Obvestila in dogodki v župniji


Zlata poroka Marice in FrancaBožični koncert 2018
Prihod Miklavža
Dobrodelni koncert KARITAS
Martinovanje
Zahvalna nedelja

Župniki in župani skupaj o prihodnosti regije

Na pobudo dr. Janeza Görgnerja, župnika in dekana lenarške dekanije, ki je letos junija na mariborski visokošolski ustanovi Alma Mater Europea uspešno zagovarjal doktorsko nalogo, je v četrtek, 05. julija 2018, v Jurovskem Dolu potekalo prvo skupno srečanje županov Upravne enote Lenart, župnikov in dekanov, ki svoje poslanstvo opravljajo znotraj meja dekanije Lenart. Udeležili so se ga tudi nadškof mag. Alojzij Cvikl, zaslužni nadškof dr. Franc Kramberger, poslanec Državnega zbora Franc Breznik, direktor Zdravstvenega doma Lenart Jožef Kramberger, direktorica Centra za socialno delo Maribor Marjana Bravc in domačin mag. Sebastijan Valentan, ki je sicer na doktorskem študiju v Rimu.
 
Namen srečanja je bil pregled dosedanjega sodelovanja med župnijami in občinami ter drugimi ustanovami, ki skrbijo za krepitev kakovosti življenja ljudi v regiji, in pogled v prihodnost. Vsakdo od navzočih je predstavil svojo izkušnjo. Iz njih je bilo zaznati nujnost tovrstnega sodelovanja, saj so tako župljani kot občani povečini eni in isti ljudje.
 
Če je bilo pred osamosvojitvijo Slovenije sodelovanje med državo in Cerkvijo zaradi ideoloških vzrokov oteženo, ponekod pa povsem onemogočeno, moderna demokratična družba danes takšno sodelovanje pojmuje kot nekaj samoumevnega in koristnega. Okolja, ki še vztrajajo na delitvah, veljajo za nazadnjaška. 
 
Ugotovitev udeležencev srečanja je bila, da so tovrstni pogovori izredno koristni in spodbudni za nadaljnje sodelovanje. Izrazili so željo, da se prihodnje leto na isti dan ponovno srečajo.
 
Zapisal: Mag. Sebastijan Valentan


Zadnje slovo + Ivanke BožičnikFotografija osebe Župnija Sveti Jurij.


Šmarnice na VardiŠmarnice pri Zorečevi kapeli 
v Zg. Partinju


Prvo sveto obhajilo 


Cvetna nedelja
Letna skupščina župnijske Karitas
Božični koncert
Jurovskega okteta
PolnočnicaLuč miru iz Betlehema

Sv. Miklavž


Dobrodelni koncert KARITASZahvalna nedelja
Srečanje zakoncev jubilantov

URNIK VEROUKA

  1. RAZRED V TOREK OB 7,30h
  2. RAZRED V TOREK OB 12,55h (6. URO)
  3. RAZRED V PONEDELJEK  12,55h (6. URO)
  4. RAZRED V PETEK OB 7,30h
  5. RAZRED V PETEK 11, 50H (5 URO)
  6. RAZRED V PETEK 12,55h (6. URO)
  7. RAZRED V TOREK OB 12,55h (6. URO)
  8. IN 9. RAZRED V PONEDELJEK OB 13,45h (7 URO)

Vsi razredi imajo verouk v učilnici v župnišču razen 7 razred, ki bo imel verouk v Slomškovem domu.Obisk kardinala 


Zlata poroka
Šuman Kristina in Ivan
Zlata poroka
Fanedl Marica in Ivan


Oratorij 2017

Slovesna sv. maša ob 80-letnici
ge. Ivanke


Informacije in prijavnica za oratorij 2017Krištofova nedelja
Blagoslov vozil
Romanje v Mariazel
Prvo sveto obhajiloZaključek devetošolcev

Florjanovo 

Blagoslov obnovljene prižnice


Čestitke dobitnikom občinskih priznanj

Slovesnost sv. birmeVelika noč


Blagoslov nove spovednice in 
srečanje nadškofa z birmanciPostni čas je priložnost za spoved

Projekti KARITAS 2016

OBISK V DOMU SV. LENART

SREČELOVPolnočnica

Luč miru iz Betlehema

Obisk Sv. Miklavža

Srečanje romarjev v sveto mesto Rim


Dragi bratje in sestre!

Danes na prvo adventno nedeljo začenja Cerkev novo bogoslužno leto, novo pot vere, na kateri se po eni strani spominja dogodka Jezusa Kristusa oziroma pričakovanja njegovega rojstva, po drugi strani pa se odpira k njegovi dokončni dopolnitvi.    

Adventni čas preživljamo s dvojnim pogledom: Najprej gledamo na prvi prihod Božjega Sina, ki se je rodil iz Device Marije, in drugi pogled, ki je usmerjen v njegovo slavno vrnitev, ko bo prišel sodit 'žive in mrtve', kakor molimo v veroizpovedi. Ob privlačni temi »pričakovanja« se želimo sedaj na kratko ustaviti, saj gre za globoko človeški vidik, pri katerem vera postane eno z našim srcem.

Pričakovanje ali pričakovati, je razsežnost, ki prešinja vso naše osebnost, pa tudi družinsko in družbeno bivanje. Pričakovanje je navzoče v tisoč okoliščinah, v tistih majhnih in preprostih, kakor tudi najpomembnejših stvareh, ki nas globoko in popolnoma zajamejo. Vzemimo primer zakonca, ki pričakujeta otroka; pa na pričakovanje sorodnika ali prijatelja, ki nas bo prišel od daleč obiskat, lahko tudi pomislimo na mladostnika, ki čaka rezultat izpita ali na brezposelnega, ki pričakuje pogovor o zaposlitvi.

Pomislimo tudi na čustvene odnose: pričakovanje na srečanje z ljubljeno osebo, na pričakovanje odgovora na poslano pismo, predvsem pa na pričakovanje odpuščanja... Lahko bi rekli, da človek živi dokler pričakuje, dokler je v njegovem srcu živo upanje. Človeka prepoznamo po njegovih pričakovanjih: našo moralno in duhovno držo lahko merimo po tem, kaj pričakujemo in v kaj verujemo in upamo.

Vsak od nas se lahko posebno v tem adventnem času v katerem se pripravljamo na Božič, vpraša: 'Kaj pa jaz pričakujem, kaj upam?' Kam se v tem trenutku mojega življenja nagiba moje srce? To vprašanje si lahko postavimo bodisi v družini, župniji, dekaniji ali narodu? Kaj vsi skupaj pričakujemo? Kaj povezuje naše želje, v čem so si podobne?

