Novice


DRAŽBA ZMAGOSLAVNIH SUPERG LUKE DONČIĆA NA VALU 202

objavljeno: 22. sep. 2017 01:37 avtor: Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje

Luka Dončić, drugi najmlajši košarkar prvenstva z največ osvojenimi točkami na tekmi vseh časov, izbrani član idealne peterice tega prvenstva in najboljši mladi igralec evrolige, je neposredno po spektakularni zmagi košarkarjev na evropskem prvenstvu v Carigradu projektu Botrstvo v Sloveniji podaril superge, s katerimi je odigral vse pomembnejše tekme tega prvenstva, tudi finalno, in s katerimi se je na tem prvenstvu povzpel med največje svetovne košarkarske mlade upe.

Superge, s katerimi je na tem prvenstvu dosegel 129 točk, bodo z izklicno ceno 129 evrov prodane na humanitarni dražbi za pomoč športnim talentom iz projekta Botrstvo. To bo šesta večja dražba, ki jo za pomoč temu projektu pripravlja Val 202. Začetek dražbe bo v petek, 22. 9. 2017, finale pa v petek, 29. septembra, v živo v jutranjem programu Vala 202.

Izkupiček dražb je bil vsakič porabljen za drugačen namen. Ta dražba bo prvenstveno namenjena košarkarskim športnim talentom, med njimi tudi:
  • izjemno nadarjenemu devetošolcu, ki ga trenerji uvrščajo med najperspektivnejše igralce v njegovi starostni skupini, večkrat pa prav zaradi sposobnosti igral tudi v starejši kategoriji. Na večjem turnirju v tujini je bil spomladi razglašen za najkoristnejšega igralca! Mamo je izgubil že kot dojenček, pred nekaj meseci pa je nepričakovano izgubil še očeta. Živi s starejšim bratom in babico, zanj skrbi tudi stric, vendar je vse stroške izjemno uspešne športne poti težko kriti.
  • bratoma, starima 11 in 12 let, za katera je košarkarska žoga od nekdaj njuna edina igrača. Zaradi hudega nasilja sta z mamo pred dvema letoma končala v varni hiši in tudi od tam odhajala na treninge. Zdaj živijo v precej hudi finančni stiski, sta pa med najbolj perspektivnimi igralci košarke v svoji kategoriji. Prav tako igrata že v višji kategoriji, kot je primerna za njuna leta, mama pa jima ne more kupiti niti osnovne opreme.

Glede na višino izkupička dražbe bo denar namenjen tudi drugim mladim športnim talentom, ki živijo v stiski.

Pri vseh dražbah velja, da je izkupiček v celoti, brez slehernih odbitkov, namenjen in porabljen za otroke, za katere so se zbirala sredstva. Ni odbitkov za stroške in ne za kakršne koli druge namene.

Več informacij o dražbi najdete na spletni strani Vala 202.

Minicity vabi na DAN ZELENEGA GIBANJA - vstop je brezplačen

objavljeno: 19. sep. 2017 01:44 avtor: Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje   [ posodobljeno 19. sep. 2017 23:58 ]

Sobota, 23. septembra, od 10. do 20. ure, pred in v Minicityju

Z mislijo, da otroke in odrasle navdušimo za bolj zdrav in ekološko ozaveščen način življenja, ob zaključku Evropskega tedna mobilnosti v sodelovanju s prijatelji v Minicityju in pred njim prirejamo Dan zelenega gibanja in brezplačno odpiramo vrata za vse velike in male. Družite se z nami na delavnicah, kjer se bomo zapeljali po otroškem prometnem poligonu, preizkusili simulator prevračanja in se naučili, kako poskrbimo za svojo varnost v cestnem prometu, spoznavali okolju prijaznejše načine mobilnosti, se preizkusili v športnih uricah in poligonih, udeležite se akcij za ohranjanje čistega okolja in kulinaričnih delavnic, na katerih si bodo najmlajši pripravili zdrav obrok.

