Zo werkt Ziraad..

De markt loopt over van de adviseurs, ook wat betreft advies hoe je een onderneming moet starten. Maar hoe vind je de adviseur die bij je past?

Tja, wij denken dat je het beste gewoon eens een paar adressen moet aanschrijven, en dan je keuze probeert te bepalen. Ook in zaken zijn er verschillende wegen die naar Rome leiden. Welke keuze de juiste is, hangt van zeer veel factoren af. Je zou kunnen zeggen dat er geen goede of foute manier is, als het resultaat maar positief is. Het moet gewoon klikken!

Ook grote bedrijven maken ernstige fouten terwijl daar toch echt slimme mensen rondlopen. Omdat er eigenlijk nauwelijks echte opleidingen zijn voor een MKB ondernemer, denken wij dat het zeker verstandig is om adviezen in te winnen. Hierin onderscheiden zich enkele vormen. Er is een exacte vorm, die van strakke organisatie en planning met vooraf vastgestelde targets uitgaat. Er is echter ook een organische vorm, die zich meer laat leiden door de flow, en daar de kansen uit probeert te putten. Deze vorm laat zich moeilijker vangen in boekenwijsheid, maar de praktijk laat heel veel succesvolle ondernemers zien die op deze wijze werken.

Voor je keuze is het belangrijk te realiseren dat Ziraad in de 2de categorie opereert. In een zeker business model stelt een wetenschapper zich bij de exacte vorm zich een strak geleid symfonie orkest voor en bij de organische vorm een jamsessie met jazz muzikanten. Voor beide modellen valt veel te zeggen, wij denken echter dat de 2de variant meer fun oplevert. Maar nogmaals... dat is persoonlijk.Comments