V času pred Jezusovim rojstvom, je bilo v Izraelu močno pričakovanje Mesija, Maziljenca, Davidovega potomca, ki bo končno osvobodil ljudstvo vsake moralne in politične sužnosti in obnovil Božje kraljestvo. Toda nihče si ni mogel predstavljati, da se bo Mesija rodil preprostemu dekletu, kot je bila Marija, zaročena s pravičnim Jožefom. Niti ona sama si ne bi nikoli mislila, čeprav je bilo v njenem srcu veliko pričakovanje Mesija, čeprav sta bili njena vera in upanje tako goreče, da bo Bog v njej našel vredno mater. In našel jo je v njej. Obstaja skrivnostna povezava med pričakovanjem Boga in pričakovanjem Marije, ki je bitje, polno milosti, popolnoma odprto za načrt Božje ljubezni. Od Marije, žene adventa, se lahko naučimo živeti vsakdanja dejanja z novim duhom, s čutom globokega pričakovanja, ki ga lahko poteši samo prihod Boga.

Z današnjo nedeljo zaključujemo teden Karitas, ki je potekal pod geslom: V OBJEMU DOBROTE. To geslo je močno povezano s svetim letom božjega usmiljenja, pa tudi z obiskom kipa fatimske Marije romarice. Bog nas je obdaril z duhovnim bogastvom ob teh dogodkih. Zato moramo biti hvaležni za vse dobrote, ki smo jih prejemali v svetem letu božjega usmiljenja, hkrati pa se moramo odpreti našim bližnjim, da bomo sposobni objeti z dobroto tiste, ki so v duhovni ali materialni stiski. To je Karitas našega življenja, razdajati duhovne in materialne dobrote, ki smo jih bili sami deležni v svetem letu. Človek je srečen, če lahko podarja in s tem druge osrečuje.    

Pri tej sveti maši smo zbrani skoraj vsi, ki smo oktobra poromali v večno mesto Rim. Namen romanja je spoznavati nove kraje in znamenitosti, predvsem pa spoznati svojo notranjost, stanje svoje duše ter našo duhovnost poglobiti, oziroma rasti v veri do Boga. Na romanju smo bili skupnost, ki smo raziskovali nove kraje in spoznavali spomenike vere in duhovnosti naših prednikov. Eden od romarjev mi je rekel; Danes slišimo, da so bili v starih časih ljudje nazadnjaški. Vendar ob pogledu na mogočne cerkve, obeliske in druge spomenike lahko z gotovostjo trdim, da samo duhovno bogat ter iznajdljiv in ustvarjalen človek,( saj takrat ni bilo sodobne tehnike, kot jo imamo danes), lahko ustvari in zgradi spomenike velikih razsežnosti, ki stojijo že stoletja.

Romarji smo vstopili skozi sveta vrata največjih rimskih bazilik in molili za naše osebne potrebe, za potrebe naših bližnjih in za potrebe celotnega občestva cerkve. Prehod oziroma vstop skozi sveta vrata in molitev je simbolno dejanje vere, saj ko smo vstopili skozi vrata v cerkev smo prišli v božjo hišo, k Bogu. In kdor hodi skozi življenje in nosi Boga v srcu, tistega življenjska pot je blagoslovljena, saj se božja milost razliva na njegovo življenje.         

Dragi bratje in sestre; ko bomo danes prižgali prvo svečko na adventnem venčku, drug za drugega molimo in drug drugemu pokažimo, da se imamo radi, ker nas povezuje Jezusova ljubezen.  Želim vam, da bi v vsej polnosti vaše življenje, vaše družine in župnije, postale kraj razumevanja in odpuščanja. Odpuščanje je bistvo ljubezni, saj zmore razumeti napako in zdraviti rane, ki jih povzročijo krivice. Naj nas pričakovanje Jezusovega rojstva v letošnjem adventu in odpuščanje, ki je temelj ljubezni, ohranja v Božjem objemu.  Amen.

Janko Görgner – dekan Lenarške dekanijeDobrodelni koncert KARITAS
V OBJEMU DOBROTEZahvalna nedeljaRomanje v RimSrečanje zakoncev jubilantov 2016

Fatimska Marija v naši župniji


Ponovitev nove maše

10. julija 2016 smo bili ob 7.00 uri deležni ponovitve nove maše novomašnika Matjaža Muršiča Klenarja.

Foto: FotoTone
Zaključek šmarnic pri
Zorečevi kapeli
Zaključek šmarnic pri Gorjupovi kapeli
v Zg. Partinju
Zaključek šmarnic na Vardi
Prvo sveto obhajilo
Zaključna maša devetošolcev

Saditev cepiča potomke stare vinske trte
Statistika za 2015

StatistikaBožični koncert

Polnočnica


Obisk Miklavža

Advent 2015Dobrodelni koncert župnijske Karitas

Blagoslov mladega vinaZahvalna nedeljaSrečanje zakoncev jubilantov

Začetek skavtskega leta2015 10 11 Začetek skavtskega letaBlagoslov obnovljenega 
Senekovičevega križa na Vardi


4.10.2015


Krištofova nedelja

MIVA_nalepka_2014


Farno romanje na Dunaj
Procesija Svetega rešnjega telesaZaključek šmarnic na Vardi


Prvo sveto obhajiloJurjevo
Velika noč


Postni časZadnja seja ŽPS
pred volitvami novih članovŽelezna poroka zakoncev Korošec
Člani Župnijske Karitas obiskali 
naše farane v domu Sv. Lenarta

Božični koncert
Polnočnica
Luč miru 

Miklavž 

Advent 2014


Ponovitev srebrne maše
Lepo je deliti
Dobrodelni koncert Karitas
Zahvalna nedelja

Blagoslov novega zvona pri mrliški vežici

Srečanje zakoncev jubilantov


Google+ Post


Obisk pevcev iz fare 
Sv. Jurija iz Izlak
Srebrna sveta maša 

Romanje


Zaključek Oratorija
Zaključek skavtskega letaSklep šmarnic pri kapeli na VardiZaključek veroučnega leta

2014 05 25 Zaključek veroučnega leta
Prvo sveto obhajiloFlorjanovoJurijeva nedelja

Google+ PostSveta Birma 
Velika nočCvetna nedelja4. postna nedeljaPostni čas

Božični koncert Jurovskega oktetaBožičPolnočnica
4. adventna nedelja

LUČ MIRU


Slovenjegoriški skavti so prinesli Luč miruDekanijsko srečanje ministrantov

Zmagovalna ekipa


Zmagovalna ekipa - Župnija Sveti Jurij

2. adventna nedelja

Prihod Sv. Miklavža


1. adventna nedelja
Dobrodelni koncert KARITAS
Verjamem vate

Hvala in zahvala vsem !

