Novice


Naj nasmeh 2017

objavljeno: 16. jun. 2017 05:49 avtor: Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje   [ posodobljeno 16. jun. 2017 05:51 ]V Mini Teatru se je to sredo 14. junija 2017, na Križevniški 1 v Ljubljani zgodilo odprtje razstave umetniških portretov fotografinje Urške Košir v sklopu dobrodelnega projekta Naj nasmeh 2017. Pester program v dvorani je potekal v nasmejanem in sproščenem vzdušju. Po uvodnem nagovoru voditelja Sebastjana Vovka in fotografinje Urške Košir, je besedo prevzel gospod župan Zoran Janković in povedal, da 'je Ljubljana častna pokroviteljica in podpornica projekta iz več razlogov, med drugim zato, ker gre za pozitivno naravnan projekt, ki širi nasmehe in dobro energijo.'

Sredstva so se zbirala s pomočjo prodaje malih nasmejanih fotografij in dobrodelnega srečelova. Nagrade so prispevala mnoga ugledna podjetja: Sibirsko zdravje ekološke zobne paste, Sailbrace zapestnice, ki združujejo, Lucifer in Da ponte sladke čokoladne užitke, Rodica pa izvrstna vina. Do sedaj se je v prvih dveh tednih akcije nabralo že za 1000 Eur zbranih sredstev, donacije pa se bodo zbirale vse do oktobra, ko se bo akcija zaključila z razstavo v Kopru, na Univerzi na Primorskem.

Razstava bo na ogled na Krakovskem nasipu v središču prestolnice od 7. junija do 6. julija 2017 pod častnim pokroviteljstvom Mestne občine Ljubljana. Fotografije bodo kasneje obiskale nekaj večjih krajev po Sloveniji in svojo pot oktobra zaključile z razstavo v Kopru pod okriljem Univerze na Primorskem. Od junija do jeseni se bodo po večjih slovenskih mestih v okviru dobrodelnega projekta zvrstile mnoge delavnice za otroke. Vsa zbrana sredstva projekta Naj nasmeh 2017 bodo namenjena za pomoč otrokom ZPM Moste-Polje v okviru projekta ‘Volja vselej najde pot‘.

»S fotografinjo Urško Košir smo v preteklosti že večkrat sodelovali. Urška je odlična umetnica in ima veliko srce. Ko je bila letos ponovno pobudnica projekta Naj nasmeh, ki smo ga prvič zelo uspešno izpeljali že leta 2014, smo se na povabilo k sodelovanju v letu 2017 z veseljem odzvali,« dodaja  Anita Ogulin, predsednica ZPM Ljubljana Moste-Polje.

Več informacij lahko najdete na www.najnasmeh.si in www.facebook.com/najnasmehPoletje v Skupni točki

objavljeno: 16. jun. 2017 04:26 avtor: Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje   [ posodobljeno 23. jun. 2017 05:19 ]

POLETNI PROGRAM – Skupna točka

Bliža se čas počitnikovanja, dopustovanja in sončnih prostih dni. V Skupni točki se boste lahko ohladili in družili od ponedeljka do petka od 7.30 do 17.30 ure. Obiščete nas lahko kar tako (druženje), udeležite pa se lahko tudi naslednjih brezplačnih dejavnosti in dogodkov:

 

TAE BO: vsako sredo v juliju od 17.30 do 18.30 (društvo San)

POTAPLJANJE - DOŽIVETJE TUDI ZA NEPOTAPLJAČE: vse o potapljanju in druženje (www.ippa.si) 10.7., od 19.00 do 20.00

TORKOVA DRUŽENJA OB KAVI IN ČAJU: vsak torek od 10.00 do 11.00

POLETNA ŠOLA GLEDALIŠKE IMPROVIZACIJE ZA OTROKE IN MLADOSTNIKE : 10.7. - 14.7., od 9.00 do 10.00 ure (prijave zbiramo na skupna.tocka@zpmmoste.net)

DELAVNICA MALI TEHNOVED (6-12 let): 6.7. in 3.8. od 10.00 do 12.00 ure (prijave zbiramo na skupna.tocka@zpmmoste.net)

POLETNI KINO ZA OTROKE IN MLADOSTNIKE (6-17 let): 5.7., 14.7., 20.7., 26.7., 2.8. in 10.8., od 16.00 do 17.30

