MLADI IN EVROPA

Mladi potrebujejo nove izzive. Zato je pred leti nastal projekt Mladi in Evropa - potovanja za mlade 13-17 let. Da bi uresničili
želje mladostnikov, družno spoznavali tuje kraje, običaje, jezik, arhitekturo, zgodovinske in ostale zanimivosti. Doslej smo že potovali po Danski, Italiji, Švedski, Španiji, Nemčiji, Franciji, Turčiji, Grčiji, Bolgariji, Makedoniji, Luksemburgu, Belgiji, Angliji, Avstriji, Češki, Slovaški, Poljski, Srbiji, Bosni, Nizozemski in Portugalski.

AMSTERDAM, NIZOZEMSKA 2019

Letošnjo pomlad se odpravljamo v Amsterdam. 
Najboljši čas za ogled Nizozemske je prav april, ko cvetijo tulipani, kar je ena glavnih znamenitosti Nizozemske. 
Ob začetku prvomajskih počitnic pa na Nizozemskem praznujejo najpomembnejši dan v letu - to je rojstni dan njihovega kralja - "King's day". Naslednja proslava bo v soboto 27. 4. 2019 in prav zato se bomo na pot odpravili že v petek, 26. 4. 2019. 

PROGRAM: 
Poleg udeležbe na organiziranih dogodkih ob proslavi kraljevega dne, se bomo čez dan sprehodili tudi med kanali, po mnogih mostovih in mimo vsem poznanega znaka I AMsterdam. Obiskali bomo tudi enega od mnogih muzejev, muzej NEMO, ki je prava poslastica za vse znanstvene in tehnološke navdušence. Z vlakom se bomo odpeljali na ogled slavnih mlinov na veter in si ogledali sirarno, kjer bomo lahko degustirali različne Nizozemske dobrote. Čas bomo namenili tudi veličastnemu pogledu na polja tulipanov in poizkusili v fotografski objektiv ujeti kar največ različnih barv in oblik tulipanov. 
Kljub temu, da bomo potovali le z ročno prtljago po dovoljenih merah prevoznika Transavia, si bomo lahko za spominek kupili tudi kakšen sir ali sadiko tulipana, da se bomo izleta lahko spominjali tudi prihodnje leto, ko nas bo na domačem vrtu presenetil kakšen tulipan. 

* Pridržujemo si pravico do spremembe programa v primeru neugodnih vremenskih pogojev in drugih višjih sil, na katere organizator ne more vplivati.

TERMIN: 26. 4. 2019 - 30. 4. 2019
CENA: 450,00 €. V ceno bo vključeno: letalski prevoz iz letališča Jožeta Pučnika in vsi prevozi znotraj Nizozemske (po programu), 4 nočitev z zajtrkom in en obrok na dan (kosilo ali večerja), vstopnine, organizacija in spremstvo, zavarovanje za tujino
PRIJAVA: preko spletnega obrazca (KLIK
Max. število mest: 20 (tretnunto so vsa mesta rezervirana, možen je le vpis v čakalno vrsto)
Starost udeležencev: od 13 do 17 let. 
Udeleženci morajo biti primerno oblečeni, obuti in pripravljeni na hojo po mestu in celodnevne oglede. 

LONDON 2019

London je eno najpomembnejših svetovnih središč umetnosti, gospodarstva, izobraževanja, zabave, kultur in ponuja nešteto odtenkov živahnosti. 

PROGRAM: 
Mladostnikom bomo omogočili doživetje vsega tega, saj bomo bivali v strogem centru Londona, samo dve minuti hoje od Hyde parka. 

