Aktuellt.
Tidigare.Besök från Sydafrika!

SYDAFRIKAS BÄSTA SKOLKÖR KOMMER TILL RÖDEBYSKOLAN

Laerskool Anton van Wouw kommer till Karlskrona och Rödebyskolan 15-19/10. Vi har varit partnerskolor med varandra sedan 2013, men de senaste åren har samarbetet intensifierats och lärare från båda sidor har besökt varandras verksamhet och bedriver nu samarbetsprojekt tillsammans. Personal från Rödebyskolan var senast i september och besökte skolan.

Info om Laerskool Anton van Wouw

Laerskool Anton van Wouw är en offentlig avgiftsbelagd skola som skiljer sig mycket från vår andra partnerskola, Banarengskolan. De bägge skolorna ligger i samma stad men har ofantligt stora skillnader i skolmiljö och hemmiljö. Laerskool Anton van Wouw har givit oss många insikter om livsvillkor och möjligheter i dagens Sydafrika, men vi har också dragit mycket lärdom skolmässigt med hur man leder arbete och driver skolan framåt på samma sätt som Banarengsamarbetet givit oss mycket. Vi är mycket glada och stolta över att skolan väljer att flyga över halva jorden för att besöka oss. 68 elever, åtta lärare och skolpersonal besöker oss. dessutom har 40st föräldrar och syskon valt att föja med på denna resa. Vilket gör detta till det största skolbesöket någonsin från Sydafrika till Karlskrona. Vi har skolutbyte på Rödebyskolan tisdag och onsdag.

Projektansvarig. Johan Eggers.

Skolkören vann för fjärde året i rad Sydafrikas skolmästerskap för just körsång. De är alltså Sydafrikas bästa skolkör. Vanligtvis reser de till Kapstaden för en turne men i år valde de att resa till Karlskrona och Rödebyskolan.

Kören ger två konserter, en egen i Sparresalen tisdag den 16/10 kl19.00. Biljett ska kunna köpas på nortic.se eller i kassan. 40:- som går direkt till ett körprojekt i Sydafrika för barn från utsatta områden.

På torsdag 18/10 är Anton van Wouw inbjuden kör tillsammans med en del av våra högstadieelever på Star for lifekonserten i idrottshallen 19.00. Biljetter på nortic.se

Om oss

Rödebyskolan är en F-9 skola mitt i Rödeby.

Våga Vilja Veta