Matty Wesdorp

TUINIEREN: MIJN PASSIE

Als ik op mijn knieën met mijn blote handen in de aarde bezig ben, vergeet ik de hele wereld om me heen. Tuinieren is mijn passie, mijn hobby en mijn uitlaatklep, welke ik graag met anderen deel.

Deze tuin is niet ontworpen maar ontstaan. Door te stekken, te zaaien en planten te ruilen is de basis gelegd zoals deze nu is. De materialen die je terugziet in onze tuin zijn gebruikte en gekregen materialen. Weggooien gebeurd bij ons zelden, hergebruiken of weggeven is onze instelling, dit geldt zowel voor planten als materialen.

Als we door de poortdeur de tuin inlopen zien we rechts de keuken met openslaande deuren, deze staan altijd open zodat binnen en buiten één zijn. Tegenover de poortdeur is een overdekt zitje waar het met warm weer altijd koel blijft.

Dan lopen we langs de schuur waar de kiwi’s groeien naar het terras met de dakplantanen, waaraan een vijvertje verscholen ligt. Achter de schuur word je nogmaals verrast met een overdekt zitje. Hier is het heerlijk vertoeven onder de druiven, dit is ons favoriete plekje. Ook ’s winters als de zon schijnt kun je hier lekker zitten. Vanuit hier kijk je op het gazon met borders en de tweede vijver. Rozen, dahlia’s, annabellen, margrieten, phloxen, verschillende kruiden, rietplanten, een kronkelwilg, een vijgeboom en nog veel meer is er te zien. Voorbij de vijver lopen we onder de rozenboog door, waar de kippenren is, hier staat ook een oud granieten aanrecht uit grootmoeders tijd, dat is mijn werkhoek waar gepot en geplant wordt.

Achter in de tuin vind je de buxustuin, welke ieder jaar meer vorm krijgt als pluktuin. In en rondom de buxus vind je bramen, frambozen, bessen en enkele fruitboompjes. Bijzonder in de achtertuin is dat de scheiding met de buren open is, zo genieten we van elkaars tuinen.

Bij de sloot hebben we uitzicht over de polder en genieten we van de paardjes van de buren.

Ben je nieuwsgierig geworden kom dan gerust eens langs, maar graag eerst even bellen

Openingstijden

Buitenom de Zeeuwse Tuin 2-daagse graag eerst even bellen voor u langs komt

Contactgegevens

Matty Wesdorp

Bogerdweg 41

4315 CB Dreischor

Tel. (0111) 40 17 77

mattywesdorp@zeelandnet.nl

Entree € 1,00