sommarlov på sorgenfriskolan

Planering vecka 32

Lystring alla sommarbarn!

Det kan hända att vi arrangerar spontanutflykter till Folkets Park, Rörelselekplatsen eller liknande för att plaska i dammarna. Eller att vi ställer fram vattenspridaren på skolan.

Bra att alltid ha i sommar är:


Badkläder

Handduk

Vattenflaska

Solkräm

Onsdagar på Urban Beach Ribban

Hej, varje onsdag under sommarlovet så kommer vi på Sorgenfriskolans fritidshem att åka ner till ribban på urban beach. Det är bra att ha med en egen vattenflaska, badhanduk, badkläder samt att man har använt solkräm innan man kommer.

Obs. Man ska vara på skolan senast 9:00

Vi åker med buss från skolan cirka 10:00 och är tillbaka cirka 15:00

Obs. Endast de barn som har lämnat in bad eller simintyg till personalen har tillåtelse att vistas i vattnet.

Vecka 30

Big Five festival 20 Juli

Urban beach 19 Juli

Fäktning 19 Juli

Tekniska museét 18 Juli

Muralcentralen 18 Juli

Vetenskapsfestival 17 Juli

På Big Bangs vetenskapsfestival fick vi prova många olika saker. Vi fick lära oss om blodgrupper och sätta låtsasblod på analys. Vi tog också fingertryck med hjälp av kol och gjorde armband innan vi begav oss till ett nytt tält.

I det andra tältet gjorde vi konstverk av nagelack och målade tyg med naturliga färger som rödbetor och rödlek. Man kunde också bygga miniatyrmöbler och leka med lera.

Plötsligt dök det upp fyra människofår och en herde som vallades in i en hage där herden rakade av deras ull. Sen kom det en varg som jagade fåren innan herden lyckades skrämma bort den stygga vargen.

Vecka 29

Cirkusskola

Rörelselekplatsen 12 Juli

Urban beach 11 Juli

Speedway 10 Juli

Bio i Folkets Park 9 Juli

Schema vecka 28

På skolgården 5 Juli

Lite så här har det sett ut på skolgården i veckan med bl a restaurangjobb, bottle challenge och ritande. :)

Urban beach 4 juli

Wakeboard :)

Vi som kan simma 150 m, och är lite äldre, fick lov att prova på wakeboard vid ribban. Det var jättekul, och häftigt. När man väl kommit in i det, fick man ställa sig upp och åka lite snabbare. / av 2 coola elever som var med

Snart spelar Sverige mot Schweiz!

Bus i gymnastiksalen är roligare än försnack på TV om Sverige mot Schweiz.

Klättring igen! 3 Juli

Klättring 2 Juli :)

Schema vecka 27

Fredag på sommarfritids

Nu önskar vi er en trevlig helg med dessa bilder från några av dagens aktiviteter. Vi var ett litet gäng som gick till kulturskolan i Mazettihuset för att prova på historisk dans, det var mycket roligt! Vi fick bland annat testa på charleston, jitterbugg och lindy hop.

Torsdag på Pirayan

Så här har det sett ut när vi har pysslat midsommarkransar och lite annat sommarpyssel. Idag har vi också bakat rulltårta och dukat upp till långbord för midsommarlunch, mycket trevligt! Sedan har vi lekt både inne och ute och tittat på film en stund. Ha nu en riktigt skön och trevlig midsommar, så ses vi på måndag igen. :)

Sommarfritids har äntligen börjat

Nu är det äntligen sommarlov och sommarfritids har börjat! Så här såg det ut igår när vi var i Folkets park och idag när vi var på rörelselekplatsen. Imorgon ser vi fram emot att få fira midsommar lite i förväg ihop. :)

Veckoplanering Späckhuggaren v.25