Sveta maša na zahvalno nedeljo


Povezava do posnetka Svete maše


Sveta maša
zakoncev jubilantov
Zlata poroka
Jager Katarina in Jožef
Maša ob začetku skavtskega leta


Predvečer praznika Marijinega vnebovzetja na Ptujski gori

50 skupnih let 
zakoncev Senekovič
Krištofova nedeljaOratorij
Procesija Sv. rešnjega telesa
Prvo sveto obhajiloFlorjanovo 

JurjevoJurjevo žegnanje

Velika sobota
Cvetna nedelja
Papež Frančišek I"Bogu smo hvaležni, da nam je v Svetem očetu Frančišku dal novega naslednika apostola Petra", je sporočila Slovenska škofoska konferenca po izvolitvi Jorgeja Maria Bergoglio za papeža.
Postni čas»Vrata vere« (Apd 14,27), ki vodijo v življenje v sožitju z Bogom in omogočajo vstop v njegovo Cerkev, so nam vedno odprta. Čez njihov prag lahko stopimo, ko nam je oznanjena Božja beseda, srce pa se prepusti oblikovati preobražajoči milosti. Stopiti skozi ta vrata pomeni stopiti na pot, ki pelje skozi vse življenje. Začne se s krstom (prim. Rim 6,4), po katerem lahko Boga kličemo z imenom Oče, in se konča s prehodom skozi smrt v večno življenje, ki je sad vstajenja Gospoda Jezusa, ki je želel po daru Svetega Duha vse, ki verujejo Vanj (prim. Jn 17,22), vključiti v svojo slavo. Izpovedovati vero v Sveto Trojico – Očeta, Sina in Svetega Duha – pomeni verovati v enega Boga, ki je Ljubezen (prim. 1 Jn 4,8): Očeta, ki je ob polnosti časov poslal svojega Sina za naše odrešenje; Jezusa Kristusa, ki je po skrivnosti svoje smrti in vstajenja odrešil svet; Svetega Duha, ki Cerkev skozi stoletja vodi v pričakovanju Gospodovega vnovičnega prihoda v slavi.
papež Benedikt XVI.
Štefanovo -  Blagoslov konjevBožičnicaBOŽIČPrihod Sv. Miklavža

Koncert uspel ! Hvala vsem !
Dobrodelni koncert Karitas


Zahvalna nedeljaSrečanje zakoncev jubilantovSrečanje pevskih zborov Lenarške dekanije 

Uvodna skavtska mašaSlovenjegoriški skavti vabijo

Slovenjegoriški skavti sporočajo, da ste vabljeni v nedeljo 7. oktobra, ob 15h, na uvodno skavtsko mašo, ki bo pri cerkvici ob jezeru Radehova. Vabljeni vsi – mame, očetje, bratci, sestrice, babice, dedki, prijatelji in vsi tisti, ki bi se jim želeli pridružiti pri dogodivščinah v novem skavtskem letu.  

 URNIK VEROUKA V ŠOLSKEM LETU 2012/2013


Stična mladih


DSC_1768


Vabljeni na Dekanijsko srečanje bolnih

Na prvo nedeljo v septembru, letos 2.9.2012,  vabljeni na dekanijsko srečanje z našimi bolniki, ostarelimi in onemoglimi k Sv. Trojici v Slovenskih goricah.

1500 - rožni venec in spoved

1530 - sv. maša -  po pridigi bo bolniško maziljenje, ob koncu sv. maše pa bo blagoslov z Najsvetejšim po cerkvi.

Po tej duhovno pogrnjeni mizi bo sledilo Agape v samostanskih prostorih.

Sv. mašo bo vodil g. škof dr. Jožef Smej.
Oratorij 2012 26.-30. junij 2012
Slovesna sv. maša 9. razred


Prvo sveto obhajilo
Slovesna Sv. Maša GD Sveti Jurij
Slovesnost Svete Birme
Jurjeva nedelja
Teden molitve za duhovne poklice 2012

Teden molitve za duhovne poklice bo v Cerkvi na Slovenskem potekal od nedelje, 22. do nedelje, 29. aprila 2012, pod geslom Poklici so dar Božje ljubezni. Za to priložnost je bila pripravljena knjižica z molitveno ponudbo, temo tedna pa je predlagal papež Benedikt XVI. v posebni poslanici za letošnji49. svetovni dan molitve za duhovne poklice. Nameni tedna molitve za duhovne poklice so ozavestiti pomen molitve med verniki, spodbuditi poklicane k dejavnemu prepoznavanju duhovnega poklica ter jim pomagati, da bi velikodušno odgovorili na ta klic.
Medškofijska komisija za duhovne poklice je ob tej priložnosti pripravila knjižico s papeževo poslanico, uvodi in prošnjami za vse potrebe za maše v tem tednu ter uvodno besedo, ki jo je za to priložnost pripravil upokojeni mariborski nadškof msgr. dr. Franc Kramberger. V knjižici je za vsak dan pripravljen uvod v mašo, kratek nagovor in prošnje vernikov. Katehisti bodo lahko izbirali med katehezo ali molitveno uro za ministrante in molitveno uro za vse. Naslov kateheze je Poklici so dar Božje ljubezni, molitvene ure za ministrante pa Odgovoriti na ljubezen je mogoče! V drugem delu publikacije je objavljen predlog za molitev pred Najsvetejšim.VELIKA NOČ


Cvetna nedeljaCvetna nedelja je nedelja pred veliko nočjo. S cvetno nedeljo se začne neposredna priprava na Veliko noč, ki je največji praznik v krščanstvu, in uvaja dneve velikega tedna.  Prvi dan velikega tedna je cvetna nedelja ali oljčna nedelja, ko bogoslužje povdarja Jezusov slovesni vhod v mesto Jeruzalem.

Sveti Evangelij slikovito prikazuje prihod našega Gospoda Jezusa v Jeruzalem. Cvetna nedelja ali  oljčna nedelja je dan, ko se tega spominjamo.

Kristus je najprej obudil Lazarja od mrtvih. Ljudske množice so prihajale, da bi videle Jezusa Kristusa in Lazarja. Mnogi so zatem odpotovali v Jeruzalem na Judovski praznik Pashe. Pasha je spomin na osvoboditev iz egiptovskega suženjstva.

