Intensivkurs i spanska på sommaren

Lär dig spanska i sommar!

Svenska Skolan på Costa del Sol håller öppet under sommaren för att ge intensivkurser i spanska och spansk kultur och samhälle. Kursen varar nio veckor och du har fyra undervisningstimmar om dagen alla vardagar under perioden.

Kursinnehåll.

Utöver traditionell undervisning i spanska innehåller kursen även Kultur och Samhälle. Kursprogrammet kommer att innehålla utflykter i närområdet, i huvudsak Malaga, där du som elev ges möjlighet att se och uppleva spansk kultur och samhälle. Utflykter i närområdet skall täckas av kursavgiften.

Om deltagarna önskar göra längre utflykter (Granada, Sevilla och Cordoba) så kan detta arrangeras men betalas separat av kursdeltagarna.

Även praktiska moment som matlagning och bild kommer att ingå. Du som elev kommer att få egna uppgifter att utföra i samhället.

Kursinnehållet har mindre av klassisk katederundervisning och mer utformat av kursdeltagarna själva med sitt eget engagemang. Vi blandar teoretiska moment med praktiska moment hela tiden.

Samtliga pedagoger har spanska som modersmål och är helt tvåspråkiga (svenska och spanska), så de kan lära ut spanska utifrån ett svenskt perspektiv. Studierna är ämnesövergripande och inbegriper såväl hörförståelse, skriftlig och muntlig framställning som projekt- som temauppgifter. Språkundervisningen sker utifrån nivåindelning.

Vill du veta mer om kursinnehållet kan du ta kontakt med kursledaren Violeta Solano via e-post: violeta.solano@skolan.es

Tid och plats.

Kursstart: 17 juni 2019

Avslutning: 16 augusti 2019

Plats: Svenska Skolan på Costa del Sol, Avda. Acapulco 11, 29640 Fuengirola (Los Boliches).

Registrering.

Du anmäler dig på skolans ansökningsblankett, där du fyller i de delar som är relevanta för intensivkurs i spanska på sommaren. Du kommer att faktureras i maj månad och avgiften skall var betald senast 1 juni 2019.

Deltagare.

Kursen riktar sig till dig som är vuxen (myndig) och vi räknar med att flertalet av deltagarna kommer att vara mellan 18-25 år, men även du som är äldre är givetvis välkommen.

Du måste försöka ange dina spanskakunskaper när du söker, så att vi kan säkerställa att det finns en någorlunda homogen kunskapsgrupp som du passar i. Väl på plats kommer vi att nivåtesta alla så att undervisningen blir anpassad till varje medlem.

  • Nybörjare utan eller med begränsade förkunskaper (från nybörjare till A1).
  • Nybörjare med grundläggande förkunskaper (A2).

Om du har betyg eller intyg från tidigare studier i spanska vill vi att du skickar dem i ansökan för en korrekt gruppindelning.

Pris.

Nio veckors intensivkurs i spanska för: 1.200€. Du kommer att faktureras i maj månad och avgiften skall var betald senast 1 juni 2019.

Boende.

Vi kan erbjuda boende i spanska värdfamiljer under kursveckorna. Boendet i värdfamilj är inte obligatoriskt utan endast en service som erbjuds kursdeltagarna. I boendet ingår rum och möjlighet att laga frukost och kvällsmat.

Betalning för värdfamiljer sker direkt mellan kursdeltagare och värdfamiljen.

Vill du veta mer om boende i spansk värdfamilj kan du ta kontakt med skolans gäststudentkoordinator Liza Nilsson via e-post: liza.nilsson@skolan.es