SPOZNAJMO SVET ŽIVALI (DELAVNICA ZA OTROKE, 6-15 let): 18.7. in 25.7., od 10.00 do 12.00

PING PONG TURNIR: 3.8., 4.8. od 16.00 do 17.30 (prijave zbiramo na skupna.tocka@zpmmoste.net)

POLETNA DOGODIVŠČINA ZA OTROKE IN MLADOSTNIKE (6-15 let): kuharske delavnice, ustvarjanje, športne igre... 7.8. - 11.8., od 9.00 - 11.00 ure (prijave zbiramo na skupna.tocka@zpmmoste.net)

POLETNA FINANČNA ŠOLA ZA MLADE (13-25 let): 23.8., od 09.00 do 10.00 (prijave zbiramo na skupna.tocka@zpmmoste.net)

PETKOVI DRUŽABNI POPOLDNEVI: druženje, filmi, glasba, igre in debate – za vse generacije, vsak petek od 17.00 – 18.00

 

 

VABLJENI NA ZALOŠKO 54, SKUPNA TOČKA!FUNDACIJA DANILA TÜRKA ŽE ŠESTO LETO NA POMOČ OTROKOM BOTRSTVA

objavljeno: 15. jun. 2017 04:20 avtor: Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje   [ posodobljeno 16. jun. 2017 04:21 ]

Fundacija Danila Türka - Ustanova Pustimo jim sanje že pet let botruje otrokom pod okriljem projekta Botrstvo v Sloveniji. Danes nas je ob podpisu pogodbe za še eno leto botrovanja obiskal tudi predsednik programskega sveta fundacije dr. Danilo Turk in Aniti Ogulin predal ček z donaciijo za letno botrovanje 25 otrokom.

Ob prejetju donacije, ki je potekala v Večgeneracijskem centru Skupna točka v Mostah, je predsednica ZPM Ljubljana Moste-Polje Anita Ogulin predsedniku predala tudi pisemca, ki so jih za botra pripravili njihovi varovanci. Nekdanji predsednik Republike Slovenije si je ogledal prostore VGC Skupna točka, skladišče za izdajanje materialne pomoči družinam v stiski ter se seznanil s programi ZPM Ljubljana Moste-Polje.
Za dolgoletno pomoč se Fundaciji iskreno zahvaljujemo tudi v imenu otrok in njihovih družin.Deželak Junak s kolesom za lepše počitnice otrok

objavljeno: 9. jun. 2017 01:42 avtor: Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje   [ posodobljeno 9. jun. 2017 01:45 ]

Miha Deželak se je letos s kolesom podal na pot po Sloveniji in zbiral sredstva za pomoč otrokom iz socialno šibkih družin. Vsa zbrana sredstva bomo namenili za počitnice otrok z vse Slovenije in jim s pomočjo Radia 1 in Deželakovih podvigov omogočili izkušnje, za katere bi bili sicer prikrajšani.

Iskrena hvala Mihi Deželaku in ekipi Radia 1, ki se vsako leto potrudi za nepozabna doživetja. Navijamo za vas.

#STANDUPMARATONEC TEŠKY ZBRAL VEČ KOT 10.000 EUR ZA POMOČ OTROKOM

objavljeno: 2. jun. 2017 06:01 avtor: Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje

Stand up komik Andrej Težak Tešky je s športno-zabavnim projektom #Standupmaratonec ob pomoči številnih komikov nasmejal 30 mest in s kolegi tekači pretekel 600 kilometrov. Na nastopih je bilo s pomočjo gledalcev zbranih 10.320 EUR za projekt Botrstvo v Sloveniji. Simbolični ček je Tešky danes v Večgeneracijskem centru Skupna točka predal predsednici ZPM Ljubljana Moste-Polje Aniti Ogulin.

»Iskreno smo hvaležni Teškyju in njegovi ekipi za vse pretečene kilometre, nasmejana mesta in širjenje glasu o težavah otrok v stiski. Donacija nam pomeni ogromno, saj bomo s temi sredstvi lahko mnogim varovancem omogočili boljše možnosti za razvoj,« je ob predaji čeka povedala Ogulinova. Celoten znesek bomo namenili za pomoč otrokom, vključenim v projekt Botrstvo v Sloveniji, pri uresničevanju njihovih talentov.

