Bakgrund

rIKTigt vIKTigt

Höstterminen 2015 gick Bagaregårdsskolan med i GAFE - Google Apps for Education, vilket även innebar att alla elever i åk 3-6 fick varsin Chromebook (CB) och eleverna i åk 1-2 fick iPads, en-till-två.

I samband med detta tilldelades skolan en förstelärartjänst med uppdrag inom IKT och inledningsvis med full fokus på införandet av GAFE. Tjänsten gick till mig, Martin Björklund, och denna hemsida är en del av mitt förstelärarskap. En slags dokumentation av det pågående arbetet med att fortbilda och coacha kollegor och på så sätt bidra till skolutveckling och i förlängningen förhoppningsvis ökad måluppfyllelse i framtidens skola.


Fredagstipset föds

Fredagstipset växte fram under hösten 2015. Tanken va att kunna fortbilda personalen på skolan regelbundet utan att behöva träffas. Andra skolor i stadsdelen fick nys om Fredagstipsen och i samband med Örgryte-Härlandas Torghandel VT16 släpptes Fredagstipsen för hela vår domän. Kort där efter hade även skolor utanför Örgryte-Härlandas gränser önskemål om att få ta del av filmerna. Således släpptes filmerna publikt. Fredagstipset hade växt fram och på vägens gång skapades föregångaren till denna hemsidan, rIKTigt vIKTigt.

VT17 hade Fredagstipsets Youtube-kanal mellan 50-100 visningar i veckan och har totalt över 2.500 visningar och 60 prenumeranter.

För jobbförfrågningar eller annan kontakt maila martinbjorklund@hotmail.com.