Hitro se je razvedelo, da je Jezus Kristus na poti v Jeruzalem. Množica je bila navdušena nad Kristusom.

Prihajali so oljčnimi vejami in cvetjem in pozdravljali Jezusa Kristusa: „Hozana na višavah, blagoslovljen je kralj judovski, ki prihaja v imenu Gospoda.“

Apostoli so Jezusu pripeljali oslico, da bi Kristus zmagoslavno prijahal na njej v mesto. V tem trenutku se slišijo vzkliki veselja in petje množice, ki razglašuje Jezusa Kristusa za Kralja.

Mnogi prisotni so bili prepričani, da bo Jezus Kristus osvobodil Jude rimskega suženjstva in sebe razglasil za zemeljskega kralja.

Jezus Kristus se je v nekem trenutku klicev dobrodošlice zaustavil in gledajoč Jeruzalem, zajokal nad tem mestom.

Z prihodom Jezusa Kristusa v Jeruzalem, na cvetno nedeljo,  se v resnici začenja uresničenje Jezusovega kraljestva. Vendar to ni, zemeljsko kraljestvo z oboroženo vojsko, policijo in državnim uradništvom, temveč kraljestvo ljubezni in miru, katero bo zavladalo v srcih ljudi, mož, žena in otrok.

Jezus Kristus je bil razglašen za kralja, vendar ne tako, kot svet običajno razumeva kraljestvo.

Do današnjega dne in za zmeraj, je Jezus Kristus kralj. Njegovo kraljestvo je tudi tukaj med nami.

Ker je On kralj in kralj je nebes in zemlje do dokončanja odrešenjske zgodovine, potem smo mi njegovi podaniki. Ta odnos pa ima za nas posebne obveze.

Kot kristjani, se spodobi, da spoštujemo našega Kralja, ker on od nas najprej zahteva poslušnost naših src, se mu obračamo z ljubeznijo in spoštovanjem do Njegovega nauka. To je da imamo radi drugi druge. Kakor tudi sebe.

Kot kraljevi podaniki, Ga poslušajmo, saj nam je dal zakone in zapovedi, ki so napisani v Svetem Evangeliju.

Kolikor bomo Jezusa Kristusa ljubili, ga poslušali, toliko bolj nam bo to ljubezen vračal in poslušal naše prošnje.

Ostali zvesti Jezusu Kristusu, nam ne bo ničesar manjkalo.

Jezus Kristus, ni prišel v Jeruzalem, da bi bil razglašen za kralja zemeljskega kraljestva, temveč da za nas trpi, umre in s svojim vstajenjem premaga smrt, da nas odkupi pri svojem Očetu.

Cvetna nedelja je praznik, ki ga moramo gledati v povezavi na Veliki petek in Kristusovo vstajenje.


Sebastijan Valentan: ROJSTVO VSTAJENJA


V grajskem razstavišču Koroške osrednje knjižnice dr. Franca Sušnika je ob izidu pesniška zbirke Rojstvo vstajenja ravenskega kaplana Sebastijana Valentana potekal zelo poseben in zanimiv, predvsem pa zelo bogat kulturni program.


Sebastijan Valentan, pesnik in teolog, sicer doma iz Slovenskih Konjic, je pred leti tudi kot novinar in prevajalec sodeloval v uredništvu slovenskih oddaj Radia Vatikan v Rimu. Po diplomi na teološki fakulteti pa opravlja službo kaplana na Ravnah na Koroškem. Pesmi piše že od osnovnošolskih let in jih objavlja v številnih revijah. Prva njegova pesniška zbirka Božje vedute, je izšla leta 2009. Tokrat pa ji je sledila še druga zbirka pesmi Sebastijana Valentana Rojstvo vstajenja. Tudi ta je meditativne narave, naslonjena na svetopisemsko simboliko števil - trije cikli (rojstvo, smrt in vstajenje) po dvanajst pesmi. Gre za Mi, za ti in ti in jaz. Za pesnikovo spoznanje, v čem je dar in čar neskončnega stremljenja.


Druga poezija Sebastijana Valentana, predstavljena v KOK, se je pričela v popoldanskem času na dvorišču ravenskega gradu in sicer s sprejemom častnih gostov grofice dr. Eleonore Thun Hohenstein in grofa mag. Douglasa Thurna Valsassina, Nj. Ekscelence škofa dr. Jožefa Smeja, častnih konzulov Republike Avstrije in Slovenije ter Hrvaške in številnih drugih.


V uvodu sprejema častnih gostov je zaigral himno naše domovine in avstrijsko Pihalni orkester železarjev Ravne, sledil pa je bogat kulturni program v razstavišču ravenske knjižnice, ki so ga sooblikovali: Katedralni zbor iz Maribora pod vodstvom prof. Lučke Fortek, Nina Grošelj (violina), Tatiana Drabysheuskaja (klavir), Marjana Mlinar, Robert Vidali, Ravenski koledniki s Cvetko Kramberger in Majdo Mihin ter Pihalni orkester železarjev Ravne. Zbrane pesmi iz knjige Rojstvo vstajenja pa je prebiral Janez Dolinar. Večer pa je skozi pesem, besedo in poezijo povezovala Mojca Prašnički.

Častne goste, avtorja čudovite poezije in obiskovalce je pozdravila organizatorka kulturnega večera direktorica KOK, mag. Irena Oder, ki je v svojem pozdravnem govoru tudi izrekla čestitke Sebastijanu Valentanu ob izidu njegove druge pesniške zbirke.

Prisluhnili smo Nj. Ekscelenci škofu dr. Jožefu Smeju, ki je omenil, da je veliko duhovnikov pesnikov in najmlajši med njimi je danes tu med nami. Zaželel je čestitke avtorju pesniške zbirke, predvsem pa tudi uspešno delo še vnaprej.

Goste in obiskovalce čudovitega večera pa je v hiši kulture, kot jo je poimenoval, pozdravil tudi avtor pesniške zbirke Rojstvo vstajenja ravenski kaplan Sebastijan Valentan.

V prostoru posebnih zbirk KOK si je možno ogledati posebno razstavo Grofje Thurni in grad Ravne, ki si jo je ogledala tudi grofica dr. Eleonore Thurn Hohenstein in ostali gostje.

