MLADI IN EVROPA

Mladi potrebujejo nove izzive. Zato je pred leti nastal projekt Mladi in Evropa - potovanja za mlade 13-17 let. Da bi uresničili
želje mladostnikov, družno spoznavali tuje kraje, običaje, jezik, arhitekturo, zgodovinske in ostale zanimivosti. Doslej smo že potovali po Danski, Italiji, Švedski, Španiji, Nemčiji, Franciji, Turčiji, Grčiji, Bolgariji, Makedoniji, Luksemburgu, Belgiji, Angliji, Avstriji, Češki, Slovaški, Poljski, Srbiji, Bosni, Nizozemski in Portugalski.

LONDON 2018 (od 13 do 17 let)


Program:

London je eno najpomembnejših svetovnih središč umetnosti, gospodarstva, izobraževanja, zabave, kultur in ponuja nešteto odtenkov živahnosti.
Mladostnikom bomo omogočili doživetje vsega tega, saj bomo bivali v strogem centru Londona, samo dve minuti hoje od Hyde parka. Na sprehodu ob reki Temzi se bomo podali na lov za najboljšo fotografijo. Peljali se bomo z znanim rdečim dvonadstropnim avtobusom, si ogledali parlament oz. Westminstrsko palačo z znamenitim Big Benom, Westminstrsko opatijo, umetniško četrt – Camden Town, Muzej zgodovine narave, Muzej znanosti, Narodno Galerijo, Buckinghamsko palačo, znano trgovino Harrods, Londonski Tower, znameniti dvižni Towerski most, Katedralo sv. Paula, Piccadilly Circus, Trafalgarski trg, si privoščili piknik kot pravi Angleži v Hyde parku in nakupovali na Oxford Streetu. Menjava kraljeve straže nas bo popeljala v zasanjanost življenja na kraljevih dvorcih. Spoznavali in slikali se bomo z znanimi ljudmi v muzeju voščenih lutk Madame Tussauds (doplačilo), hodili čez predele Londona kjer so snemali svetovno uspešne filme in mogoče napravili nori »selfie« s slavno osebo.

Termin: 26.6.-1.7.2018 

CENA: 450,00 €
V ceno so vključeni vsi prevozi, nastanitev v hostlu, 5 nočitev z zajtrkom in večerjo, zavarovanje, organizacija in spremljevalci. Udeleženec dodatno potrebuje denar (vsaj 70€) za prigrizke, sladolede, spominke,... Možnost doplačila za muzej voščenih lutk Madame Tussauds in razgledno kolo London Eye.

PRIJAVE: preko SPLETNEGA OBRAZCA POLNO
Po emailu nato (v približno 14.dneh) pošljemo obvestilo o potovanju, prijavnico s pogodbo, ter položnice v treh obrokih. 
Število mest je omejeno: max 32 

POVEZAVE: 
Facebook - Mladi in Evropa
NEAPELJ (od 13 do 17 let) 


Program: 
Neapelj, Pompeji, Vezuv, Capri in Sorrento
Neapelj (italijansko Napoli) je največje mesto južne Italije ter glavno mesto Kampanije in pokrajine Neapelj. Italijansko tretje največje mesto je eno najstarejših, najbolj umetniških in najbolj prijetnih. Neapeljska centro storico (zgodovinsko središče) je svetovna dediščina Unesca, njeni arheološki zakladi so med najpomembnejšimi na svetu.
Te mestne znamenitosti si bomo letošnje poletje ogledali z manjšo skupino najstikov... povzpeli se bomo tudi na vulkan Vezuv, ki je s svojim izbruhom davno nazaj popolnoma uničil in s pepelom prekril stari rimski mesti Pompeje in Herculaneum. Veličasten je pogled na vulkansko žrelo na eni strani in Neapelj na drugi. Sprehodili se bomo po Pompejih med izkopaninami starega rimskega mesta. Z ladjico se bomo odpravili na izlet na otok Capri, kar bo tudi prav posebno dozivetje! Otok slovi po izredno blagi klimi in po naravnih znamenitostih, med katere sodi tudi »Modra jama«. Ne uide nam niti bližnji Sorrento. Na voljo bo tudi nekaj prostega časa, nakupe in pokušino prave neapeljske pizze in še in še...

Termin: 29.7.-2.8.2018

CENA: 450,00 €
Vključuje:
- povratna letalska karta, vsi prevozi po poti,
- 4 nočitve z zajtrkom (v hostlu), turistična taksa
- 4 večerje,
- vstopnine, 
- izlet na otok Capri
- spremstvo, zavarovanje za tujino
Udeleženec dodatno potrebuje vsaj 70,00 € žepnine za kosila, spominke, morebitne dodatne vstopnine (po želji)...

PRIJAVE: PREKO SPLETNEGA OBRAZCA (klik) polno
Po emailu nato (v približno 14.dneh) pošljemo obvestilo o potovanju, prijavnico s pogodbo, ter položnice v treh obrokih.
Število mest je omejeno: max 25 

POVEZAVE : 
Facebook - stran: Mladi in Evropa

BERLIN IN TROPICAL ISLAND (od 13 do 17 let) 

Program: 
Berlin je bilo izglasovano za najbolj »kul« in zabavno mesto v Evropi. Po ogledih največjih znamenitosti Berlina, si bomo uživanje privoščili tudi v največjem notranjem vodnem parku na svetu - Tropical Islands.

Na potovanje se odpravljamo z letalom iz Ljubljane do Berlina, z direktnim letom prevoznika EasyJet. V Berlinu bomo namesceni v udobnem hostlu sredi centra ob Aleksanderplatzu. Ogledali si bomo znamenita brandenburška vrat, slavni berlinski zid in nemški parlament, pa televizijski stolp (Fehrnsehturm) ter palače Charlottenburg....
Nekaj bo tudi časa za kakšen krajši samostojni ogled in uživanje v mestnemu utripu, ter raznih spominskih nakupov v mestu (v okviru pravil in dogovorov; vsekakor bo varnost na prvem mestu). Zadnji dan gremo na Tropical Island, kjer bomo tudi prespali v tipijih s posteljami... kompleks ponuja razlicne atrakcije in aktivnosti, tako da zabave ne bo manjkalo.

Termin: 21.8. - 25.8.2018

CENA: 450,00 €
Vključuje: 
- povratna letalska karta, 
- vsi prevozi, izleti, 
- 4 nočitve z zajtrkom (v hostlu), turistična taksa,
- 4 večerje
- vstopnina za Tropical Island
- spremstvo,
- zavarovanje za tujino.
Udeleženec dodatno potrebuje svojo žepnino vsaj 70,00 € za kosila, spominke,.. 

PRIJAVE: PREKO SPLETNEGA OBRAZCA polno
Po emailu nato (v približno 14.dneh) pošljemo obvestilo o potovanju, prijavnico s pogodbo, ter položnice v treh obrokih. 
Število mest je omejeno: max 25 

POVEZAVE : 
Tropical Island: Največji vodni park na svetu
Facebook - stran: Mladi in Evropa