Zweetwerk‎ > ‎

Masterclass

Seizoenafsluiting 2006/2007

Masterclass aanschotplaats herkenning

zaterdagochtend 23 juni 2007
Na maanden van voorbereiden is het dan zover. In alle vroegte verzamelen zich de deelnemers die uit heel Nederland gekomen zijn zich op de afgesproken plaats. Om daarna onder begeleiding diep de bossen in te gaan. Daar begint een ervaren jager en instructeur met een stuk theorie. Vandaag komt het er op aan dat men leert zien wat er gebeurt is. Hiervoor zijn diverse aanschotplaatsen in scene gezet.

Als men de instructie genoten heeft van het effect van munitie op het wild, volgt de uitwerking i/d praktijk: de cursisten leren de prenten te analyseren. Toch nog moeilijk als je ervoor staat en er blijken diverse dieren "gelopen" te hebben.

Dit samen met de schottekens leidt tot het antwoord op de vraag of men nu wel of niet moet nazoeken. En zo ja hoe snel dit kan en of enige tijd wachten gewenst is... wat voor een type hond en met welke kunde ingezet moet worden...is het stuk dichtbij of ver weg te verwachten... is de situatie 's zomers gelijk aan de winter...Uiteindelijk werd het een zeer boeiende ochtend waarbij een ieder weer veel heeft opgestoken. Ook voor de jagers onder ons was er weer veel te leren. De masterclass werd afgesloten met een "jagerslunch" en het bleek maar weer dat jagers enorm goed vertellen kunnen ...


Waarna het verhaal werd uitgeblazen door Nel..
Comments