Skolportalen

Välkommen till Forshagas skolportal!

Nu har du kommit till skolportalen, här hittar du bland annat länkar till skolornas webbsidor. På skolwebbsidorna kan du ta del av information från skolan, arbetslagen och klasserna dels genom kalendrar och genom informationstexter.

Aktuellt

Välkommen till skolportalen!

Ny lärplattform för skolan

Inför skolstarten hösten 2020 har Forshaga kommuns grundskolor att använda en ny lärplattform, InfoMentor. Under vecka 33 och början av v. 34 skickas inloggninguppgifter ut till vårdnadshavare via posten.

Du som vårdnadshavare ges möjlighet att följa ditt barns skolgång och utveckling och se vad som händer i skolan. InfoMentor Hub är också en digital kommunikationskanal mellan skola, elev och vårdnadshavare som förenklar din kontakt med skolan. Som användare kan du välja att logga in på en dator eller ladda ner appen till din telefon.

Du kommer kunna ta del av nyheter, kalenderhändelser, schema, kontaktuppgifter till pedagoger, och mycket annat. InfoMentor kommer att ersätta skola24, vilket gör att vårdnadshavare nu frånvaroanmäler barn via InfoMentor.
Mer information om Infomentor klicka här

Aktuella störningar i skolbusstrafiken

Värmlandstrafik har på grund av Coronaviruset skapat en tillfällig sida där de informerar om aktuella större störningar som kraftigt påverkar skoltrafiken .

För att komma till sidan klicka här

Information till vårdnadshavare med anledning av coronavirus/covid-19

I Forshaga kommun arbetar vi utifrån folkhälsomyndighetens rekommendationer och vi följer utvecklingen. För mer information, klicka här

Dela endast bekräftad information: Hjälp till att förhindra ryktesspridning och spekulationer, var källkritisk och dela inte osäker information.

Frånvarorapportering:

  • Tänk på att frånvarorapportering skall ske på samma sätt som tidigare

Här kan du läsa hur du skall göra när du loggar in i skola24, och aktivera skola24 Mobil app

Skola24 sms vid ogiltig frånvaro

Tänk på att lägga in aktuellt mobilnummer (vårdnadshavare) i skola24 , så att skolan kan kontakta dig och att det skicka sms vid ogiltig frånvaro (Lärcenter och Dejeskolan) Mer info, klicka här

Skolportalen i mobilen

Skolportalen är byggd i så kallad responsive design. Det innebär att utseendet anpassar sig beroende på vilken enhet du surfar ifrån. Den fungerar i mobilen, surfplattan eller på datorn och du får samma information på alla plattformar.

Vill du få "app-känsla"? Det är enkelt skapa en genväg på din enhets hemskärm.

Ta för vana att klicka in på skolsidorna under helgen inför kommande skolvecka.

Såhär lägger du till skolportalens sidor på mobilen:


Kalendrar

På skolsidorna finns det kalendrar och genom att klicka på det lilla pluset (+ Google Calendar) som du ser precis under kalendern lägger du till kalendern i din egen digitala kalender!

Handbok för nätföräldrar

Bris och Prins Carl Philips och Prinsessan Sofias stiftelse har tagit fram en handbok som ska stärka och stötta dig som förälder att prata mer med ditt barn om vad som händer på nätet . Här delar barn och unga med sig av nätupplevelser varvat med tips och råd från kuratorer. Du kan läsa mer om boken och ladda ner den här: https://www.natforaldrar.se/

Popupfönster

För att kunna läsa allt på våra sidor är det viktigt att tillåta popupfönster i din webbläsare och därefter klicka på informationsbrevet. Det öppnas då i en ny flik/fönster. Därefter kan du läsa brevet i sin helhet. (gäller för alla sorters enheter framförallt på mobil och surfplattor )

Mer info om det hittar du här

När du slutar skolan i Forshaga kommun

När en elev avslutar sina studier i någon av Forshaga kommuns skolor kommer kontot att efter 14 dagar att inaktiveras och efter ytterligare 14 dagar att raderas. Det är då viktigt att eleven kopierar över sitt material till ett nytt privat konto. Slutar eleven i samband med sommarlov så stängs kontot ner först efter 3 månader.

Du kan flytta med dina filer och uppgifterl ett annat konto så inget försvinner. Mer info hittar du här

Har du problem att se dokumenten som finns vår skolportal är du välkommen att höra av dig till Elisabeth Olofsson