Startpagina

De gadget die je hebt toegevoegd is niet geldig
ZELFSTANDIG GELD VERDIENEN VIA DE OPZET VAN EEN EIGEN ONDERNEMING
Zelfstandig ondernemen betekent ook zelf de administratie bijhouden


Zelfstandig geld verdienen met een eigen onderneming is interessant, afwisselend en u kunt zelf bepalen hoe u de tijd indeelt. Op deze site vindt u informatie over het zelf opzetten en leiden van een onderneming. Wie zijn of haar baan verliest en na een lang traject van solliciteren geen andere baan gevonden heeft, komt vaak uit bij het zelf geld gaan verdienen, zonder een baas en zonder vast inkomen. Een onderneming beginnen is niet de gemakkelijkste weg, maar als het met overleg gedaan wordt, zonder al teveel luxe wensen en met verstand van datgene, waar u uw onderneming voor wilt opzetten, zal het u gegarandeerd lukken. 

Het interessante van zelfstandig geld verdienen

Als zelfstandig ondernemer krijgt u niet alleen te maken met het werk waar u voor opgeleid bent en waarin uw hart ligt, maar ook met bijkomende bezigheden zoals het omgaan met klanten, het opzetten en bijhouden van de administratie, het doen van inkopen bij groothandels, het opleiden van stagiaires, netwerken met andere zakenmensen, enzovoort. Het leven van een ondernemer is druk, maar veelzijdig. Wie uitgekeken is op een leven in dienst van anderen, kan er zijn hart aan ophalen. Aan de andere kant heeft niet iedereen de goede omgangsvormen en de klantgerichtheid die noodzakelijk zijn om klanten te winnen en te behouden en wie dat wel heeft, kan soms problemen hebben met de administratieve kant van het ondernemen. De hele opzet van een onderneming is er immers op gericht om geld te verdienen. 


Hulp en steun van familieleden

Ook het zakelijke inzicht, het kunnen calculeren en berekenen is niet iedereen gegeven. Het is dan ook verstandig om een goede zelfkennis te hebben en voor datgene, waar u niet goed in bent, andere mensen te zoeken. De meeste beginnende ondernemers laten dan ook vaak ouders, partner of kinderen helpen bij de opzet van hun administratie en planning. U kunt hen zelfs voor eventuele werkzaamheden als de administratie, onderhoud, inpak-, bezorgwerk en dergelijke betalen en dat geld als kosten voor uw onderneming van de belasting aftrekken. Vraag er uw accountant naar.

 

Zelfstandig geld verdienen is hard werken, maar nooit saai

Het opzetten en het drijven van een eigen onderneming betekent hard werken. Vaak steekt u er meer tijd in dan de 35 tot 40 uur die u per week bij een baas zou werken, maar als u het goed aanpakt kunt u na verloop van tijd ook uw eigen inkomen bepalen. Daarnaast beslist u alles zelf en hoeft u aan niemand anders rekenschap af te leggen, hooguit aan de belastingdienst, maar daarvoor kunt u de hulp van een accountant inhuren. Uw vrije dagen en vakanties bepaalt u zelf, waarbij u natuurlijk wel rekening houdt met uw klanten. Een bouwondernemer die vlak voor de bouwvak drie weken op vakantie gaat is natuurlijk niet goed bezig. Dat kan deze beter tijdens de bouwvakperiode doen als de bouw in zijn geheel toch stil ligt. 

Een lening nemen, of niet?

Probeer vooral in het begin grote leningen voor uw onderneming te vermijden. U hoeft meestal immers niet meteen een groot kantoor te huren met alle luxe van dien, maar kunt een onderneming vaak ook gewoon vanuit uw eigen woning beginnen, met uw eigen computer en uw eigen internet. Dat spaart kosten, waardoor de winst die u via uw bedrijf binnen krijgt, groter zal zijn. Daarmee kunt u dan in de loop van de tijd uw "kantoor" uitbreiden met de noodzakelijke apparatuur, zoals een papiervernietiger, snijmachine, laptop, enzovoort. Sommige beginnende ondernemers denken dat zij niet voor vol aangezien worden als ze bij hun klanten aankomen met een kleine auto, een goedkope mobiele telefoon en een papieren agenda, maar klanten kunnen ook schrikken van een te dure outfit, waardoor ze bang worden dat hun opdracht te duur zal uitvallen.

Kunt u uw onderneming echter niet zonder een lening opzetten, houd deze dan zo klein mogelijk. U moet dan immers elke maand rente en aflossing opbrengen en dat is al een maandelijkse belasting voor uw jonge onderneming. Het is immers geld dat u elke maand zeker binnen moet krijgen om niet in de schulden te raken. Beginnen zonder leen lening is daarom altijd gunstiger en meer ontspannen voor een startende ondernemer.


Zoek in de zijlijn de pagina’s van uw interesse op

Kijk eens rond op de website. Deze wordt in de toekomst nog aangevuld met allerlei uiteenlopende, maar interessante pagina’s, waar u beslist wel wat noodzakelijke informatie uit zult kunnen halen. Sommige zaken ontdekken ondernemers soms pas na langere tijd. Zoals bijvoorbeeld de voordeeltjes van de groothandels. Op een van de pagina’s van deze website staan de belangrijkste netjes onder elkaar gezet. Natuurlijk zijn er ook pasjes voor groothandels in bepaalde branches, bijvoorbeeld voor bouwmaterialen (voor aannemers, constructeurs enzovoort), maar de algemenere groothandels zijn hier beschreven. Overigens kunt u ook over de grens bij groothandels vaak een dagpas, of zelfs een eigen pas krijgen, als u daar ook maar een bewijs van uw ondernemerschap mee naar toe neemt, zoals uw inschrijving bij de Kamer van Koophandel bijvoorbeeld. 

Daarnaast is ook het onderwerp "timemanagement" voor veel ondernemers en vooral voor de vrouwelijke ondernemers die aan huis werken en bovendien een gezin hebben, voor de meeste mensen heel interessant en leerzaam.

Meer weten?
Kijk eens op mijn andere website: https://www.annekecornelissens.nl
Daar vindt u diverse informatie over het starten van een onderneming en het omgaan met klanten.