Welkom !‎ > ‎

trilplaattraining

 
Bij vibratietraining worden mechanische trillingen van de trilplaat overgedragen op het lichaam. Spieren reageren op de trillingen met maximale, reflexmatig opgewekte contracties. In vakterminologie spreekt men over de Tonische Vibratie Reflex (TVR).

Bij een gewone krachttraining wordt slechts 40 tot 60% van de spiervezels getraind; bij vibratietraining loopt dit percentage op tot bijna 100%. Ook andere weefsels en structuren van het lichaam reageren positief op trillingen: pezen, zenuwbanen, bot, bloed- en lymfevaten. Onder invloed van intensieve vibraties komen zelfs bepaalde hormonale reacties op gang die een positieve invloed hebben op ons en ons lichaam.

In de praktijk gebruiken we de fitvibe enerzijds als specifiek onderdeel van de behandeling. Anderzijds kan U bij ons in een aangename sfeer een reeks trainingen komen volgen met persoonlijke opstartbegeleiding van een therapeut. Een ½ uurtje aangename inspanning op een vibrerende plaat levert u evenveel op als 1 ½ uur hard labeur met gewichten in de fitness. Daarenboven is de fitvibe een medisch gekeurd toestel waar alle parameters kunnen aangepast worden aan elk individu.

De éénvoudige oefeningen en houdingen maken whole body vibration toegankelijk voor een groot publiek: van jong tot oud, van niet-actieven tot sporters, van gezonden tot revaliderenden.
 
 
 
 
Comments