Egyszerű ritmushangszerek házilag

Tímea Nagyné Kele, 2010. febr. 5. 4:59
Sziasztok,
mint Ígértem leÍrom néhány egyszerűen elkészÍthető ritmushangszer "receptjét"!
(Természetesen, ha valakinek más ötlete van, szÍvesen felteszem a honlapra, osszátok meg egymással azt, ami bevált!)
 
1. Fakanál ritmusbot
 
    Oly egyszerű, mint a pofon. Végy két db nyers fakanalat, olyat, aminek hengeres a nyele. (Ha új, akkor természetesen sokkal szebb lesz az eredmény, de a végcélnak remekül megfelel két db kiszuperált is.)
Kétfélét Írok most le, de a kreativitásnak semmi nem szab határt!
Az egyik esetben vágjuk le a fakanalak fejét, és csiszolópapÍrral csiszoljuk gömbölydedre a végeket. Az Így létrejött két botot lehet dÍszÍteni lakkfilccel, faragással, gravÍrozással, festéssel, lakkozással.
 
Másik esetben hagyjuk meg a fakanalak fejét, és ahogy anno az oviban készÍtette szinte minden gyermek, rajzoljuk arcot a fejre.
 
Mindkét esetben nagyon ügyeljünk arra, hogy a fakanalak teljesen szálkamentesen és élmentesen kerüljenek csak a gyerkőc kezébe, és soha ne hagyjuk vele egyedül, felügyelet nélkül a gyermeket!!!!
 
2. Csörgő 1.
    
     Kiürült pezsgőtablettás tubusba tölts némi rizst, vagy apró magot (lencse, sárgaborsó, pattogatni való kukoricaszem, stb). Ennek a tubusnak a kupakja eléggé erősen zár, de szigetelő szalaggal tekerd körbe, hogy biztosan ne bonthassa ki a gyermek. Vagy szupererős univerzális ragasztóval kezd be a kupakot, és úgy illeszd a helyére.
Az eredeti külső remekül eltűntethető maradék öntapadós tapétával, ha többféle szÍnű maradékokból "patchwork"-özöd össze, annál vidámabb.
 
3. Csörgő 2.
 
    Szükséges hozzá két db kiürült kinder tojás. Ezekbe is rizst, vagy más apró magot töltünk és a fentebb ismertetett módon örök életre lezárjuk. Ha szeretnénk nyelet a csörgőnek, akkor szintén fakanálnyelet ajánlok, még a megtöltés előtt rögzÍtsük facsavarral a nyélre a tojást, majd töltsük meg, zárjuk le. (Így egy mini rumbatökhöz hasonló képződményünk lesz.) Dekorálni szintén a legegyszerűbb öntapadós tapétával, matricákkal. Mind ennél, mind a pezsgőtablettás tubusból készült csörgőnél érdemes a végleges lezárás előtt "csörgetőpróbát" végezni, hisz sem a túl kevés, sem a túl sok mag nem előnyös a hangzás és a használhatóság szempontjából.
 
 
 
Jó szórakozást!
NKT
 
Comments