MLADI IN EVROPA

Mladi potrebujejo nove izzive. Zato je pred leti nastal projekt Mladi in Evropa - potovanja za mlade 13-17 let. Da bi uresničili
želje mladostnikov, družno spoznavali tuje kraje, običaje, jezik, arhitekturo, zgodovinske in ostale zanimivosti. Doslej smo že potovali po Danski, Italiji, Švedski, Španiji, Nemčiji, Franciji, Turčiji, Grčiji, Bolgariji, Makedoniji, Luksemburgu, Belgiji, Angliji, Avstriji, Češki, Slovaški, Poljski, Srbiji, Bosni, Nizozemski in Portugalski.


LONDON 
(od 11 do 17 let)


Program:
London je eno najpomembnejših svetovnih središč umetnosti, gospodarstva, izobraževanja, zabave, kultur in ponuja nešteto odtenkov živahnosti. 

Mladostnikom bomo omogočili doživetje vsega tega, saj bomo bivali v strogem centru Londona, samo dve minuti hoje od Hyde parka. Na sprehodu ob reki Temzi se bomo podali na lov za najboljšo fotografijo. Peljali se bomo z znanim rdečim dvonadstropnim avtobusom, si ogledali parlament oz. Westminstrsko palačo z znamenitim Big Benom, Westminstrsko opatijo, umetniško četrt – Camden Town, Muzej zgodovine narave, Muzej znanosti, Narodno Galerijo, Buckinghamsko palačo, znano trgovino Harrods, Londonski Tower, znameniti dvižni Towerski most, Katedralo sv. Paula, Piccadilly Circus, Trafalgarski trg, si privoščili piknik kot pravi Angleži v Hyde parku in nakupovali na Oxford Streetu. Menjava kraljeve straže nas bo popeljala v zasanjanost življenja na kraljevih dvorcih. Spoznavali in slikali se bomo z znanimi ljudmi v muzeju voščenih lutk Madame Tussauds (doplačilo), hodili čez predele Londona kjer so snemali svetovno uspešne filme in mogoče napravili nori »selfie« s slavno osebo.

TERMIN: 22.6.-27.6.2017
CENA: 450,00 € 
V ceno so vključeni vsi prevozi, vstopnine (vključno z Madame Tussauds in London Eye), nastanitev v hostlu, 5 nočitev z zajtrkom in večerjo, zavarovanje, organizacija in spremljevalci. Udeleženec dodatno potrebuje denar (vsaj 70€) za prigrizke, sladolede, spominke,... Možnost doplačila za dodatno prtljago. 

PRIJAVE: PREKO SPLETNEGA OBRAZCA (klik)
Število mest je omejeno: max 32 (samo še 1 prosto mesto)
POVEZAVE : Facebook
PORTUGALSKA: LISBONA, PORTO 
(od 13 do 17 let)


Program:
Letos avgusta se odpravljamo v Lisbono, sončno prestolnico Evrope. 
Zadnji dan si bomo ogledali še mesto na severu Portugalske Porto.

V Lizbono letimo iz letališča Bergamo 24.8. že pred 8h zjutraj, do Bergamo se bomo odpravili skupaj z avtobusom iz Ljubljane predvidoma že ob polnoči (v noči iz 23.-24.8.).
Vračamo se 29.8. iz Porta do Bergama že v jutranjih urah, tako da bomo predvidoma doma okoli 15h.
Točne ure in kraj odhodov prejmete dva tedna pred odhodom, saj se ure letov lahko še spremenijo.

KAJ BOMO POČELI*:
1. ogled centra mesta - Rossio, Alfama, obisk ene izmed razglednih točk (Mirraduro), ogled parka Estrela, vožnja s tramvajem, z vlakom do Belema (Vasco Dagama in znane portugalske slaščice Pasteis de Belem), Bairo alto (večerna zabava)
2. ogled Sintre (z vlakom iz Lizbone)
3. ogled Cascais (z vlakom iz Lizbone, najem koles in s kolesi do plaže Praia do Guincho
4. ogled novejšega dela mesta Orient (najdaljši most v evropi, ocenarium, šoping ali pa samo posedanje na plaži)
5. potovanje v Porto, ogled mesta Porto, zaključni večer
*program se lahko še spremeni
Spremljevalci: Nina Balent, Matjaš Jenko, Katja Pajnič

TERMIN: 23.8.(zvečer)-29.8.2017
CENA: 450,00€ 
Vključuje: 
-povratni avtobusni prevoz Lj- letališče - Lj, 
-povratna letalska karta, 
-vsi prevozi znotraj Portugalske - izleti, 
-avtobus Lizbona - Porto, 
-5 nočitev z zajtrkom (v hostlu), 
-najem kolesa, 
-vožnja s tramvajem, 
-spremstvo,
-zavarovanje za tujino.
Udeleženec dodatno potrebuje približno 150,00€ žepnine za kosila, večerje, spominke,... (obroki v Lizboni znašajo od cca 7€ dalje, v Portu je malo ceneje).

PRIJAVE v čakalno vrsto: PREKO SPLETNEGA OBRAZCA (klik)
Po emailu nato (v približno 14.dneh) pošljemo obvestilo o potovanju, prijavnico s pogodbo, ter položnice v treh obrokih. 
Število mest je omejeno: max 30 (vsa mesta so žal že zasedena, možen je vpis v čakalno vrsto, št. v čak. vrsti: 5)
POVEZAVE : 
Facebook - dogodek: Portugalska 2017
Facebook - stran: Mladi in Evropa