Povzeto po: http://www.ravne.si/novice.php?kat=291&nid=7070


Jurijev glas    + + +   Velika noč 2012


Materinski danPostni čas


Pepelnica - Pepelnična sreda

Na sredo po pustnem torku nastopi pepelnica in s pepelničino sredo se začenja post. Na samo pepelnično sredo pa velja strogi post. Včasih je polnočni zvon označil začetek posta. Do nedavnega je veljala pepelnica za sopraznik in sveti dan.
Verniki  hodijo k maši, ki se je opravljala v spokorni vijolični barvi. Včasih je tudi vsak pristopil k pepeljenju.
Mašnik je s pepelom “lanskih” oljk pokrižal čela vernikom in izrekel znane biblijske besede: “Spominjaj se, da si prah in da v prah se povrneš.”
Prav je, da na pepelnico sklenete, da se boste ves postni čas odrekli nečemur, kar vas veseli. Ali ne boste jedli določene prehrane, pili določene pijače, si ne boste ogledali, kar vas veseli, pomagali komu, ki je pomoči potreben ipd.
Lahko začnete z malimi stvarmi. Če boste nadaljevali z odpovedjo, temu, kar prinaša ta svet, boste z leti dobili mnoge kreposti.
Te kreposti, vas bodo še kako utrdile, da boste lažje prenašali preizkušnje, ki vam jih bo Jezus poslal, da bi mu pomagali nositi križ!
Spomni se človek, da si samo popotnik po poti do večnega Življenja!Novo***  

Arhiv oddaj RSG "Pri farni cerkvici"


Božja beseda za četrtek, 2. februarja 2012

Jezusovo darovanje - Svečnica

Življenjepis

Jezusovo darovanje - Svečnica na svetniki.org

Svečnica – praznik luči
Jezusovo darovanje - SvečnicaSvečnica, ki jo obhajamo drugega februarja, je pri nas zadnji dan božičnega časa. 
Na Slovenskem je namreč še vedno lepa navada, da do tega dne domove krasijo božične smrečice, gotovo pa jaslice, ki pa jih je prav na svečnico treba razdreti, o čemer pojo tudi nekatere svečniške kolednice. Praznik, ki ima poganski izvor, je na Slovenskem že dolgo zasidran kot del cerkvenega leta, saj tega dne obhajamo spomin Marijinega očiščevanja, pa tudi njenega srečanja s Simeonom. Bogoslužno ime praznika je Jezusovo darovanje.
  Ko je Marija štirideseti dan po rojstvu Odrešenika smela priti v tempelj, je tam srečala častitljivega starčka Simeona, ki je spoznal, da je dete v njenem naročju Mesija. Danes obhajamo svečnico predvsem kot praznik luči pred nastopom tako imenovanih svetnikov – pomladinov. Obhajamo jo v dneh, ko so dnevi že malenkost daljši in je že slutiti pomlad, ki prinaša več luči, po kateri so nekdaj hrepeneli vso dolgo zimo. Tako, kot je starček Simeon v templju v slovitem spevu spregovoril o “luči v razsvetljenje poganov”, je sveča v cerkvi na ta dan prispodoba Mesije, ki razsvetljuje človeštvo. 
Sveča ima velik simbolni pomen; ponazarja prazničnost in razsvetljenje teme duha ter kristjana opominja, da mora biti otrok luči. 

Svečnica – dan Bogu posvečenega življenja
  V katoliški Cerkvi 2. februarja praznujemo praznik Jezusovega darovanja v templju, ki ga obhajamo štirideset dni po božiču, praznik pa je dobil tudi ime svečnica, ker na ta dan po stari navadi po cerkvah blagoslavljamo sveče. Redovnice in redovniki pa praznujejo dan Bogu posvečenega življenja. To je dan zahvale, molitve za svetost, premišljevanja in medsebojnega srečanja. . Redovniki bodo dan posvečenega življenja praznovali skupaj s škofi in drugimi verniki. 
Dan posvečenega življenja ima trojen namen:
- hvaležnost za dar redovništva v posvečenem življenju, ki bogati in razveseljuje krščansko skupnost z mnogovrstnostjo svojih darov (karizem), 
- da bi celotno Božje ljudstvo bolj spoznalo in cenilo posvečeno življenje,
- da bi skupaj slavili čudovita dela, ki jih je Gospod naredil v Bogu posvečenih osebah in da bi se še bolj živo zavedali, kako nenadomestljivo je njihovo poslanstvo v Cerkvi in v svetu. 
Dan posvečenega življenja je uvedel papež Janez Pavel II. Posvečene osebe so poklicane k refleksiji ter k obnovitvi in potrditvi svoje posvetitve. Papež poudarja, naj ta dan »pomaga vsej Cerkvi, da bo bolj cenila pričevanje oseb, ki so se odločile, da bodo tesneje hodile za Jezusom«.Božični koncert
Jurovskega okteta
B O Ž I Č

PRAZNIK DRUŽINE IN ŽIVLJENJA

 

Dragi župljani Jurovske župnije.

V adventu smo se pripravljali na Jezusovo rojstvo. Adventni venček je bil vsako nedeljo svetlejši, in ko so zasvetile vse štiri svečke na venčku smo dočakali Božič – Jezusovo rojstvo.

Adventni čas naj bi bil čas zbranosti, upanja in duhovne prenove. Komercializacija pa je spremenila ta čas v vesli december, ko nam trgovci ponujajo vsemogoče in tako nekoliko osiromašijo maše denarnice.

Jezus od nas pričakuje veselje, zato se v decembru kristjani veselimo skorajšnjega Jezusovega rojstva. Poskrbeti moramo, da se na praznovanje božiča duhovno pripravljamo, saj samo duhovno obogateni lahko začutimo bogastvo in vsebino božičnega praznika.

 

Božič je čas veselja in je drugi največji krščanski praznik. Betlehemsko dete nam tudi letos sporoča, da je vsako življenje največji dar, zato se ga moramo veseliti in ceniti. Noben človek ne sme biti samo številka ali delovna sila, katero se izkorišča. Na žalost se včasih zgodi, da se človeka kot osebe ne ceni dovolj in da se vse gleda skozi profit oziroma dobiček.

 

Sporočilo božičnega praznika je: vsak človek je božji otrok, vsak človek mora imeti dostojanstvo, vsakega človeka moramo spoštovati! Za Boga smo vsi pomembni zato vsakega izmed nas vabi, da hodi po poti vere upanja in ljubezni.

 

Kristjani moramo biti odprti za vsakega človeka. Kakor Božje dete razširja ročice v jaslicah in simbolično objema ves svet, tako moramo tudi mi biti sposobni vsakega spoštovati in ceniti.

