Finbesök på skolan

På Svenska Skolan på Costa del Sol får vi ofta besök av personer och familjer som är intresserade av att veta mer om vår skola. Ni är alla välkomna att häls på. VI visar gärna upp vår skola till er som är intresserade av att era barn studerar på vår skola. Och alla ni som varit elever, föräldrar eller anställda vid skolan är givetvis alltid välkomna att hälsa på i er egen gamla skola.

Under våren och sommaren 2017 har vi haft några besök som vi speciellt vill uppmärksamma.

Besök av Sveriges ambassadör i Madrid och konsuln i Malaga.

Sveriges ambassadör i Madrid, Lars-Hjalmar Wide besökte vår skola vid sitt besök på Costa del Sol i slutet av Juni. Tillsammans med ambassadören kom även Sveriges konsul i Malaga Pedro Megías González och kanslist Rèka von Pálffy. Skolan var representerade av Directora Técnica Elvira Herrador Quero, Rektor Mattias Kerttu, Föreningschef Per Hvid-Hansen och styrelseordförande Ingemar Kamph.

Skolans första rektor på besök på skolan.

Skolans först rektor Lars Ekström och Margaretha Ekström lärare på högstadiet var på besök på skolan i slutet av maj. Lars, Margareta och Marianne var skolans första personal. När skolan startade 1969 utgjorde dessa tre personer hela skolans personal. Lars och Margaretha var kvar på skolan till 1975.

Lars och Margaretha träffade nuvarande Rektor Mattias Kerttu, skolans föreningschef PerHvid-Hansen och skolföreningens ordförande Ingemar Kamph.

En av skolans första elever och son till en av grundarna på besök på skolan.

Per Gyllenspetz, son till Anne Palmers som tillsammans med Åsa Hvid-Hansen var de två initiativtagarna till Svenska Skolan på Costa del Sol, var på besök på skolan under juni månad. Både Per Gyllenspetz och Per Hvid-Hansen började på skolan samma år som skolan startade 1969.