Na voljo bo brezplačna avtobusna linija iz mesta do BTC-ja vsako okroglo uro - ob 11., 12., 13., 14., 15., 16., 17. in 18. uri. Vstopate in izstopate lahko na postajališčih Bavarski dvor (Kora bar), Razstavišče, Bežigrad (Linhartova), Prekmurska, Savske stolpnice, Žale, Pokopališka, Šola Jarše, Jarše, (Kodrova – samo v nasprotni smeri) in Kristalna palača.

Pridite in postanite ambasadorji zelenega gibanja!

Hvala GENERALI za nove šolske potrebščine

objavljeno: 19. sep. 2017 00:45 avtor: Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje   [ posodobljeno 21. sep. 2017 02:10 ]

V avgustu so zaposleni v Generaliju zbirali šolske potrebščine za Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste–Polje. Zbiranju so se pridružile tudi stranke in uprava zavarovalnice, ki je podarila še 100 šolskih torbic in 100 peresnic.

Predsednica uprave Vanja Hrovat je skupaj z maskoto levčkom obiskala Večgeneracijski center Skupna točka na Zaloški 54 v Ljubljani in zbrane šolske potrebščine predala predsednici ZPM Ljubljana Moste-Polje Aniti Ogulin.

Donacije smo na Zvezi iskreno veseli. Takšne donacije nam vedno znova dajo vedeti, da je med nami mnogo dobrih ljudi.

V Generaliju že več let zapored podpirajo številne humanitarne in družbeno odgovorne projekte, vse od leta 2015 pa smo največji donator Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste–Polje, ker verjamejo v naše dobro delo, pozitivno energijo in zagnanost. Prepričani so, da lahko skupaj tudi v prihodnje naredimo veliko dobrega.

Reševalna postaja in ŠD UKCL vabita na 4. dobrodelni nogometni turnir

objavljeno: 15. sep. 2017 02:03 avtor: Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje

Reševalna postaja in ŠD UKCL v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Lj. Moste - Polje že 4. leto prirejata veliki dobrodelni nogometni turnir reševalcev, policistov in gasilcev. 

Turnir bo potekal na igriščih ŠC KLEČE v Savljah v soboto s pričetkom 14.10.2017 ob 9.uri. 
Sodelovalo bo do 16 ekip iz celotne Slovenije. Igra se po sistemu 4+1, ekipa pa lahko šteje največ 10 igralcev. Najbolje tri ekipe bodo prejele pokale in praktične nagrade. 
Prijavite se lahko na zoki0809@gmail.com ali po telefonu Petrič Zoran 041 809 392 (najkasneje do 6.10.2017)

Sredstva zbrana s prijavninami ekip in prostovoljnimi prispevki, bomo namenili projektu "Volja vselej najde pot", ki konkterno pomaga družinam v stiski. Svoj prostovoljni prispevek lahko nakažete ŠD UKCL na TRR SI56 6000 0000 0496 226, odprt pri hranilnici Lon, d.d., s sklicem SI00 14102017.

Da dobro vzdušje bo poskrbljeno! Vljudno vabljeni!

Deželak Junak obiskal otroke v Zambratiji

objavljeno: 4. sep. 2017 05:50 avtor: Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje   [ posodobljeno 4. sep. 2017 05:52 ]


V sklopu dobrodelne akcije DEŽELAK=JUNAK je Miha v sedmih dneh s ponijem prekolesaril kar 450 kilometrov in z zbranimi denarnimi sredstvi osrečil več kot 300 otrok. Ekipa Denis Avdić Showa je obiskala kolonijo otrok v Zambratiji in jim polepšala še zadnji počitniški dan.