 

Vsak človek je grešnik in lahko v življenju tudi »pade«. Bog mu vedno ponudi »roko« in mu pomaga vstati. Zato ni tragika, če kdo »pade«, tragika je, če nočemo sprejeti Božje pomoči in pomoči bližnjih ter se ne poberemo.

 

Drage sestre in bratje v Kristusu!

Ob letošnjem božiču vam želim obilo božjega blagoslova! Naj Bog blagoslavlja vaše življenje, družine in domove. Betlehemsko dete naj vam nakloni mir, sožitje in ljubezen.

Vsak človek je božji otrok zato moramo vsakega sprejemati in nobenega obsojati, saj je Bog tisti, ki pozna naša življenja in samo on bo vsakega zares pravično sodil.

 

Betlehemsko dete vsakega izmed nas vabi, da odstremo tančice, ki nam preprečujejo, da bi brez zadržkov sprejemali svoje bližnje in živeli po Jezusovem nauku. Naj bo letošnji Božič priložnost, da utrdimo vezi medčloveških odnosov in zaživimo v Kristusovem miru in ljubezni!

                                                             Vaš župnik

 

 
SVETim ZA VSE

SVETim ZA VSE Lenart, 11.12.2011V Slovenijo bo v nedeljo, 11. decembra 2011, že enaindvajseto leto zapored prispela luč miru iz Betlehema. Letošnje geslo je SVETim za vse. Mednarodno dobrodelno akcijo Betlehemska luč miru je začela avstrijska televizijska hiša ORF, danes pa je razširjena po vsej Evropi. Luč miru bo v soboto, 10. decembra 2011, prispela na Dunaj.
Nosilec akcije je Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov (ZSKSS), pri njej pa sodelujejo še Zveza tabornikov Slovenije (ZTS-NSO), Zveza bratovščin odraslih katoliških skavtinj in skavtov (ZBOKSS) in člani Slovenske zamejske skavtske organizacije (SZSO).

Luč miru iz Betlehema bodo slovenski predstavniki skupaj z drugimi evropskimi skavtskimi organizacijami v soboto sprejeli na Dunaju, v nedeljo pa bodo doma že potekali regijski sprejemi. Za osrednjo Slovenijo bo sprejem ob 16.00 potekal v cerkvi sv. Vida v Šentvidu nad Ljubljano, za Štajersko ob 16.00 v Lenartu, za Primorsko pa ob 17.00 v Sežani. Betlehemsko luč miru bodo v nedeljo ob 17.00 izročili tudi nadškofu Antonu Stresu na slovesnosti ob začetku jubilejnega leta ob 550-letnici ustanovitve škofije v ljubljanski stolnici sv. Nikolaja.

Mladi bodo plamen po župnijah in drugih ustanovah delili do božiča v upanju, da bo na tak način prišel do čim večjega števila ljudi. Izkupiček letošnje akcije bodo namenili organizaciji Varna hiša, ki ženskam in otrokom omogoča zavetje pred nasiljem v družini, ter Urbanu Babiču, ki se je rodil z anomalijo nog. Sodelovali bodo pri nakupu elektronskih protez.


Poslanica z naslovom SVETim za vse

Odkar sem, želim svetiti vsem ljudem, tudi tebi.
Moja svetloba te objema, toplota greje.
Ti je lepo ob meni? Se počutiš domače? Da?
Ne smeš me ohranjati le zase; ne morem in nočem biti dragocena samo tebi.
Če ti je z menoj prijetno, navduši zame še koga; kakor sem pokazala pot tebi, jo želim pokazati mnogim.
Kakor si me sprejel ti, želim, da me sprejme vsak človek.
Naredi korak naprej, podaj me še komu.
Potrudi se.
Na svetu sem, da SVETim ZA VSE.

Luka Tul, DA LMB 2011, ZSKSS


http://skavti.si/

Miklavževanje 2011


 


Advent 
 Dobrodelni koncert odlično uspel !  

                                                        Hvala vsem !

2011 11 18 Koncert Karitas 2011
Karitas
v župniji Sveti Jurij v Slovenskih goricah v sodelovanju z OŠ Jožeta Hudalesa Jurovski Dol pripravlja tradicionalni  dobrodelni koncert s pomenljivim naslovom

 Srce, ki vidi!

 Na dobrodelnem koncertu, ki bo

v petek,  18.11.2011  ob 18. uri.
 

Proslava ob občinskem prazniku

objavljeno: 20. apr. 2012 14:10 avtor: Maksimiljan Krautič


Zadnja objava

objavljeno: 8. apr. 2012 02:57 avtor: Župnija Sveti Jurij   [ posodobljeno 8. apr. 2012 03:06 ]

Sebastijan Valentan: ROJSTVO VSTAJENJA 


V grajskem razstavišču Koroške osrednje knjižnice dr. Franca Sušnika je ob izidu pesniška zbirke Rojstvo vstajenja ravenskega kaplana Sebastijana Valentana potekal zelo poseben in zanimiv, predvsem pa zelo bogat kulturni program.


Sebastijan Valentan, pesnik in teolog, sicer doma iz Slovenskih Konjic, je pred leti tudi kot novinar in prevajalec sodeloval v uredništvu slovenskih oddaj Radia Vatikan v Rimu. Po diplomi na teološki fakulteti pa opravlja službo kaplana na Ravnah na Koroškem. Pesmi piše že od osnovnošolskih let in jih objavlja v številnih revijah. Prva njegova pesniška zbirka Božje vedute, je izšla leta 2009. Tokrat pa ji je sledila še druga zbirka pesmi Sebastijana Valentana Rojstvo vstajenja. Tudi ta je meditativne narave, naslonjena na  svetopisemsko simboliko števil - trije cikli (rojstvo, smrt in vstajenje) po dvanajst pesmi. Gre za Mi, za ti in ti in jaz. Za pesnikovo spoznanje, v čem je dar in čar neskončnega stremljenja.


Druga poezija Sebastijana Valentana, predstavljena v KOK, se je pričela v popoldanskem času na dvorišču  ravenskega gradu in sicer s sprejemom častnih gostov grofice dr. Eleonore Thun Hohenstein in grofa mag. Douglasa Thurna Valsassina, Nj. Ekscelence škofa dr. Jožefa Smeja, častnih konzulov Republike Avstrije in Slovenije ter Hrvaške in številnih drugih.


