Novice‎ > ‎

“Opportunity for Residential project in Slovenia”: Projekt Neznani prijatelj v Kranjski Gori 2017

objavljeno: 17. jan. 2018 03:22 avtor: Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje   [ posodobljeno 17. jan. 2018 03:25 ]
Projekt Neznani prijatelj smo skupaj z Zavodom MEPI izvedli že tretje leto. V okviru Razgibanih angleških počitnic (www.zpmmoste.net), katerih glavni namen je obujanje in učenje angleškega jezika preko športnih iger, pesmi, druženja in raznolikih delavnic, smo v Kranjski Gori letošnje poletje ponovno gostili prostovoljce iz tujine. Nekateri prostovoljci so opravljali zadnjo stopnjo Mednarodnega priznanja za mlade, nekateri pa vmesno. Obiskali so nas srednješolci in študentje iz naslednjih držav: Velika Britanija, Luxembourg, Nizozemska, Finska, Turčija in Kalifornija (ZDA). Vsak leto nas obišče tudi nekaj povratnikov. 


OD LEVE PROSTI DESNI: Urška (NoExcuse), Lewis (Velika Britanija), Jasper (Nizozemska), Rok (ZPM Lj Moste-Polje, Eva (NoExcuse), Nina (NoExcuse)
Na taboru so prostovoljci pomagali pri izvedbi in nadgradnji počitniškega programa za otroke, z udeleženci in vzgojitelji so komunicirali angleško, hkrati pa so se zabavali in tkali nova prijateljstva. Vsako leto se veselimo novih udeležencev, od katerih se naučimo marsikaj novega, otroci pa se z njimi radi pogovarjajo in tako vadijo angleški jezik. S pomočjo prostovoljcev odkrivamo kulturne razlike in spoznavamo nove jezike, ki širijo naša obzorja in omogočajo razvoj socialnih veščin.

Večkrat ob koncu tabora se težko poslovimo in upamo, da se bomo videli ponovno, tako otroci kot vzgojitelji. Izkušnje, poznanstva in nova znanja, ki jih vsi skupaj pridobimo ob koncu tabora so neprecenljivi in dragoceni spomini.

OD LEVE PROSTI DESNI:  Urška (NoExcuse), Lewis (Velika Britanija), Jasper (Nizozemska), Rok (ZPM Lj Moste-Polje, Eva (NoExcuse), Nina (NoExcuse)
 Deniz (Turčija) in Rok (ZPM Lj Moste-Polje) ter njuna skupina srednjih fantov                                Nočno potepanje po Kranjski Gori

Association of Friends of Youth Ljubljana Moste-Polje 
Website: www.zpmmoste.net
Contact Information E-mail: estera.popovic@zpmmoste.net

Comments