Clematistuin `t Kasje van Basje

Clematistuin en Clematiskwekerij

Aan de rand van het dorpje Ovezande, in het mooie natuurgebied ‘de Zak van Zuid Beveland’, vindt u onze ‘Méér dan Clematistuin’ [3000m2]] en de kleinschalige, hobbygedreven, Clematiskwekerij ’t Kasje van Basje’.

Deze hobby, het op meerdere manieren vermeerderen van Clematis, ligt aan de basis van onze Clematistuin en heeft geleid tot de aanplant van een grote diversiteit aan clematissoorten die nog steeds groeiende is.

Er zijn vele Clematis cultivars en moeilijk verkrijgbare botanische soorten te bewonderen. In totaal zijn er zo’n 300 exemplaren, waarvan meer dan 150 verschillende soorten. Deze bloeien natuurlijk niet allemaal tegelijkertijd, maar in welke periode u onze tuin ook bezoekt, er staat altijd een verscheidenheid aan Clematissen in bloei. Onze pergola is daarbij één van de grote blikvangers.

In de wei grazen de 2 Hampshire Down schapen tussen de oude soorten hoogstam appel - en perenbomen, terwijl de Cochin krielen wat rondscharrelen. De wei wordt voor een groot deel omgrensd door een houtwal, afkomstig van de knotwilgen. Deze houtwal is begroeid met diverse soorten Clematis Montana, - Vitalba en bijzondere botanische Clematis soorten.

Onze tuin is op afspraak te bezichtigen, individueel [€ 3.50] en per groep. Dit kan met – of zonder een rondleiding [1 ½ uur, € 47.50] welke ons langs de Clematisbeplanting voert. Onderwijl krijgt u alles te horen over Clematis wat u altijd al had willen weten.

Speciaal voor tuinclubs: het is mogelijk om een Workshop “Clematis Vermeerderen” te volgen, ook in combinatie met een Groepsrondleiding.

Voor meer info: neem even contact op.

‘Méér dan Clematistuin’ en ’t Kasje van Basje’

Openingstijden

Zt2D 4 - 5 juni

Meimaand Montanamaand

Daarnaast toegankelijk ná telefonische afspraak.

Facebook/Méér dan Clematistuin

Contactgegevens

Clematistuin 't Kasje van Basje

Bas Verbeek

Calagneweg 2

4441 SM Ovezande

tel. (0113) 65 56 11

Mobiel: 06-124 91 398

E-mail: kasjevanbasje@gmail.com