V uvodu sprejema častnih gostov je zaigral himno naše domovine in avstrijsko Pihalni orkester železarjev Ravne, sledil pa je bogat kulturni program v razstavišču ravenske knjižnice, ki so ga sooblikovali: Katedralni zbor iz Maribora pod vodstvom prof. Lučke Fortek, Nina Grošelj (violina), Tatiana Drabysheuskaja (klavir), Marjana Mlinar, Robert Vidali, Ravenski koledniki s Cvetko Kramberger in Majdo Mihin ter Pihalni orkester železarjev Ravne. Zbrane pesmi iz knjige Rojstvo vstajenja pa je prebiral Janez Dolinar. Večer pa je skozi pesem, besedo in poezijo povezovala Mojca Prašnički.

Častne goste, avtorja čudovite poezije in obiskovalce je pozdravila organizatorka kulturnega večera direktorica KOK, mag. Irena Oder, ki je v svojem pozdravnem govoru tudi izrekla čestitke Sebastijanu Valentanu ob izidu njegove druge pesniške zbirke.

Prisluhnili smo Nj. Ekscelenci škofu dr. Jožefu Smeju, ki je omenil, da je veliko duhovnikov pesnikov in najmlajši med njimi je danes tu med nami. Zaželel je čestitke avtorju pesniške zbirke, predvsem pa tudi uspešno delo še vnaprej.

Goste in obiskovalce čudovitega večera pa je v hiši kulture, kot jo je poimenoval, pozdravil tudi avtor pesniške zbirke Rojstvo vstajenja ravenski kaplan Sebastijan Valentan.

V prostoru posebnih zbirk KOK si je možno ogledati posebno razstavo Grofje Thurni in grad Ravne, ki si jo je ogledala tudi grofica dr. Eleonore Thurn Hohenstein in ostali gostje.

Povzeto po: http://www.ravne.si/novice.php?kat=291&nid=7070


Jurijev glas    + + +   Velika noč 2012


Materinski danPostni časNovo***  

Arhiv oddaj RSG "Pri farni cerkvici"


Božja beseda za četrtek, 2. februarja 2012

Jezusovo darovanje - Svečnica

Življenjepis

Jezusovo darovanje - Svečnica na svetniki.org

Svečnica – praznik luči
Jezusovo darovanje - SvečnicaSvečnica, ki jo obhajamo drugega februarja, je pri nas zadnji dan božičnega časa. 
Na Slovenskem je namreč še vedno lepa navada, da do tega dne domove krasijo božične smrečice, gotovo pa jaslice, ki pa jih je prav na svečnico treba razdreti, o čemer pojo tudi nekatere svečniške kolednice. Praznik, ki ima poganski izvor, je na Slovenskem že dolgo zasidran kot del cerkvenega leta, saj tega dne obhajamo spomin Marijinega očiščevanja, pa tudi njenega srečanja s Simeonom. Bogoslužno ime praznika je Jezusovo darovanje.
  Ko je Marija štirideseti dan po rojstvu Odrešenika smela priti v tempelj, je tam srečala častitljivega starčka Simeona, ki je spoznal, da je dete v njenem naročju Mesija. Danes obhajamo svečnico predvsem kot praznik luči pred nastopom tako imenovanih svetnikov – pomladinov. Obhajamo jo v dneh, ko so dnevi že malenkost daljši in je že slutiti pomlad, ki prinaša več luči, po kateri so nekdaj hrepeneli vso dolgo zimo. Tako, kot je starček Simeon v templju v slovitem spevu spregovoril o “luči v razsvetljenje poganov”, je sveča v cerkvi na ta dan prispodoba Mesije, ki razsvetljuje človeštvo. 
Sveča ima velik simbolni pomen; ponazarja prazničnost in razsvetljenje teme duha ter kristjana opominja, da mora biti otrok luči. 

Svečnica – dan Bogu posvečenega življenja
  V katoliški Cerkvi 2. februarja praznujemo praznik Jezusovega darovanja v templju, ki ga obhajamo štirideset dni po božiču, praznik pa je dobil tudi ime svečnica, ker na ta dan po stari navadi po cerkvah blagoslavljamo sveče. Redovnice in redovniki pa praznujejo dan Bogu posvečenega življenja. To je dan zahvale, molitve za svetost, premišljevanja in medsebojnega srečanja. . Redovniki bodo dan posvečenega življenja praznovali skupaj s škofi in drugimi verniki. 
Dan posvečenega življenja ima trojen namen:
- hvaležnost za dar redovništva v posvečenem življenju, ki bogati in razveseljuje krščansko skupnost z mnogovrstnostjo svojih darov (karizem), 
- da bi celotno Božje ljudstvo bolj spoznalo in cenilo posvečeno življenje,
- da bi skupaj slavili čudovita dela, ki jih je Gospod naredil v Bogu posvečenih osebah in da bi se še bolj živo zavedali, kako nenadomestljivo je njihovo poslanstvo v Cerkvi in v svetu. 
Dan posvečenega življenja je uvedel papež Janez Pavel II. Posvečene osebe so poklicane k refleksiji ter k obnovitvi in potrditvi svoje posvetitve. Papež poudarja, naj ta dan »pomaga vsej Cerkvi, da bo bolj cenila pričevanje oseb, ki so se odločile, da bodo tesneje hodile za Jezusom«.Božični koncert
Jurovskega okteta


Štefanovo
Blagoslov konj


B O Ž I Č

PRAZNIK DRUŽINE IN ŽIVLJENJA

 

Dragi župljani Jurovske župnije.

V adventu smo se pripravljali na Jezusovo rojstvo. Adventni venček je bil vsako nedeljo svetlejši, in ko so zasvetile vse štiri svečke na venčku smo dočakali Božič – Jezusovo rojstvo.

Adventni čas naj bi bil čas zbranosti, upanja in duhovne prenove. Komercializacija pa je spremenila ta čas v vesli december, ko nam trgovci ponujajo vsemogoče in tako nekoliko osiromašijo maše denarnice.

Jezus od nas pričakuje veselje, zato se v decembru kristjani veselimo skorajšnjega Jezusovega rojstva. Poskrbeti moramo, da se na praznovanje božiča duhovno pripravljamo, saj samo duhovno obogateni lahko začutimo bogastvo in vsebino božičnega praznika.

 

Božič je čas veselja in je drugi največji krščanski praznik. Betlehemsko dete nam tudi letos sporoča, da je vsako življenje največji dar, zato se ga moramo veseliti in ceniti. Noben človek ne sme biti samo številka ali delovna sila, katero se izkorišča. Na žalost se včasih zgodi, da se človeka kot osebe ne ceni dovolj in da se vse gleda skozi profit oziroma dobiček.

