Снежана Б. Стефановић, Компјутерски ликовни надреализам (каталог)

поставио/ла Ivan Shishman 02.08.2010. 07:11   [ Ажурирао/ла 09.06.2016. 13:56 Miroslav Lukić ]
Биографска белешка. Снежана Б. Стефановић правница по образовању. Хтела је да студира сликарство, а завршила је правво. Вид неиспуњене жеље је овај каталог. Све мане и вредности дели са коаутором компјутером. За себе каже:"Себе доживљавам као наивног сликара коаутора, мада не знам да ли се са тиме слаже коаутор компјутер".  - 
BIOGRAPHICAL NOTE.  Snežana B. Stefanović is a jurist by education. She wanted to study painting, but she obtained a law degree instead. An aspect of this unfulfilled wish is the Catalogue. All its flaws and values are shared with the co-author computer. She says for herself: “I see myself as a naïve painter co-author, although I do not know if the co-author computer agrees with that.”
 Такмичење са Пикасом?

И СНЕЖАНА ПОМАЖЕ (СНОВИ КАО МЕТАФИЗИКА)

 

Спремала сам испит из Облигационог права по књизи професора Слободана Перовић за јунски испитни рок. Већ сам знала датум испита и да полажем код професора Станковића. Једног дан заспала сам поподне и сањала следећи сан:

Налазим се у позоришту. Сала је празна у мраку. Позорница је осветљена одозго, светлост у сноповима пролази кроз прашину у ваздуху. На позорници, на средини, је мали рингишпил на којем висе лутке од крпица. Одједном на позорници сам и ја и мајка професора Слободана Перовића. Гледамо лутке како се окрећу и ја је питам: “Како се зове представа”, а она каже: “Тихи, тихи дан - лаки, лаки сан”.

Ускоро сам полагала испит и положила врло лако.

ДРУГИ САН

Сањала сам моју баба Росу и мене како у неком мраку стојимо. Она са великим букетом црвених ружа. Испред нас је високи стаклени зид иза којег је плаво пространство. Одједном се из плавог пространства појављује црни коњ у галопу. Гледамо га одушевљено. Стиже до стакленог зида, скаче, али на стакленом зиду пресеца врат. Крв се слива низ стакло.

После овог сна, много година касније, добила сам слику, која је власницима била вишак због селидбе. На слици је био црни коњ, који је у скоку преко стакленог зид пресекао врат, а крв се слива низ стакло.

Comments