Počitnice‎ > ‎

TABOR V VASI TEPE

Narava zdravi, krepi, osvobaja. V njej otroci niso ujetniki tehnologije in drugih pasti. Predajajo se pristnim zaznavanjem bistrih potokov, potapljajo se v doživetja, ostrijo čutila, se sproščajo, raziskujejo, se spoznavajo. V neokrnjeni naravni učilnici bodo pod skrbnim in strokovnim vodstvom spoznavali prednosti sožitja z naravo in se opolnomočili za reševanje vseh zagat. Budilo jih bo ptičje petje, v sanje pa pospremil taborniški plamen.

Osrednja tema je delo in življenje v naravi in z naravo. Preko ustvarjanja in raziskovanja življenjsko uporabnih predmetov z lesom in kamnom,  opazovanja živali, ki živijo v neokrnjeni naravi (npr. potočni rak), dela z domačimi živalmi, pohajkovanja po gozdu, nabiranja uporabnih rastlin ipd. 


Otroci in mladostniki  si z delom v skupini, raziskovanjem in ustvarjanjem na igriv način pridobijo znanja, veščine in osebnostno – socialne kvalitete (komunikacija, sodelovanje, reševanje problemov, odločanje,  razmišljanje, obvladovanje čustev, spoštovanje, solidarnost, vztrajnost).

Celodnevno življenje v naravi izostri čutila za osnovne štiri elemente življenje, kot jim pravijo grški filozofi, vodo, zrak, zemljo in ogenj. 

Pripovedovanje zgodb ob večernem ognju krepi zavest o lastnih močeh soočati se s težavami in jih reševati.

Tabor je namenjen otrokom od 10 do 15 leta, poteka od 9. do 13 julija 2018 v  Tepe pri Litiji.

Prostor se nahaja v neokrnjeni naravi, spanje v zato prirejenem kozolcu.

TERMIN: 9. 7. – 13. 7. 2018

CENA: 145,00 € (vključen prevoz iz Ljubljane)

                                                      PRIJAVE: preko SPLETNEGA OBRAZCA (klik) POLNO