Novice‎ > ‎

Angleške počitnice v Vili Šumici popestril Peter Prevc

objavljeno: 18. jul. 2017 13:00 avtor: Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje   [ posodobljeno 18. jul. 2017 13:02 ]

V Ljubljani, 18. julija 2017 – Včeraj se je otrokom, ki teden preživljajo na angleških počitnicah v Kranjski Gori, pridružil Peter Prevc. Na otroški novinarski konferenci je eden najboljših smučarskih skakalcev odgovarjal na vprašanja otrok.

V počitniškem domu Vila Šumica v Kranjski Gori vso poletje potekajo angleške počitnice, ki jih organizira Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje. Otroci na počitnice prihajajo z vse Slovenije, mnogi med njimi tudi iz družin, ki otrokom ne zmorejo omogočiti počitniških radosti. Program počitnic je včeraj z obiskom popestril Peter Prevc.

Otroci so ob Petrovem obisku pripravili novinarsko konferenco, na kateri je Peter odgovarjal na njihova vprašanja, hkrati pa je moral vaditi tudi angleščino. Mali navijači so dobili edinstveno priložnost, da so izvedeli kakšno prigodo iz Petrovega otroštva, zanimalo jih je tudi, kako je tekla pot njegove kariere do vrhunskega smučarskega skakalca, izpustili pa niso niti vprašanja o njegovi najljubši hrani in o potegavščinah, ki jih med sezono skakalci zagodejo eden drugemu.

Peter je ob obisku dobil častno nalogo dviga zastave, na kateri bo odslej plapolal tudi njegov podpis. Med podpisovanjem avtogramov pa so med otroci zaokrožili tudi Petrovi skakalni čevlji.