Andrej pa je ob tem že napovedal novo akcijo za poletje 2018, s katero bo pretekel in nasmejal slovenske hribe: »Lepo je vedeti, da smo zbrali toliko sredstev za mlade talente in da tako projekt ni bil sam sebi namen. Brez kolegov komikov in sotekačev ter odlične ekipe, mi ne bi uspelo, akcijo pa bomo z veseljem še kdaj ponovili.«

Tudi brez dotika se lahko dotaknete srca

objavljeno: 26. maj 2017 02:37 avtor: Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje   [ posodobljeno 26. maj 2017 02:38 ]

Družba Mastercard Slovenija v sodelovanju s partnerji NLB, Europlakat in Citypark predstavlja inovativen način podpore projektu Botrstvo z vgradnjo nove funkcionalnosti brezstičnega plačevanja obstoječim citylightom.

Ljubljana, 25. maj 2017: Družba Mastercard v Sloveniji s partnerji NLB, družbo Europlakat in nakupovalnim središčem Citypark pričenja z akcijo »Tudi brez dotika se lahko dotakneta srca«. S pomočjo inovativne tehnologije, prvič v Sloveniji vgrajene v svetlobne vitrine Citylight, želijo spodbuditi posameznike k njihovi aktivni udeležbi pri zbiranju sredstev za projekt Botrstvo v Sloveniji. Ti bodo lahko vse do konca letošnjega šolskega leta v večjih nakupovalnih centrih v Ljubljani, Mariboru in Celju prek brezstičnega plačevanja s karticami Maestro in Mastercard namenili pet evrov za otroke iz socialno ogroženih družin iz vse Slovenije.

Družba Mastercard je v sodelovanju s partnerji prvič v Sloveniji prikazala novo funkcionalnost tehnologije brezstičnega plačevanja. Obstoječo svetlobno vitrino Citylight je spremenila v interaktivno platformo, s pomočjo katere bo obiskovalce izbranih nakupovalnih središč ves mesec pozivala k darovanju za dober namen. Zbrana sredstva, ki lahko odprejo nove možnosti tudi najbolj ranljivim posameznikom v družbi, bo podelila projektu Botrstvo v Sloveniji.

Predstavnik družbe Mastercard v Sloveniji Boštjan Fabjančič je ob pričetku enomesečne akcije dejal: »Pri družbi Mastercard smo počaščeni, da lahko razvoj tehnologije plačevanja usmerimo k doseganju plemenitega cilja. 

Napredek na področju tehnologije ustvarja nove priložnosti in nam tako zagotavlja udobno življenje, a vse prevečkrat nas ob tem tudi razdvaja. S takšnim projektom smo prikazali novo funkcionalnost brezstičnega plačevanja, ki ima številne prednosti v primerjavi z uveljavljenimi načini plačevanja. Tokrat nam pomaga pri premagovanju ovir oziroma krajšanju poti do tistih, ki našo pomoč še toliko bolj potrebujejo. Srčno verjamemo, da se bomo s skupnimi močmi dotaknili src mnogih in tako prispevali k boljšemu jutri otrok iz socialno ogroženih družin.«NLB se je v projekt vključila s tem, da so omogočili sprejem kartic na inovativni tehnični rešitvi za varno brezstično kartično poslovanje. Kot pravi Nataša Tomc Jovović, poslovna direktorica za kartično poslovanje in plačilne storitve: »V NLB že tradicionalno sodelujemo v številnih humanitarnih projektih, ki jih podpiramo skupaj z našimi strankami in zaposlenimi. Za nakazila posameznikov na prijavljene akcije humanitarnih organizacij že vrsto let ne zaračunavamo provizij. Zgodbe mladostnikov in otrok pa se nas še posebej dotaknejo. S ponosom nas navdaja lanskoletna akcija 'Pomoč slovenskim porodnišnicam', kjer smo zbrana sredstva namenili nakupu nujno potrebne medicinske in ostale opreme v porodnišnicah. Nadejamo se, da bomo tudi v skupni akciji 'Tudi brez dotika se lahko dotaknete srca' uresničili kar največ sanj.«


