Novice‎ > ‎

Z akcijo Mali koraki za velik cilj zbranih 61.000 evrov za Hišo Palčica

objavljeno: 16. nov. 2017 02:48 avtor: Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje
Ljubljana, 15. november - V letošnji akciji, že sedmi zapored, so v oddaji Svet na Kanalu A v sklopu akcije Mali koraki za velik cilj zbirali denar za Hišo zavetja Palčica, ki pomaga otrokom, ki so v svoji družini ogroženi ali žrtve zlorab. Tekači so z doseženim ciljem zbrali 61.000 evrov za tiste, ki jim življenje v prvih letih ni bilo naklonjeno. 

Ček v vrednosti 61.000 evrov, ki so ga podarili Zvezi prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje za Hišo zavetja Palčica, sta od pobudnika akcije Jana Golje prevzeli vodja Hiše zavetja Palčica Manuela Ham in Anita Ogulin iz Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje.

Manuela Ham je ob tem povedala: »Na ta trenutek se lahko pripravljaš, a te še vedno ujame nepripravljenega. Toliko občutkov, ujetih v trenutek, je težko opisati. Srčna hvala vsem, ki ste bili ta mesec del akcije. Denar bo namenjen otrokom in s prispevanimi sredstvi jim bomo zagotovili še lepši začetek v novem življenju, ki si ga tako zaslužijo.« Zbran denar bo porabljen za izboljšanje bivanja v Hiši Palčica, tako bodo obnovljena okna, kupila se bo nova sedežna garnitura in poskrbelo se bo, da bo vsak otrok dobil popotnico za lepši jutri.

Tekaška ekipa Mali koraki za VELIK CILJ, z novinarji oddaje Svet na čelu, je letos svoje športno udejstvovanje začela pri Slapu Savica in po treh dneh ter pretečenih 202 kilometrih tek končala na Otočcu.  Celotno traso pa so imeli v mislih otroke, ki jim bodo pomagali, pripoveduje Jan Golja: »Cilj je dosežen. Že sedmič. Je pa to tudi razlog, da zelo kmalu krenemo na novo pot, proti novemu cilju. Zadovoljstvo, ponos, notranja sreča je le nekaj občutkov, ki so v meni danes. A vse to je možno le z izjemno ekipo, ki stoji ob projektu. Prepričan sem, da bo po današnjem dnevu družba drugačna, predvsem za otroke iz zavoda Palčica.« 

ą
Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje,
16. nov. 2017 02:48
Comments