ЕЛЕКТРОНСКА БИБЛИОТЕКА
 

 ПОЧЕТНА

ЗА НАС

ПРОГРАМА ЗА РАБОТА

КОНТАКТ

ФОТО ГАЛЕРИЈА

ДОКУМЕНТИ

КОРИСНИ ЛИНКОВИ

БИБЛИОТЕКА

ЕГИПЌАНИ ДОКАЖАНИ ВО СВОЈАТА ПРОФЕСИЈА

 

СТАТИЈА ЗА ЕГИПЌАНИТЕ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА ОД СОЊА БАКАРИЌ И ЏЕМЈС ХИДЕР - ФРАНС ПРЕС

FRANSPRESS.doc

 

ИНТЕРЕСНА СТАТИЈА ОД МАРК ВАШНГТОН

MARCWASHINGTON.doc


ДОКТОРСКА ТЕЗА НА Д-р РУБИН ЗЕМОН

„Балкански Египќани-историски и етнографски аспекти“

  DOKTORSKATEZA.docРЕФЕРАТ НА Г. РУБИН ЗЕМОН НА СЕДМОТО ИЗБОРНО СОБРАНИЕ НА ЗДРУЖЕНИЕТО НА ЕГИПЌАНИТЕ НА МАКЕДОНИЈА

REFERAT.doc


ТРЕТ ИЗВЕШТАЈ ЗА АЛБАНИЈА НА ЕВРОПСКАТА КОМИСИЈА ПРОТИВ РАСИЗАМ И НЕТОЛЕРАНЦИЈА

(во дел од содржините се спомнува и заедницата на Египќаните во Република Албанија и нивниот статус)

Albaniathirdreport-cri05-23.pdf