Obiska jutranje ekipe so se otroci zelo razveselili in jih toplo sprejeli. Solza, smeha in dobre volje ni manjkalo. Otroci so jim naredili celo majice, s katerimi so želeli pokazati, da so Miha, Denis in Jana njihovi junaki, nato so z njimi plesali, peli ter nenazadnje delili tudi objeme. Sreča otrok je bila neopisljiva in to je vse, kar na koncu dneva pričakuješ in se splača na kolesu potrpeti, je za konec še dodal presrečen Deželak.


Video, ki ga je ekipa Radia 1 pripravila v Zambratiji si lahko ogledate na tej povezavi https://radio1.si/49573/nepozabna-zambratija-otroci-presenetili-jutranjo-ekipo-in-preziveli-fantasticen


Poslanica ZPM Ljubljana Moste-Polje, ob pričetku novega šolskega leta

objavljeno: 1. sep. 2017 01:45 avtor: Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje   [ posodobljeno 1. sep. 2017 01:49 ]

Iščimo znanje za življenje


Počitnice so se iztekle in poletje se je prevesilo v jesen. Ta pa prinaša nova poglavja, nova spoznanja, nove odgovornosti in nove priložnosti.

Skoraj trije meseci poletja, ko smo v nenehnem stiku z otroki, nam vedno znova pokažejo, kakšne vrednote prenašamo na najmlajše. Prav oni najbolj vsrkavajo vtise naših dejanj in njihove posledice. Opazujejo nas in ponavljajo naša ravnanja, jih odslikavajo ter se iz njih učijo. V otrocih in mladostnikih opažamo iz leta v leto več obremenjenosti, nemira, dvomov v družbo, vase in v svoje sposobnosti. V iskanju lastne vrednosti se vse bolj in prevečkrat izločajo, osamljajo, ali se zatekajo v virtualni svet in druge odvisnosti, tudi v nasilje. To ogroža njihovo zdravo rast in razvoj s tem pa slabi tudi skupno sedanjost in prihodnost.

Vsak dan si prizadevamo, da jim skozi vrednote pokažemo drugačen svet. Otrokom omogočamo tkanje prijateljskih vezi, saj je prijateljstvo podpora za življenje. Zato je pomembno, da skozi vse leto iščemo in dajemo pozitiven zgled. Da v sebi negujemo vrednote spoštovanja, sodelovanja in solidarnosti ter jih prenesemo na otroke. Da se spomnimo pomena komuniciranja z ljudmi, ki nas obkrožajo v danem trenutku, ter da bistvo prijazne in strpne komunikacije prenesemo na otroke in mladostnike. Da otroke naučimo poslušati sebe in se vživeti v drugega, jim povemo, da je življenje vedno le tekma samim s seboj, ne z drugimi. Širjenje pozitivnih vrednot je naloga tako staršev, šol, vrtcev, ZPM Ljubljana Moste-Polje kot tudi vseh, ki dnevno oblikujejo osebnosti in usode otrok. Mi vsi jim dajemo znanje za življenje.

Vsem otrokom, staršem, vzgojiteljem in učiteljem želimo lep in miren vstop v novo šolsko leto. Želimo vam, da ste slišani, upoštevani in spoštovani. In želimo vam, da boste v vsem dobrem tudi uspešni.

Anita Ogulin,
predsednica ZPM Ljubljana Moste-Polje

Z LPP na morje – počitniška dogodivščina za 100 otrok

objavljeno: 28. avg. 2017 06:03 avtor: Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje   [ posodobljeno 28. avg. 2017 06:05 ]

Ljubljana, 25. avgusta 2017 – V tem tednu so se otroci iz Ljubljane in okolice, ki sicer počitnice preživljajo doma, odpravili na enodnevni izlet v Strunjan. Izlet je omogočil Ljubljanski potniški promet v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, javnim zavodom Mladi zmaji in Mestno občino Ljubljana.

