Checklist Bruidsreportage

1.       Zijn er bepaalde foto’s zijn die gemaakt moeten worden?  Het kan gaan om bijzondere rituelen die je vastgelegd wilt hebben of een speciaal familielid dat je extra op de foto wilt.

·         De kus, de ringen, het boeket, de auto, akte (en ondertekening), de ambtenaar, de erehaag bij verlaten stadhuis, etcetera.

·         De groepsfoto(‘s):

o   Welke locatie voor de groepsfoto’s? Vaak is dit op het bordes van stadhuis maar het kan ook bij kerk of feestlocatie.

o   Zijn er personen die niet op de foto moeten/willen?

o   Wie zet de juiste mensen bij elkaar (vaak de ceremoniemeester)

§  De hele groep

§  Het bruidspaar, met (schoon)ouders en grootouders

§  De kinderen / bruidsmeisjes

§  Vrienden/vriendinnen van het bruidspaar

2.       Overweeg om een pre-shoot voorafgaand de trouwdag te doen. Je bent dan ontspannen om te oefenen voor de grote dag zelf. 

3.       Een planning van de hele dag, vaak van de ceremoniemeester, is nodig voor de fotograaf om te kunnen anticiperen op de belangrijke momenten.

4.       Zet de gewenste/gemaakte afspraken worden op papier/email. Je weet dan precies wat je wil en  wat je kunt verwachten.

5.       Neem ongeveer één week voor de trouwdatum nog eens contact op met de fotograaf om de laatste details door te spreken en controleer alle gemaakte afspraken. Soms verandert de planning of de behoeftes en dan is het handig om dit met de fotograaf te bespreken.

6.       Hoe wil je de foto’s aangeleverd krijgen?

   a.       Digitaal             

             i.      JPEG/RAW

              ii.      Bewerkt/onbewerkt

       iii.      Aantal / selectie

       iv.      Webalbum

       v.      Schijf

   b.      Print

       i.      Album

       ii.      Afdrukken

7.       Wanneer kun je de foto’s verwachten? Mogelijk heb je ze nodig voor bijvoorbeeld een bedankbriefje voor de gasten.

Hieronder kun je de checklist in pdf formaat downloaden.

Heb je nog vragen of suggesties? Laat een opmerking achter en je krijgt zo snel mogelijk een reactie.