O umeščanju inovativnega pristopa v svetlobne vitrine Citylight je svoje misli z nami delil direktor trženja pri Europlakatu Urban Korenjak: »Z veseljem smo podprli akcijo zbiranja denarja v sklopu projekta Botrstvo. Doslej je Europlakat v podobnih projektih sodeloval z oglasnim prostorom za sporočila, ki so mimoidoče spodbujala k dobrodelnosti. Tokrat smo naredili še korak dlje, saj naša svetlobna vitrina združuje prostor za o

glas in tehnologijo za brezstično plačevanje, ki sta jo prispevala naša partnerja Mastercard in NLB. Zunanje oglaševanje z razvojem tehnologije dobiva nove funkcionalnosti. Če je bila pred nekaj leti novost interakcija z mimoidočimi, smo šli tokrat še korak dlje in sporočilo povezali z akcijo. Pri Europlakatu si želimo, da bi bila ta kampanja čim bolj uspešna in da bomo z donacijami mimoidočih olajšali in polepšali vsakdanjik čim več socialno ogroženih družin, ki so vključene v projekt Botrstvo.«

Predsednica ZPM Ljubljana Moste-Polje, pod okriljem katerega poteka projekt Botrstvo v Sloveniji, Anita Ogulin je pričetek projekta pospremila s spodbudno mislijo: »V projekt Botrstvo v tem trenutku vključujemo več kot 5.000 otrok, ki jim pomaga več kot 4.500 botrov. Veseli smo, da se ljudje spomnijo na njih, da vedo, da vsi ne morejo niti do osnovnih stvari za preživetje. Hvaležna sem vsakomur, ki bo pomagal, da bomo tem otrokom lahko omogočili lepše življenje in boljše možnosti, s katerimi bodo enakovredni vrstnikom.«

»V našem nakupovalnem središču smo z velikim veseljem pristopili k akciji Tudi brez dotika se lahko dotaknete srca. Dan za dnem se z različnimi dogodki – vsako leto je teh približno 250 – trudimo obiskovalcem vseh starosti polepšati dan. S tokratno akcijo bomo vse do konca šolskega leta naše obiskovalce preko napredne tehnologije opominjali na to, da s svojo donacijo na povsem enostaven način lahko tudi sami drugim polepšajo dan,« je dejal Toni Pugelj, direktor Cityparka. V največjem nakupovalnem središču pri nas, ki ga letno obišče več kot 9 milijonov ljudi, bo stal eden poseben citylight, kjer bodo obiskovalci z brezstično kartico lahko prispevali 5 evrov za otroke iz socialno ogroženih družin iz vse Slovenije. »Letos praznujemo 15. rojstni dan in v vseh teh letih smo ustvarili že ogromno zgodb, tudi dobrodelnih. Prepričan sem, da bo tudi ta zgodba, ki jo snujemo skupaj s projektom Botrstvo, ki skrbi za doseganje sanj in skritih želja naših najmlajših, prav tako ena izmed njih,« je še dodal Pugelj.

Med 25. majem in 22. junijem lahko svoj odtis pustite v nakupovalnih središčih v naslednjih mestih po Sloveniji:

Citypark, Ljubljana: 25. – 31. maj 2017 Europark Maribor: 1. – 7. junij 2017 Citycenter Celje: 8. – 14. junij 2017
Center Vič, Ljubljana: 15. – 22. junij 2017

Spremljajte nas tudi na straneh družbenih omrežjih:

FB Botrstvo

FB NLB Slovenija

FB Citycenter Celje

O družbi Mastercard

Mastercard (NYSE: MA), www.mastercard.com,  je vodilna družba za globalna plačila in tehnologijo. Upravlja najhitrejšo svetovno mrežo obdelovanja plačil, povezuje potrošnike, finančne institucije, trgovce, vlade in podjetja v več kot 210 državah in območjih. Izdelki in rešitve družbe MasterCard naredijo vsakodnevne aktivnosti – na primer nakupovanje, potovanje, vodenje podjetij in upravljanje financ – lažje, varnejše in učinkovitejše za vse. Sledite nam na računu na Twitterju @MasterCardNews, pridružite se pogovoru na blogu Beyond the Transaction log in se naročite na najnovejše novice.


O projektu Botrstvo

Projekt Botrstvo v Sloveniji deluje pod okriljem ZPM Ljubljana Moste-Polje in je namenjen izboljšanju kakovosti življenja otrok in mladostnikov, ki živijo v materialni stiski in potrebujejo finančno pomoč in spodbudo. Namen botrstva je zmanjšanje socialne izključenosti zaradi revščine in omogočanje boljših pogojev za otrokov zdrav razvoj, izobraževanje, odkrivanje in razvoj talentov ter s tem spodbudno preživljanje otroštva. Več informacij: http://www.boter.si; FB Botrstvo.