V tem tednu je Ljubljanski potniški promet omogočil brezplačni avtobusni prevoz za 100 otrok iz Ljubljane in okolice. Otroci, stari med 5 in 12 let, so obiskali slovensko obalo in tik pred koncem poletja uživali ob morju v Strunjanu. Pobudo za izlet je dal gospod Amir Abdaković, voznik LPP, ki je s pomočjo prijateljev in znancev tudi pomagal zbrati sredstva za malico otrok in omogočanje dogodivščine. Organizacijo izleta je prevzela Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, ki je s pomočjo odgovornih vzgojiteljev in animatorjev otrokom pričarala nepozaben dan. 

Otroke je na pot pospremil tudi župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković, ki jim je zaželel prijetno poletno druženje z vrstniki. »V Mestni občini Ljubljana posebno skrb namenjamo našim najmlajšim, saj se zavedamo, da je kakovostno otroštvo v urejenem, čistem, zelenem, predvsem pa solidarnem okolju temelj za izpolnjeno ter zadovoljno in uspešno življenje tudi v prihodnje. Ponosen sem, da pri tem projektu z Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje sodelujeta javno podjetje LPP in javni zavod Mladi zmaji, saj le s skupnimi močmi lahko otrokom, ki v vsakdanjem življenju žal nimajo enakih možnosti, kot njihovi vrstniki, omogočimo takšne neprecenljive izkušnje, kot je tokratni izlet v Strunjan«, je izpostavil župan, ki se je ob tem posebej zahvalil vozniku LPP Amirju Abdakoviću, pobudniku izleta, ki je s srčnostjo ter ob pomoči sodelavcev in prijateljev otrokom omogočil dogajanja poln dan na morju. 

Anita Ogulin, predsednica ZPM Ljubljana Moste-Polje, se je iskreno zahvalila LPP, ki je ta izlet omogočil, ter poudarila pomen dogodivščin za otroke. »V naših programih si ves čas prizadevamo, da otroci doživljajo počitnice v družbi vrstnikov, brez motenj sodobne tehnologije, da tkejo medsebojna prijateljstva, saj so to nepozabne izkušnje. Ves čas pa si tudi prizadevamo, da ustvarjamo spodbudno okolje, predvsem za tiste otroke z manj priložnostmi.«
Peter Horvat, direktor LPP, je otroke ob odhodu iz Ljubljane pospremil z besedami: »Vsak od nas je v otroštvu gojil srčne želje. In če bomo danes vsaj enemu izpolnili njegove, smo že storili veliko. En tak dogodek lahko za vedno ostane v spominu. Tako kot tudi dejstvo, da je naš prevoz varen, zanesljiv in prijazen, tudi zaradi naših voznikov.«

»Mladi zmaji smo bili veseli pobude naših mestnih partnerjev, da kot sogovorniki otrok in mladih pristopimo k akciji, ki bo najranljivejšim izmed njih, pa čeprav morda za samo en dan, polepšala letošnje poletje. Zato smo z veseljem in ponosom širili veselo novico o avgustovski počitniški dogodivščini, ki je narisala nasmeh na obraze otrok,« je povedala Ksenja Perko, direktorica javnega zavoda Mladi Zmaji.     


Izlet so omogočili tudi:
Ljubiša Kostrešević s.p.
Mesnica Pr Kmetič
GP Keras d.o.o.
Ideal Stil Ibrahim Čović s.p.
Interuniverzal Čizmić d.o.o.
Žolta Ismet Hamulić s.p.
Žleb Gradnje d.o.o.
Mirsad Mujakć s.p.
Zoran Ilić s.p.
S-KONER d.o.o.
Sajo gradnja d.o.o.
Studio Alisa
Medijski studio Primož Lampreht s.p.
Damjan Flovrić, DAM&VIT d.o.o.
Edin Latić, 911 varovanje d.o.o.
Avtoprevozništvo Dževad Pehlić s.p.
Monika Miklavč s.p., Moni, čistilni servis

Dijaki Gimnazije Bežigrad pomagali otrokom v stiski

objavljeno: 28. avg. 2017 06:00 avtor: Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje   [ posodobljeno 28. avg. 2017 06:00 ]

DIjaki programa Mednarodne mature na Gimnaziji Bežigrad so tik pred začetkom šolskega leta prispevali za pomoč otrokom v stiski. Pripravili so donacijo šolskih potrebščin, s čimer so omogočili lažji vstop  novo šolsko leto mlajšim učencem. 

