Om Zingoni Vini

 

    

Manden bag vinen - eller historien bag et lille stykke Toscana på den jyske hede.

I mange år ejede jeg og min bror en is bar, som i dansk tale nok mere kan betegnes som en is café. Det var en rigtig klassisk florentinsk is bar i Firenze. Vi serverede morgenmad, varm mad til frokost, is og aperetiffer i de sene eftermiddagstimer med vin og små delikatesser. I baren lagde vi høj vægt på kvalitet og friske varer.

 

Inden jeg havde set mig om, havde jeg og min bror været ejere af en bar i tolv år. I en alder af 30 år begyndte det at krible i mine fingre. Jeg havde lyst til at søge nye udfordringer. Så da jeg fik et jobtilbud, der var svært at sige nej til, tog jeg og min bror chancen og solgte alt, hvad vi havde bygget op.

 

Jeg blev manager for delikatessen i en af Firenzes eksklusive specialbutikker kæder "Il Centro", som er lille, men kendt blandt florentinerne som et sted, hvor man er sikker på at kunne købe delikatesser af højeste kvalitet. Her var jeg ikke bare chefen, men også lærer for nye aspiranter og indkøbsansvarlig for alle varerne, vi solgte i delikatessen. Det vil sige, at jeg og de andre indkøbsansvarlige fra de andre butikker i kæden sammen tog på besøg på gårde rundt i Toscana og smagte os frem til de bedste vine og råvarer.

 

Min kæreste, som senere blev min kone, ville tilbage til Danmark. Jeg valgte at flytte med og forlade mit skønne Toscana, chianti-vinens og olivenoliens land.

Jeg tog med min kone til Holstebro, hvor vi købte et nedlagt landbrug sammen. Jeg fik hurtigt et arbejde, men ikke et arbejde, hvor jeg kan bruge alle mine kvalifikationer. Desuden savnede jeg Toscana og dets skønne vine. Jeg fandt det svært at købe rigtig toscansk kvalitetsvin til den rette pris i Danmark og besluttede derfor, at tiden var inde til at lave en lille vinimport med primært toscanske vine.

 

Mit koncept bygger stadig på, at kvalitet og pris hænger sammen. Jeg kunne aldrig drømme om at købe en vin uden først at have besøgt vingården og smagt på vinen. Derfor kender jeg mine vine og kan også guide køberen til at vælge det rigtige. Zingoni Vini tilbyder nu også vinsmagning med lækre oste og andre delikatesser.

 

I fremtiden vil min verden ikke bare dreje sig om at sælge vin. Min virksomhed vil med tiden tage flere udfordringer op, én af dem vil være guidede ture for de interesserede til de fantastiske vingårde i Toscanas skønne landskab.