Novice‎ > ‎

Naj nasmeh 2017

objavljeno: 16. jun. 2017 05:49 avtor: Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje   [ posodobljeno 16. jun. 2017 05:51 ]


V Mini Teatru se je to sredo 14. junija 2017, na Križevniški 1 v Ljubljani zgodilo odprtje razstave umetniških portretov fotografinje Urške Košir v sklopu dobrodelnega projekta Naj nasmeh 2017. Pester program v dvorani je potekal v nasmejanem in sproščenem vzdušju. Po uvodnem nagovoru voditelja Sebastjana Vovka in fotografinje Urške Košir, je besedo prevzel gospod župan Zoran Janković in povedal, da 'je Ljubljana častna pokroviteljica in podpornica projekta iz več razlogov, med drugim zato, ker gre za pozitivno naravnan projekt, ki širi nasmehe in dobro energijo.'

Sredstva so se zbirala s pomočjo prodaje malih nasmejanih fotografij in dobrodelnega srečelova. Nagrade so prispevala mnoga ugledna podjetja: Sibirsko zdravje ekološke zobne paste, Sailbrace zapestnice, ki združujejo, Lucifer in Da ponte sladke čokoladne užitke, Rodica pa izvrstna vina. Do sedaj se je v prvih dveh tednih akcije nabralo že za 1000 Eur zbranih sredstev, donacije pa se bodo zbirale vse do oktobra, ko se bo akcija zaključila z razstavo v Kopru, na Univerzi na Primorskem.

Razstava bo na ogled na Krakovskem nasipu v središču prestolnice od 7. junija do 6. julija 2017 pod častnim pokroviteljstvom Mestne občine Ljubljana. Fotografije bodo kasneje obiskale nekaj večjih krajev po Sloveniji in svojo pot oktobra zaključile z razstavo v Kopru pod okriljem Univerze na Primorskem. Od junija do jeseni se bodo po večjih slovenskih mestih v okviru dobrodelnega projekta zvrstile mnoge delavnice za otroke. Vsa zbrana sredstva projekta Naj nasmeh 2017 bodo namenjena za pomoč otrokom ZPM Moste-Polje v okviru projekta ‘Volja vselej najde pot‘.

»S fotografinjo Urško Košir smo v preteklosti že večkrat sodelovali. Urška je odlična umetnica in ima veliko srce. Ko je bila letos ponovno pobudnica projekta Naj nasmeh, ki smo ga prvič zelo uspešno izpeljali že leta 2014, smo se na povabilo k sodelovanju v letu 2017 z veseljem odzvali,« dodaja  Anita Ogulin, predsednica ZPM Ljubljana Moste-Polje.

Več informacij lahko najdete na www.najnasmeh.si in www.facebook.com/najnasmeh