Home‎ > ‎

Clematistuin `t Kasje van Basje

                            

Clematistuin en Clematiskwekerij

Aan de rand van het kleine dorpje Ovezande, in het mooie natuurgebied “de Zak van Zuid Beveland”, vindt u onze Clematistuin [3000 m2]] en kleinschalige hobbygedreven Clematiskwekerij.

Deze hobby ligt aan de basis van onze Clematistuin en heeft geleid tot de aanplant van een grote diversiteit aan clematissoorten die nog steeds groeiende is.

Er zijn vele Clematiscultivars en moeilijk verkrijgbare wildsoorten te bewonderen. In totaal zijn er meer dan 225 exemplaren, waarvan meer dan 150 verschillende soorten. Deze bloeien natuurlijk niet allemaal tegelijkertijd, maar in welke periode u onze tuin ook bezoekt, er staat altijd een verscheidenheid aan Clematissen in bloei. Onze pergola is daarbij één van de grote blikvangers.

In de wei grazen de 2 Hampshire Down schapen tussen de oude soorten hoogstam appel - en perenbomen, terwijl de Cochin krielen wat rondscharrelen. De wei wordt voor een groot deel omgrensd door een houtwal afkomstig van de knotwilgen. Deze houtwal is begroeid met o.a. diverse soorten Clematis Montana, - Vitalba en – Tangutica.

Onze tuin is op afspraak te bezichtigen, individueel[€ 3.50] en per groep. Dit kan met – of  zonder een rondleiding [1 ½ uur, € 47.50] die ons langs de Clematisbeplanting voert. Onderwijl  alles horend over Clematis wat u altijd al had willen weten.

Speciaal voor tuinclubs:  het is mogelijk om een Workshop  “Clematis Vermeerderen”  te volgen.

Voor meer info: zie de website. 

Openingstijden

Méér dan Clematistuin,  ’t Kasje van Basje’

Toegankelijk ná telefonische afspraak. Contactgegevens
Clematistuin 't Kasje van Basje
Bas Verbeek
Calagneweg 2
4441 SM Ovezande
tel. (0113) 65 56 11
Mobiel: 06-124 91 398


Calagneweg