Recollida solidària de material i diners per a Ucraïna

La manera més efectiva de canalitzar l’ajuda és fent aportacions econòmiques
a les entitats especialitzades que ja treballen sobre el terreny.

Campanyes econòmiques

Creu Roja

Mitjançant la teva donació, es donarà suport a les accions de la Creu Roja a Ucraïna, així com l'assistència a les persones d'origen ucraïnès en situació de vulnerabilitat a Espanya.

1.005,00€

Recaptats per les famílies del Col·legi Sant Josep, que es destinaràn a la campanya de la Creu Roja.

Recollida de material

El Col·legi Sant Josep i l'Associació Juvenil Inputs es mantenen en contacte amb la Xarxa Nacional d'Albergs Socials de Catalunya (Xanascat) en la que es troben refugiats ucraïnesos amb l'objectiu de facilitar ajuda i recursos davant la situació d'emergència en què es troben.

Com explicar la guerra als infants

A aquestes altures, quan es compleix la primera setmana de l'atac de Rússia sobre Ucraïna, pocs infants no deuen haver sentit campanes de la guerra, i les famílies han de respondre les preguntes que fan sobre un conflicte que ja costa de pair per a un adult.

La psicòloga Alba Alfageme i la consultora de criança respectuosa Míriam Tirado donen consells per respondre a infants i adolescents sobre el conflicte a Ucraïna

Acolliment d’infants i adolescents d’Ucraïna sense tutors legals

La invasió militar d’Ucraïna per part de Rússia ha provocat una afluència massiva de persones desplaçades, que s’han vist obligades a fugir del seu país, d’entre les quals hi ha menors d’edat no acompanyats.

L’arribada d’infants i adolescents d’origen ucraïnès sense tutors legals al nostre país ha motivat el Govern a activar un circuit específic per atendre’ls que en garanteixi els drets i preservi l’interès superior de l’infant.

En la majoria de casos, es tracta de nens i nenes que ja han estat a Catalunya en el marc dels programes d’acollida que promouen diverses ONGs i que, per tant, ja tenen un vincle amb famílies catalanes. Moltes d’aquestes famílies s’han ofert a acollir-los de nou mentre duri el conflicte.

Amb aquest circuit d’emergència extraordinari el Govern vol donar resposta a un fenomen concret per donar seguretat als menors d’edat que arriben i també a les famílies que els acullen.

On adreçar-se si es vol ajudar als refugiats

Les persones i entitats que vulguin col·laborar ho han de fer en coordinació amb ajuntaments i Generalitat.

El primer pas que ha de seguir qualsevol interessant a acollir refugiats és posar-se en contacte amb la Generalitat, concretament amb el servei especial habilitat al telèfon 012 o bé al correu comiteacollida.igualtat@gencat.cat, detallant de quina manera vol ajudar.

Petició d'Amnistia Internacional

Ucraïna: La població civil està en perill. Detinguin l'agressió ja!