Sommarkurs i spanska för vuxna

Lär dig spanska i sommar!

Svenska Skolan Costa del Sol håller öppet under sommaren för att ge intensivkurser i spanska, spansk kultur och samhälle. Kursen varar i tio veckor och du har fyra undervisningstimmar per dag alla vardagar under studietiden. Kursen sker i samarbete med Folkhögskolan Hvilan. Du har möjlighet att söka till kursen direkt via oss på info@skolan.es eller genom Folkhögskolan Hvilan på spanska@hvilan.se

Kursinnehåll

Utöver traditionell undervisning i spanska innehåller kursen även Kultur och Samhälle. Kursprogrammet innehåller utflykter i närområdet, i huvudsak Málaga, där du ges möjlighet att se och uppleva spansk kultur och samhälle. Utflykter i närområdet ingår i kursavgiften.

Om deltagarna önskar göra längre utflykter (Granada, Sevilla och Cordoba) så kan detta arrangeras men betalas separat av kursdeltagarna.

Även praktiska moment som matlagning och bild ingår. Eleverna får även egna uppgifter att utföra i samhället.

Kursinnehållet har mindre betoning på klassisk undervisning utan är mer utformat av kursdeltagarna själva med sitt eget engagemang. Vi blandar teoretiska och praktiska moment hela tiden.

Samtliga pedagoger har spanska som modersmål och är helt tvåspråkiga (svenska och spanska), så de kan lära ut spanska utifrån ett svenskt perspektiv. Studierna är ämnesövergripande och inbegriper såväl hörförståelse, skriftlig och muntlig framställning som projekt- som temauppgifter. Språkundervisningen sker utifrån nivåindelning.

Vill du veta mer om kursinnehållet kontaktar du kursledaren Violeta Solano via e-post: violeta.solano@skolan.es

Tid och plats

Första kursveckan sker på distans, och de övriga nio veckorna på plats i Fuengirola.

Kursstart: 2022-06-13 (första veckan på distans, start i Fuengirola 2022-06-20)

Avslutning: 2022-08-19

Plats: Svenska Skolan Costa del Sol, Avda. Acapulco 11, 29640 Fuengirola (Los Boliches).

Registrerin

Skicka din intresseanmälan om att delta i intensivkurs i spanska på sommaren till info@skolan.es. Du kommer att faktureras i maj månad och avgiften skall var betald senast 1 juni 2022.

Deltagare.

Kursen riktar sig till dig som är myndig.

Du måste försöka ange dina kunskaper i spanska när du söker, så vi kan säkerställa att det finns en någorlunda homogen kunskapsgrupp som passar dig. Väl på plats kommer vi att nivåtesta alla så att undervisningen blir anpassad till varje elev.

  • Nybörjare utan eller med begränsade förkunskaper (från nybörjare till A1).

  • Nybörjare med grundläggande förkunskaper (A2).

Om du har betyg eller intyg från tidigare studier i spanska vill vi att du skickar dem i ansökan för en korrekt gruppindelning.

Pris

Tio veckors intensivkurs i spanska kostar 1.200 €. Du faktureras i maj månad och avgiften skall var betald senast 1 juni 2022.

Boende och mat

Vi har möjlighet att erbjuda boende i spanska värdfamiljer under kursveckorna, till ett begränsat antal kursdeltagare. Boendet i värdfamilj är inte obligatoriskt utan endast en service vi erbjuder så långt det räcker. I boendet ingår rum och tillgång till kök för tillagning av lättare måltider.

Betalning för att bo i värdfamilj sker direkt mellan kursdeltagare och värdfamiljen.

Skolan bjuder på frukost under skoldagarna. Hemkunskapssalen finns till kursdeltagarnas förfogande för tillagning av enklare lunch i grupp eller individuellt under skoldagarna.

Vill du veta mer om boende i spansk värdfamilj kontaktar du skolans gäststudentkoordinator Liza Nilsson via e-post: liza.nilsson@skolan.es

Har du frågor om kursen kan du kontakt oss på info@skolan.es