 

Sporočilo božičnega praznika je: vsak človek je božji otrok, vsak človek mora imeti dostojanstvo, vsakega človeka moramo spoštovati! Za Boga smo vsi pomembni zato vsakega izmed nas vabi, da hodi po poti vere upanja in ljubezni.

 

Kristjani moramo biti odprti za vsakega človeka. Kakor Božje dete razširja ročice v jaslicah in simbolično objema ves svet, tako moramo tudi mi biti sposobni vsakega spoštovati in ceniti.

 

Vsak človek je grešnik in lahko v življenju tudi »pade«. Bog mu vedno ponudi »roko« in mu pomaga vstati. Zato ni tragika, če kdo »pade«, tragika je, če nočemo sprejeti Božje pomoči in pomoči bližnjih ter se ne poberemo.

 

Drage sestre in bratje v Kristusu!

Ob letošnjem božiču vam želim obilo božjega blagoslova! Naj Bog blagoslavlja vaše življenje, družine in domove. Betlehemsko dete naj vam nakloni mir, sožitje in ljubezen.

Vsak človek je božji otrok zato moramo vsakega sprejemati in nobenega obsojati, saj je Bog tisti, ki pozna naša življenja in samo on bo vsakega zares pravično sodil.

 

Betlehemsko dete vsakega izmed nas vabi, da odstremo tančice, ki nam preprečujejo, da bi brez zadržkov sprejemali svoje bližnje in živeli po Jezusovem nauku. Naj bo letošnji Božič priložnost, da utrdimo vezi medčloveških odnosov in zaživimo v Kristusovem miru in ljubezni!

                                                             Vaš župnik

 

 
SVETim ZA VSE

SVETim ZA VSE Lenart, 11.12.2011V Slovenijo bo v nedeljo, 11. decembra 2011, že enaindvajseto leto zapored prispela luč miru iz Betlehema. Letošnje geslo je SVETim za vse. Mednarodno dobrodelno akcijo Betlehemska luč miru je začela avstrijska televizijska hiša ORF, danes pa je razširjena po vsej Evropi. Luč miru bo v soboto, 10. decembra 2011, prispela na Dunaj.
 Nosilec akcije je Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov (ZSKSS), pri njej pa sodelujejo še Zveza tabornikov Slovenije (ZTS-NSO), Zveza bratovščin odraslih katoliških skavtinj in skavtov (ZBOKSS) in člani Slovenske zamejske skavtske organizacije (SZSO).

Luč miru iz Betlehema bodo slovenski predstavniki skupaj z drugimi evropskimi skavtskimi organizacijami v soboto sprejeli na Dunaju, v nedeljo pa bodo doma že potekali regijski sprejemi. Za osrednjo Slovenijo bo sprejem ob 16.00 potekal v cerkvi sv. Vida v Šentvidu nad Ljubljano, za Štajersko ob 16.00 v Lenartu, za Primorsko pa ob 17.00 v Sežani. Betlehemsko luč miru bodo v nedeljo ob 17.00 izročili tudi nadškofu Antonu Stresu na slovesnosti ob začetku jubilejnega leta ob 550-letnici ustanovitve škofije v ljubljanski stolnici sv. Nikolaja. 

Mladi bodo plamen po župnijah in drugih ustanovah delili do božiča v upanju, da bo na tak način prišel do čim večjega števila ljudi. Izkupiček letošnje akcije bodo namenili organizaciji Varna hiša, ki ženskam in otrokom omogoča zavetje pred nasiljem v družini, ter Urbanu Babiču, ki se je rodil z anomalijo nog. Sodelovali bodo pri nakupu elektronskih protez.


Poslanica z naslovom SVETim za vse

Odkar sem, želim svetiti vsem ljudem, tudi tebi.
Moja svetloba te objema, toplota greje.
Ti je lepo ob meni? Se počutiš domače? Da?
Ne smeš me ohranjati le zase; ne morem in nočem biti dragocena samo tebi.
Če ti je z menoj prijetno, navduši zame še koga; kakor sem pokazala pot tebi, jo želim pokazati mnogim.
Kakor si me sprejel ti, želim, da me sprejme vsak človek.
Naredi korak naprej, podaj me še komu.
Potrudi se.
Na svetu sem, da SVETim ZA VSE.

Luka Tul, DA LMB 2011, ZSKSS


http://skavti.si/

Miklavževanje 2011


  


Advent  
 Dobrodelni koncert odlično uspel !   

                                                        Hvala vsem !

2011 11 18 Koncert Karitas 2011
Karitas
 v župniji Sveti Jurij v Slovenskih goricah v sodelovanju z OŠ Jožeta Hudalesa Jurovski Dol pripravlja tradicionalni  dobrodelni koncert s pomenljivim naslovom

 Srce, ki vidi!

 Na dobrodelnem koncertu, ki bo

v petek,  18.11.2011  ob 18. uri.
 

Božični koncert

objavljeno: 26. dec. 2011 11:34 avtor: Župnija Sveti Jurij


objavljeno: 10. dec. 2011 10:08 avtor: Župnija Sveti Jurij   [ posodobljeno 10. dec. 2011 10:09 ]

Blagoslov mladega vina

objavljeno: 13. nov. 2011 04:05 avtor: Maksimiljan Krautič   [ posodobljeno 13. nov. 2011 04:06 ]WebRep
Overall rating
 

objavljeno: 7. nov. 2011 16:02 avtor: Maksimiljan Krautič   [ posodobljeno 6. dec. 2011 12:51 ]

Zahvalna nedelja

objavljeno: 6. nov. 2011 09:46 avtor: Župnija Sveti Jurij
Srečanje zakoncev jubilantov

objavljeno: 30. okt. 2011 07:04 avtor: Župnija Sveti Jurij   [ posodobil 30. okt. 2011 07:34 Maksimiljan Krautič ]


Srečanje zakoncev jubilantov

Srečanje zakoncev jubilantov 
WebRep
Overall rating
 

Srečanje mladih dekanije Lenart

objavljeno: 29. okt. 2011 23:18 avtor: Maksimiljan Krautič   [ posodobljeno 29. okt. 2011 23:19 ]


Srečanje mladih

objavljeno: 29. okt. 2011 06:57 avtor: Maksimiljan Krautič

V soboto 5. novembra 2011, popoldne bo v naši župniji srečanje mladine. Začetek srečanja ob 15h. Vabljeni mladi od 8. razreda naprej in seveda srednješolci in starejši. Mladi vabljeni.

1-10 of 41

Comments