Dragi starši, na počtniško varstvo otroka obvezni pripeljite (ali pooblastite odgovorno osebo), saj vam ob prihodu podamo dodatne informacije o poteku dneva. Ob zaključku varstva otroka osebno prevzamete (ali za to pooblastite odgovorno osebo).
Otroke smo v naših programih dolžni predati staršem, tudi če so tekom leta navajeni sami hoditi iz šole domov. Hvala za razumevanje. 

POČITNIŠKO VARSTVO V LJUBLJANI

Počitniško varstvo v Ljubljani, se izvaja že vrsto let, pod skrbnim vodstvom ZPM Lj. Moste – Polje. Otroke vodijo, za njih skrbijo in jih animirajo – izkušeni vzgojitelji, mentorji dobre volje.
Program je pester in zanimiv. Od prihoda otrok v projekt /od 7h) do zajtrka potekajo različne animacije. Ob 8:30 pozajtrkujejo. Za tem sledijo različne dejavnosti. Kasneje se podamo v raziskovanje našega mesta, krajše izlete, prireditve, oglede… ob slabšem vremenu pa ustvarjamo in telovadimo v telovadnici na šoli, kjer nas obiščejo tudi različni umetniki.

TERMINI: znano v aprilu
LOKACIJA:  znano v aprilu (predvidoma Oš Vide Pregarc)
CENA: v kolikor bo projekt financiran s strani Mestne Občine Ljubljana in bo za otroke s stalnim prebivališčem v MOL - brezplačen
Za ostale je cena 16,00 € / dan. 

POMEMBNO:
Enega otroka je možno prijaviti le za cel teden - vseh 5 dni.
V primeru odpovedi, nas obvestite vsaj 5 delovnih dni prej! 
Posamezen otrok je v posamezen program počitniškega varstva lahko vključen največ en teden.
Število mest je omejeno.
Primerno za otroke od 5 – 11 let.
V kolikor ima otrok odločbo oz. posebne potrebe, nas o tem obvestite ob prijavi!

------------------------------------------------

Počitniško varstvo se bo odvijalo v treh terminih. Poskrbeli bomo za označbo vhoda! Sprejem otrok bo potekal med 7.00 in 8.00 uro, zajtrk ob 8.30.

VSEBINE POČITNIŠKEGA VARSTVA V LJUBLJANI: 

Od prihoda otrok do zajtrka, ki je ob 8.30 uri potekajo različne animacije otrok, primerne njihovi starosti. Po zajtrku se izvajajo aktivnosti, ki se prilagajajo vremenu. V dopoldanskem času je otrokom na voljo sadna malica.

Veliko se bomo igrali, hodili na sprehode v poletno obarvano naravo, ustvarjali v raznolikih delavnicah, se spoznavali, obiskali različne kulturne ustanove…

Po kosilu, ki je ob cca. 13.00 uri, se naš program nadaljuje na šoli in ob lepem vremenu, na šolskem igrišču. Tam se varstvo ob 16.00 tudi zaključi.

Vse podrobnejše informacije o poteku dnevnih aktivnosti za vsak dan sproti, boste prejeli od vzgojitelja ob jutranjem vpisu otroka v varstvo.

OTROCI NAJ IMAJO S SEBOJ:

- ustrezno obutev za športne dejavnosti: šolske copate in športne čevlje (superge),

- stekleničko s tekočino ali pa le stekleničko,

- v primeru dežja, dežnik ali pelerino in primerno obutev.

Prosimo, naj otroci s seboj v varstvo ne nosijo vrednejših predmetov, video igric, tablic ali telefonov, saj motijo izvajanje programa in zanje ne prevzemamo odgovornosti.

V nujnih primerih se z otrokom lahko povežete preko telefona počitniškega varstva: 031 876 315 (pedagoška vodja: Jasmina Bejtovič)

KOPALNO POČITNIŠKO VARSTVO

Kopalno počitniško varstvo - Nikoli sam na počitnicah v Ljubljani, se izvaja že vrsto let, pod skrbnim 
vodstvom ZPM Lj. Moste – Polje. Posebnost tega počitniškega varstva je dnevno kopanje na kopališču Kodeljevo.Primerno je za otroke od 5 – 11 let.

PRIJAVE 
Predhodna prijava je obvezna! Prijave bodo odprte od aprila dalje.

Ob prijavi prejmete plačilni nalog (položnico) za plačilo tedenskega letovanja, katera mora biti poravnana vsaj 10 dni pred obiskom varstva. Če pride do odpovedi zaradi višje sile (bolezen, nezgoda) in to potrdite z zdravniškim potrdilom, že vplačana sredstva vrnemo. Zadržimo 20,00 € administrativnih stroškov.

CENA
80€/teden. Vključuje polno oskrbo:
- izkušeno spremstvo: učenje, vodenje, animacija, varstvo; 
- prehrano: zajtrk, malica, kosilo; 
- LPP prevozi;
- vstopnine – kopališče KODELJEVO…  

Termin vključitve otroka v projekt je možen le za cel teden. 
Število prijav je omejeno - max 40 otrok. 
Prijavite se lahko najkasneje 14 dni pred varstvom. 

TERMIN
Projekt Nikoli sam v Ljubljani, bo potekal skozi celotne poletne počitnice: 

Kopalno počitniško varstvo je namenjeno vsem otrokom, ki so vodljivi in se med vrstniki dobro počutijo. Vabljeni so tudi otroci neplavalci, saj otroke spremljajo vzgojitelji, vaditelji plavanja in mentorji dobre volje.

LOKACIJA: 
znano v aprilu. Poskrbeli bomo za označbo vhoda. 

Potek varstva:
· od ponedeljka do petka, od 7:00 do 16:30;
· pričetek zajtrka 8:30, pred tem pa različne animacije otrok, primerne njihovi starosti
· po zajtrku v primeru sončnega vremena otroke odpeljemo na Kopališče Kodeljevo. V bazenih se družimo v različnih animacijah;
· v primeru neprimernega vremena za kopanje se podamo v raziskovanje našega mesta, krajše izlete, oglede kulturnih ustanov ali pa poskrbimo za dobro voljo kar v šoli, kjer nas večkrat obiščejo tudi ljudje z zanimivimi konjički;
· kosilo 13:30;
· po kosilu se v primeru lepega vremena naš program nadaljuje na igralih v senčnem parku Kodeljevo, kjer starši do 16:30 svojega otroka prevzamejo.
Vse podrobnejše informacije o dnevnih aktivnostih boste prejeli od vzgojitelja ob jutranjem snidenju.

Otroci potrebujejo:
· ustrezno obutev za športne dejavnosti: šolski copati, športni čevlji
· kopalno brisačo
· dvoje kopalke
· dodatno majico
· krema za sončenje
· pokrivalo (klobuček ali kapica s šiltom)
· začetniki oz. neplavalci obvezno rokavčke
· stekleničko za vodo
· v primeru dežja dežnik oz. pelerino in primerno obutev

Prosimo, da otroci s seboj v varstvo ne nosijo vrednejših predmetov, video igric, tablic ali telefonov, saj motijo izvajanje programa in zanje žal ne moremo prevzeti odgovornosti.

V nujnih primerih se z otrokom lahko povežete preko telefona počitniškega varstva 031 878 115.

POVEZAVA: Facebook