Več informacij:

Romana Miklavž, Mayer McCann; romana.miklavz@mayermccann.com

 

ORIGINALNA NOGOMETNA DRESA REAL MADRIDA IN JUVENTUSA NA DOBRODELNI DRAŽBI!

objavljeno: 24. maj 2017 03:52 avtor: Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje   [ posodobljeno 24. maj 2017 03:58 ]


Z nogometom izboljšujemo življenje.

Želite imeti doma dres svojega najljubšega nogometnega moštva in hkrati omogočiti otrokom iz socialno ogroženih družin, da preživijo del poletnih počitnic na morju?
Predstavnik Zveze nogometnih sodnikov Slovenije Jure Praprotnik je Svetu na Kanalu A v imenu sodnikov daroval nogometna dresa Real Madrida in Juventusa, dresa moštev, ki se bosta 3.6. 2017 v Cardiffu spopadli  v finalu Lige prvakov.
Dres Real Madrida je iz tekme osmine finala letošnje lige prvakov med Realom in Napolijem, dres Juventusa pa izhaja iz tekme skupinskega dela lige prvakov med ekipama Manchester City in Juventus. Oba dresa imata še poseben pomen, saj ju je naša sodniška ekipa Damirja Skomine na tekmah prejela v spomin, vsi skupaj pa so se ju odločili darovati za dober namen.
V uredništvu Sveta smo se odločili, da bomo izkupiček od dražbe, na kateri bomo dražili oba dresa, podarili v dobrodelne namene. Dobrodelna in družbeno odgovorne aktivnosti so namreč stalnica Sveta na Kanalu A, nogometne zveze, kakor tudi vseh članov nogometne družine. V to družino sodijo tudi sodniki, ki so v preteklosti že večkrat stali ob strani tistim, ki potrebujejo pomoč. Tokrat bosta Zveza nogometnih sodnikov Slovenije in Svet na Kanalu izkupiček od dobrodelne dražbe namenila Zvezi prijateljev mladine Ljubljana – Moste. 
Tako bomo uresničili slogan: Z nogometom izboljšujemo življenje. 
Eno od desetih pravil svetovne nogometne organizacije FIFE na področju fair playa je med drugim tudi: Z nogometom izboljšaj svet. Nogomet ima neverjetno moč, ki jo lahko uporabimo za to, da izboljšamo svet. Za promocijo miru, enakosti, zdravja in izobrazbe za vsakogar.

Izboljšajmo svet skupaj! 
Sodelujte v dobrodelni dražbi in pošljite:
Za dres Real Madrida: SVET R znesek na 6446
Za dres Juventusa: SVET J znesek na 6446
Izklicna cena za posamezni dres je 250 EUR.


StandUpMaratonec za Botrstvo

objavljeno: 15. maj 2017 00:43 avtor: Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje   [ posodobljeno 15. maj 2017 00:44 ]

Stand-up komik Andrej Težak - Tešky se je odločil komedijo združiti z maratonom in ob tem pomagati otrokom, vključenim v projekt Botrstvo v Sloveniji.

Med 11. majem in 20. majem bo Tešky pretekel 500 kilometrov po Sloveniji in vsak dan med maratonskimi razdaljami nastopal v krajih, skozi katere bo tekel. V 9 dneh bo tako izvedel kar 30 nastopov v družbi priznanih slovenskih stand-up komikov. Svojega veselja pa ne bo širil le med ljudmi, ki bodo obiskali njegove nastope, temveč bo z njihovo pomočjo zbiral tudi sredstva za pomoč otrokom pod okriljem projekta Botrstvo v Sloveniji. Vsa zbrana sredstva bomo namenili otrokom za uresničevanje športnih in drugih talentov, ki jih brez pomoči ne bi mogli razvijati. Več o akciji #StandUpMaratonec najdete na spletni strani www.tesky.si

Spomladanska Istra – Počitniški dom Zambratija, 28.4. – 2.5.2017

objavljeno: 3. maj 2017 04:48 avtor: Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje   [ posodobljeno 3. maj 2017 04:50 ] Pričelo se je v četrtek, 28.4.2017. Z 41 mladostniki smo se odpravili v pokrajino belega kamna, boškarina in morja – Istro. Že prvi večer smo ob morju občudovali sončni zahod.
Slika 1: Opazovanje sončnega zahoda na zambratijski plaži

Med počitnicami so se stkala nova prijateljstva in vezi v družbi odgovornih in vzornih vzgojiteljev. Vsak dan so nas spremljali nasmeški in zanimive zgodbe in legende, ki nam jih je povedala umetnostna zgodovinarka Anja Srdoč.