Na sprehodu ob reki Temzi se bomo podali na lov za najboljšo fotografijo. Peljali se bomo z znanim rdečim dvonadstropnim avtobusom, si ogledali parlament oz. Westminstrsko palačo z znamenitim Big Benom, Westminstrsko opatijo, umetniško četrt – Camden Town, Muzej zgodovine narave, Muzej znanosti, Narodno Galerijo, Buckinghamsko palačo, znano trgovino Harrods, Londonski Tower, znameniti dvižni Towerski most, Katedralo sv. Paula, Piccadilly Circus, Trafalgarski trg, si privoščili piknik kot pravi Angleži v Hyde parku in nakupovali na Oxford Streetu. 
Menjava kraljeve straže nas bo popeljala v zasanjanost življenja na kraljevih dvorcih. Spoznavali in hodili bomo čez predele Londona kjer so snemali svetovno uspešne filme in mogoče napravili nori »selfie« s slavno osebo.

TERMIN: 10.7.-14.7.2019
CENA: bo znana v marcu/aprilu 2019 (predvideno okoli 450,00 €)
V ceno bodo vključeni vsi prevozi, nastanitev v hostlu, 5 nočitev z zajtrkom in večerjo, zavarovanje, organizacija in spremljevalci. Udeleženec dodatno potrebuje denar (vsaj 70€) za prigrizke, sladolede, spominke,... Možnost doplačila za razgledno kolo London Eye.
PRIJAVE: preko SPLETNEGA OBRAZCA 
Po emailu nato (v približno 14.dneh) pošljemo obvestilo o potovanju, prijavnico s pogodbo, ter položnice v treh obrokih. 
Število mest je omejeno: max 32

BILBAO, SAN SEBASTIAN - ŠPANIJA 2019

BILBAO - mesto, ki preseneti!

Je eno glavnih mest španske Baskije, je čudovit dokaz tega, kako lahko kultura in umetnost iz hladnega industrijskega mesta ustvarita milijonsko obiskano turistično znamenitost - med množico priznanimi muzeji je gotovo najbolj znan muzej Guggenheim. Že sam prihod po mestu te omami z zanimivim soobstojem zgodovinske dediščine in sodobne arhitekture, z urejenimi sprehajalnimi potmi, obilico možnosti za sproščanje in uživanje; vrhunske restavracije, koncerti, muzeji in premnogi prikupni kotički. Dežela »domačnosti«, kjer je popoldne čas za siesto in se lahko po več ur sedi ob tradicionalnih tapasih. Za severno-Španijo so tipične jedi pinchos - obloženi kruhki in morska hrana, s katerim si sam postrežeš kar v baru ali restavraciji.

Na pot do letališča se bomo odpravili z avtobusom iz Ljubljane. V Bilbao bomo prispeli popoldne in se namestili v prikupnem hostlu v mestnem jedru. V Bilbau si bomo ogledali vse glavne znamenitosti in stari del mesta - Casco Viejo s katedralo, trgom Nueva, tržnico in pisane zgradbe. Pot nas bo vodila tudi do elegantnega letovišča na severni obali, San Sebastiána (najlepše mesto Baskije!), ki se nahaja ob zaokroženem zalivu in ga z obeh strani varuje strm grič, prav na sredini pa leži otoček Santa Clara. Na dnevni izlet se bomo odpravili tudi po Baskiji: Obiskali bomo Guernico, kjer so španski monarhi prisegali, da bodo spoštovali pravice Baskov in kjer je Picasso naslikal svoje največje delo - Guernice. Postanek za ogled ene od najbolj slikovitih in največkrat fotografiranih točk severne Španije – najlepše stopnišče na svetu prostem, ki vodijo na samotni otoček do samostana Gazelugatxe.,. Nato se bomo ustavili še v ribiški vasici Bermeo, ki se ponaša s tem da ima več kot 75% vseh ribiških ladij na svetu.

TERMIN: 29.7.-2.8.2019
​Cena: predvidoma 450,00€
V ceno bodo vključeni vsi prevozi po programu, 4x nastanitev v Hostlu v središču mesta z zajtrkom, 4x večerja, zavarovanje za tujino, organizacija, vodenje in spremstvo. Udeleženec dodatno potrebuje žepnino za kosila, spominke,... okoli 70 €
Starost udeležencev: 13-17 let
Število mest: 20