Sommarkurs i spanska för vuxna

Lär dig spanska i sommar!

Svenska Skolan på Costa del Sol håller öppet under sommaren för att ge intensivkurser i spanska och spansk kultur och samhälle. Kursen varar tio veckor och du har fyra undervisningstimmar om dagen alla vardagar under perioden. Kursen sker i samarbete med Folkhögskolan Hvilan. Du har möjlighet att söka till kursen direkt via oss eller genom Folkhögskolan Hvilan.

Kursinnehåll.

Utöver traditionell undervisning i spanska innehåller kursen även Kultur och Samhälle. Kursprogrammet kommer att innehålla utflykter i närområdet, i huvudsak Malaga, där du som elev ges möjlighet att se och uppleva spansk kultur och samhälle. Utflykter i närområdet skall täckas av kursavgiften.

Om deltagarna önskar göra längre utflykter (Granada, Sevilla och Cordoba) så kan detta arrangeras men betalas separat av kursdeltagarna.

Även praktiska moment som matlagning och bild kommer att ingå. Du som elev kommer att få egna uppgifter att utföra i samhället.

Kursinnehållet har mindre av klassisk katederundervisning och mer utformat av kursdeltagarna själva med sitt eget engagemang. Vi blandar teoretiska moment med praktiska moment hela tiden.

Samtliga pedagoger har spanska som modersmål och är helt tvåspråkiga (svenska och spanska), så de kan lära ut spanska utifrån ett svenskt perspektiv. Studierna är ämnesövergripande och inbegriper såväl hörförståelse, skriftlig och muntlig framställning som projekt- som temauppgifter. Språkundervisningen sker utifrån nivåindelning.

Vill du veta mer om kursinnehållet kan du ta kontakt med kursledaren Violeta Solano via e-post: violeta.solano@skolan.es

Tid och plats.

Första kursvecka sker på distans, och övriga nio veckor sker på plats i Fuengirola.

Kursstart: Måndag 14 juni 2021

14 juni till 20 juni - Distansundervisning.

21 juni till 20 augusti - Undervisning på Svenska Skolan på Costa del Sol (Fuengirola)

Avslutning: Fredagen 20 augusti 2021

Plats: Svenska Skolan på Costa del Sol, Avda. Acapulco 11, 29640 Fuengirola (Los Boliches).

Registrering.

Skicka din intresseanmälan om att delta i intensivkurs i spanska på sommaren till info@skolan.es. Du kommer att faktureras i maj månad och avgiften skall var betald senast 1 juni 2021.

Deltagare.

Kursen riktar sig till dig som är vuxen (myndig) och vi räknar med att flertalet av deltagarna kommer att vara mellan 18-25 år, men även du som är äldre är givetvis välkommen.

Du måste försöka ange dina spanskakunskaper när du söker, så att vi kan säkerställa att det finns en någorlunda homogen kunskapsgrupp som du passar i. Väl på plats kommer vi att nivåtesta alla så att undervisningen blir anpassad till varje medlem.

  • Nybörjare utan eller med begränsade förkunskaper (från nybörjare till A1).
  • Nybörjare med grundläggande förkunskaper (A2).

Om du har betyg eller intyg från tidigare studier i spanska vill vi att du skickar dem i ansökan för en korrekt gruppindelning.

Pris.

Tio veckors intensivkurs i spanska för: 1.200€. Du kommer att faktureras i maj månad och avgiften skall var betald senast 1 juni 2021.

Boende och mat.

Vi har möjlighet att erbjuda boende i spanska värdfamiljer under kursveckorna, till ett begränsat antal kursdeltagare. Boendet i värdfamilj är inte obligatoriskt utan endast en service vi erbjuder så långt det räcker. I boendet ingår rum och tillgång till kök för tillagning av lättare måltider.

Betalning för värdfamiljer sker direkt mellan kursdeltagare och värdfamiljen.

Du har möjlighet att fixa egen frukost och lunch på skolan under kursdagarna. Hemkunskapssalen finns till kursdeltagarnas förfogande för tillagning av enklare måltider i grupp eller individuellt.

Vill du veta mer om boende i spansk värdfamilj kan du ta kontakt med skolans gäststudentkoordinator Liza Nilsson via e-post: liza.nilsson@skolan.es