Slika 2: Okušanje in vonjanje tartufov

Poleg raziskovanja istrskih mest in pokrajin je program vključeval tudi zabavne večerne programe – ples, igre, kino večeri, kviz in šport. Naš čas je hitro minil, saj je vedno bilo kaj početi. Med drugim pa smo preizkusili tudi temperaturo vode.
 
Slika 3: Prvomajski skok v vodo

Obiskali smo pravi istrski mesteci Motovun in Grožnjan, Pulo (Pulsko areno) in Rovinj ter prečudoviti Limski kanal. Za prvi maj pa nismo prižgali kresa, temveč smo se s turističnim vlakcem odpeljali v Umag, kjer smo si privoščili fritole, sladoled in si nakupili nekaj spominčkov za domov.

Slika 4: Skupinska slika ob obzidju Motovuna

Slika 5: Pulska arena

Naravnih in kulturnih vrednot se kar nismo mogli nagledati – zato smo se odločili za Foto natečaj. Najstniki so v svoj objektiv lovili beneške leve, pristaniške ladje, naravne in kulturne vrednote in še kaj. Med vsemi slikami smo težko določili tisto pravo zmagovalno sliko, zato so nam pomagali še otroci. Zmagala je slika avtorja Žiga Corna, z naslovom »Pulske amfore« - slika je objavljena tudi na FB spletni strani ZPM Moste-Polje.
 
Slika 6: Pulske amofre (Foto: Žiga Corn)

Skratka, prvomajske počitnice ob morju so zares uspele. Nazaj v Ljubljano smo se vrnili skozi mesto Trst, kjer smo se ustavili še na glavnem trgu Piazza Unità d'Italia in si prislužili italijanski sladoled. 

Slika 7: Piazza Unità d'Italia

Poslovili smo se s težkim srcem – vendar vemo, da nam bodo te počitnice pustile lep spomin. In vsakič, ko se bomo peljali skozi Istro se bomo spomnili vsega, kar smo se na novo naučili in doživeli.

Slika 8: Limski kanal

Slika 9: Skupinska slika iz Pule


Fotografije počitnic Spomladanske Istre najdete na tej povezavi.

DOBRODELNA DRAŽBA LOKOV 2CELLOS PRINESLA 12.000 EVROV

objavljeno: 12. apr. 2017 06:50 avtor: Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje   [ posodobljeno 3. maj 2017 04:28 ]

Danes se je na Valu 202 zaključila dražba lokov, ki sta jih projektu Botrstvo v Sloveniji podarila glasbenika 2Cellos. Anonimni donator, s psevdonimom '2brata', je za loka ponudil kar 12.000 evrov. Ves izkupiček dražbe bo namenjen glasbeno nadarjenim otrokom, ki brez pomoči ne morejo uresničevati svojih talentov.

»Iskreno hvaležni smo Luki in Stjepanu, ki sta podarila loka in izkazala zaupanje ter podporo projektu. Še posebej pa smo hvaležni donatorju, ki je za ta neprecenljiva loka podaril tako visok znesek. Omogočil nam bo uresničitev sanj otrok in mladostnikov iz socialno šibkih družin, ki jim starši preprosto ne zmorejo zagotoviti dovolj sredstev za razvoj na glasbenem področju,« je po zaključku dražbe povedala predsednica Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje Anita Ogulin in dodala: »Zahvaljujemo se tudi vsem, ki so na dražbi sodelovali, saj so s tem pokazali, da jim je mar za otroke in njihovo prihodnost.«

Vseh 12.000 evrov, ki jih je ponudil donator, bo brez odbitkov namenjenih otrokom za plačilo glasbene šole ter nakup pripomočkov, ki so nepogrešljiv del glasbenega razvoja.

1-10 of 368