Het stoerste en gezelligste evenement van het jaar. De Hoeksche Waard loopt uit naar de Kikkershoek voor Schots spektakel! Wil je komen kijken? Voel je welkom! Dompel jezelf onder in Schotse Sferen, en geniet van de games.

Heb je zin om samen met een eigen Clan van 6 sterke mensen mee te doen en je krachten te meten met de professionele teams? Schrijf je in. Ook voor gelegenheidsteams is het ontzettend leuk om mee te doen. Vul het formulier hiernaast in, of volg de knop hieronder(naast) om naar het formulier te gaan.


Volg ons nu ook op instagram!

De Highland Games is één van Schotlands grote sport tradities. De meerkamp krachtspelen wordt al eeuwenlang ingezet bij de strijd tussen de clans. Uiteraard is de strijd iets minder bloederig geworden, maar de games zijn overeind gebleven, en worden inmiddels overal ter wereld georganiseerd. Zo ook in Nederland dus.


De traditionele highlandgames team meerkampwedstrijden vertonen meer overeenkomsten met de moderne atletiek dan je zou denken.

Dat is dan ook de reden dat de Highland Games Clan McNozems deze wedstrijd organiseert samen met Atletiekvereniging Spirit in Oud-Beijerland. Er doen 17 a 18 professionele teams mee, maar er zijn ook al gelegenheidsteams ingeschreven van onze atletiekvereniging, alsook van plaatselijke ondernemers, en sportscholen.

Onderdelen als Putting the Stone, Stones of Manhood, Caber Toss en Tug Of War zijn de illustere namen van de stuk voor stuk spectaculaire onderdelen. Alle onderdelen worden uitgevoerd met inachtneming van de hoogste veiligheidseisen, zodat niet alleen de sporters, maar ook het publiek veilig kan genieten van het evenement.

En dat gebeurt allemaal onder het genot van een drankje, een hapje, lekkere muziek en vooral veel sportiviteit en gezelligheid.

De Spirit Highland Games beginnen om 10.30 en duren de hele dag en de toegang is gratis. Het bier en de limonade staat koud, de koffie en thee warm, en de hapjes zijn de hele dag ruim voorradig. De hele dag vermaak voor het hele gezin.

Wat houdt het in als je meedoet: Een clan bestaat uit 6 sporters en een chieftain. Deze zijn verplicht 18+ en dragen een kilt.

Zowel dames als herenteams mogen mee doen, alswel gemengde teams. Ieder teamlid doet mee aan de 6 individuele onderdelen, en als team doe je nog een teamonderdeel, en neem je in de loop van de dag deel aan de "Tug of War" competitie.

Alle punten die behaald worden tijdens het toernooi worden zowel individueel als per team opgeteld. Zo ontstaat per onderdeel een individuele ranglijst en een teamranglijst.

Deelnemers uit gelegenheidsteams mogen bij ieder onderdeel zelf bepalen of ze de "mannengewichten" of de "damesgewichten" doen. Je hoeft dus niet de sterkste man van de Hoeksche Waard te zijn om mee te kunnen doen.

Zie je dit helemaal niet zitten, maar wil je wel graag komen kijken. Wees onze gast. Iedereen is welkom, en de toegang is gratis.

Verzorgt de horeca.

Slijterij Bie de Bolle verzorgt the Whisky Key

Vaste sponsor

Verzorgt de marketing en communicatie.

Steve the bagpipe player aanwezig met schotse winkel

Vaste sponsor en deelnemend team

Vaste sponsor en deelnemer

Vaste sponsor

Wilt u ook als sponsor zichtbaar zijn op dit evenement, en op deze site? Dat kan op veel verschillende manieren. U kunt materialen aanleveren, maar ook fysiek met uw bedrijf aanwezig zijn.

Vul onderstaand formulier in, of neem contact op met Kay@spirithighlandgames.nl

Wilt u deel uitmaken van de vaste crew tijdens het evenement? meld u dan aan via onderstaande knop, of neem contact op met Kay@spirithighlandgames.nl

Highland Games Team McNozems


Atletiek

vereniging Spirit


Spirit Highland Games


Sfeerimpressie 1e editie 2019