FLAŠKA BOTRSTVO ZA LEPŠI JUTRI OTROK

objavljeno: 21. avg. 2017 02:59 avtor: Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje   [ posodobljeno 28. avg. 2017 06:00 ]

Podjetje Hofer ostaja zvesti partner projekta Botrstvo v Sloveniji. V okviru trajnostne iniciative Danes za jutri prihaja projekt 'Junaško po Flaško'. Od danes naprej bo na policah poslovalnic moč najti posebno Flaško, z nakupoim katere bodo kupci prispevali v sklad projekta Botrstvo in pomagali otrokom v stiski.

Flaška - steklenica za vodo, izdelana iz posebnega stekla, ki je zdravju in okolju prijazno, bo na voljo v različnih barvah ovitkov in z motivi projekta Botrstvo. Kupiti jo bo mogoče le v Hoferjevih poslovalnicah, in sicer po ceni 19,99 evrov. Hofer bo celoten izkupiček od prodaje namenil socialno ogroženim otrokom in mladostnikom ter jim s tem pomagal omogočiti enake možnosti za zdravo rast in razvoj.

Predsednica ZPM Ljubljana Moste - Polje, Anita Ogulin, ob tej priložnosti poudarja: »Izjemno smo hvaležni podjetju Hofer, ki ponovno skozi širše sodelovanje stopa naproti otrokom v stiski. Voda je vir življenja, Flaške za Botrstvo pa so vir spodbud, znanja in enakosti vseh otrok. Otroci, ki so ujeti v različne primanjkljaje, bodo prejeli podporo in pomoč za uresničevanje na področjih, na katerih kažejo talente. Predvsem pa bodo upali sanjati o lepši in boljši prihodnosti.«

Gorenje in Peter Prevc bosta v šolo pospremila 1000 otrok

objavljeno: 18. avg. 2017 02:38 avtor: Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje

Začetek novega šolskega leta je čas, ki bi se ga morali veseliti vsi otroci. Za mnoge srečanje prijateljev v šolskih klopeh ni lahko, saj se v njihovih torbah ne bleščijo nove šolske potrebščine, ki dajejo upanje v uspešno in zabavno leto. A letos bo 1000 pomoči potrebnih otrok na platnicah zvezkov v šolo pospremil Peter Prevc. Skupaj z Gorenjem GSI, d.o.o. sta včeraj v upanju na nasmejan prvi šolski dan Zvezi prijateljev mladine (ZPM) Ljubljana Moste-Polje predala 3000 zvezkov in 1000 kompletov barvic.

Gorenje GSI, d.o.o. in Peter Prevc sta v četrtek, 17. 8., z dobrodelno gesto v večgeneracijskem centru Skupna točka Aniti Ogulin z ZPM Ljubljana Moste-Polje predala 3.000 zvezkov in 1.000 kompletov barvic za pomoči potrebne otroke. Platnice zvezkov krasi fotografija najboljšega slovenskega »orla«, ki je mnogim mladim vzgled, idol in dokaz, da se z vztrajnostjo lahko doseže svoje sanje. Iztok Šepec, direktor Gorenje GSI, d.o.o., je ob predaji potrebščin dejal: »V našem podjetju že vrsto let sodelujemo z ustanovami in organizacijami za pomoč posameznikom in družinam v stiski, a neposredna pomoč otrokom nam je vedno v največje veselje. Upamo, da bodo zvezki z motivom Petra Prevca in barvice razlog, da bodo njihovi dnevi v novem šolskem letu zato vsaj malce srečnejši in samozavestnejši.«

1-10 of 384