Mellemtrin

Hvad sker der på mellemtrinnet i en fordybelsesuge?

Efter en formiddag på mellemtrinnet og i I-klassen, har vi fået et godt indblik i, hvad der sker på en dag i fordybelsesugen.

Vi har været rundt omkring, og vi har spurgt godt ind til alle. Vi har fået en masse oplysninger omkring, hvad alle børnene var i gang med.

Mange af børnene var faktisk ikke helt klar over, hvad de skulle bruge tingene til, og mange af dem vidste heller ikke rigtigt, havd de skulle lave. De synes det var sjovt at lave noget andet, men det de lavede, syntes de var kedeligt.

En stor del af alle børnene var i gang med at dekorere deres døre, men der var også nogle der lavede noget andet. Udover dekorationer til dørene, var der nogle der ordnede ukrudt, nogle der byggede legekøkken, nogle der malede og så var der nogle der malede spil på fliserne.

Dekorationer til døre

Alle klasserne på mellemtrinnet har ét fælles projekt, nemlig at alle dørene skal dekoreres.

Klasserne skulle hver især lave en dekoration til deres dør. Der skulle på hver dør være et træ, og alle eleverne var godt i gang med at klippe en masse blade til disse træer.

Mange af eleverne på mellemtrinnet synes det var hyggeligt og sjovt at lave, men der var også nogle der virkelig ikke syntes det var sjovt. De syntes faktisk at det var virkelig kedeligt.

Maling i biologi

I biologi var der to piger i gang med at male, vi fandt dog ikke ud af, hvad de var i gang med at male. De vidste faktisk ikke engang selv, hvad de skulle lave, de var bare blevet sat i gang af deres lærer.

Nogle gange sker der også nogle ting i en fordybelsesuge, som lærerne måske ikke havde planlagt skulle ske. I denne fordybelsesuge skete der faktisk noget uforudsigeligt.

De havde det meget sjovt i biologi, fordi da en af dem skulle i gang med at vaske en pensel, skete der noget meget uforudsigeligt. Der var et af vandrørerne der sprang. Der var et kæmpe vandland lige pludselig.

Mellemtrinets kakler

På mellemtrinnet var der også andet i gang. De skulle ikke kun lave deres døre fine, de skulle også lave en masse kakler. De skulle hver især lave en kakkel, og den skulle bagefter hænges op på en væg.

Der var en del der hyggede sig med det, og der var en masse der smilede og grinte. Der var faktisk ikke så mange som synes det var kedeligt, Alle grinede og havde det sjovt.

Kaklerne skulle hænges op for først og fremmest at dekorere skolen, men også for at give skolen noget personligt.

Interview: Hvad laver eleverne i en fordybelsesuge?


Kend din ginger...

Vi har talt med nogle elever fra Mellemtrinet...

Er I frække?

glæder i jer til at komme i udskolingen: ja

hvorfor: pga jeg må jeg gå i brugsen

har i mange venner: Ja

laver i tit balade: Nej/Ja

Skal I så i Brugsen?

har i nogle gode lærer: Nej

hvad laver i i frikvateret: spillet meget fodbold

hvorfor en type er du i klassen: støjne

De er allerede i gang med at lege i gården