de kleuterjuf terug te bezorgen. Niet gemerkte spulletjes komen terecht in de grote koffer aan de inkom. Per trimester worden alle spullen die niet werden opgehaald gegeven aan een goed doel.

Abonnementen

Bij het begin van het schooljaar wordt de kans geboden een abonnement te nemen op de tijdschriften van uitgeverij Averbode. Deze maandelijkse didactische magazines zijn speciaal gericht op de leeftijd van uw kind en kunnen aardig wat animatie bieden om er thuis mee bezig te zijn. Het abonnement wordt onmiddellijk als jaarabonnement aangevraagd via Gimme. Een aankoop voor het Kerst-, Paas- en vakantieboek wordt ook via Gimme gemeld.

Afwezigheden

Als je kleuter afwezig is wegens ziekte of andere omstandigheden, is een medisch attest of schriftelijke verklaring van de ouders niet noodzakelijk. We appreciëren het als je een seintje geeft aan de school wanneer uw kind niet kan komen. Wij zijn immers begaan met je kleuter en kijken dagelijks uit naar zijn/haar komst.

Vragen?

Voor al je vragen en bedenkingen kan je steeds terecht bij de directie.