Стара платформа ... Виртуелног музеја...стооких "Заветина"


  Одавде можете погледати и далеко унапред и далеко уназад, горе према звездама, и доле, где зјапе понори и бездани уметности и противуречности једног друштва....Овде су отворени они прозори, који су у Србији иначе затворени.
Тако је и стварање и покретање
стооких прозора Заветина на свтеској Мрежи  део стратегије борбе и самоорганизованости у једном свету који је дубоко огрезао у себичности, наметачком духу и самодовољности.Одавде се полази из света дугогодишње суше и пустиње према реткој оази коју напајају хиљадугодишњи пљускови и светлост. Овде ће свако моћи да се обавести о Сазвежђу  З., и да одабере неки пут којим вреди да се запути...
 
Место прелаза, улаза, излаза; вредновања и превредновања; надмоћне стваралачке иницијативе... Нова Станица у пустињи. Одавде можете започети путовање у лавиринт без (к)раја ...


 • Овај сајт је део комплексног Сазвежђа З. Овде се могу прегледати најпопуларније странице Заветина, као и неких пријатеља и сарадника Заветина. За оне мање вичне интернету, најбољи начин да се сигурно запути у свет Заветина је овде...Финансирамо се од продаје штампаних на папиру издања и часописа ЗАВЕТИНА, директних куповина од ЗАВЕТИНА, и донација солидарности. Донације солидарности се примају од појединаца, индивидуа, или организација, или фондација, које потпомажу непрофитно издаваштво, преводилаштво и повезивање писаца различитих националности, језика и култура. Примамо донације како од филантропа из Србије, тако и од свих других, са свих континената земаљских, увек истичући на нашим штампаним издањима, порекло донација. - Донатори из Србије шаљу новац уобичајеном поштанском новчаном упутницом на адресу : Иван Лукић, 11000 Београд, Улица Сердар Јанка Вукотића 1/13. - Донатори из света новац шаљу искључиво прекоWestern Uniona на адресу:Miroslav Lukić, 11000 Beograd, Serbia, Serdar Janko Vukotić 1/13. - Уколико има дилема, нејасноћа, пишите Управнику Сазвежђа.

 • Заветинама с времена на време стижу писма са врло неодређеним или невероватним понудама. Та писма ћемо објављивати, почев од данашњег дана, како бисмо поштедели превара друге непрофитне организације и у Србији и у свету. ЗАВЕТИНЕ неприхватају прљав новац - сумњивог порекла.Овде ћемо, наравно, убудуће објављивати вести о стварним, добронамерним и честитим донаторима Заветина. Овде ће убудуће, поред осталог, бити место укрштања, свих оних блогова, интернет страница, које подржавају друкчији однос постојања и деловања на књижевном попришту од уобичајеног, наметачког, инерцијског, линијашког, праволинијског, линеарног...ЧИК будите следбеник (Сазвежђа З.)

  Заветине су, не само на Балкану, него и на светској Мрежи, постале својеврсни Светионик, који помаже кад се запутите у електронски лавиринт, иза кога не стоји ни велики ни прљав капитал, већ - пре свега - несебичност и неуморност српског писца, антологичара, романописца, уредника, издавача Мирослава Лукића, познатијег под псеудонимом Белатукадруз...Да ли је свет, да ли је Србија, да ли је српска култура и књижевност, оно што они  напишу у својим новинама? Што одштампају на својим ћепенцима? Што записаше у својим историјама књижевности за једнократну употребу сви добри  и осредњи следбеници накарадних српских позитивиста и слуге овејаних богобораца?.... 


  • Стваралачка, беспоштедна, књижевна и друштвена критика. Питања и чуђења, разабирања литије историје, раскринкавање бирократске апологетике, наметнуте књижевности и наметнутих дела


   


  Београдске ЗАВЕТИНЕ


  Блогосфера ЗАВЕТИНА уз подршку Googla: Аз, Буки, Веде, Глагољи, Добро, Јест...

  Мансарда

  Атлантида

  Бело, Црно, Црвено

  Млади Сузовци

  Интервју

  Велика Заветина

  Одавде

  Мајдан Бодлер

  Донације

  Родно место

  Група ЗАВЕТИНЕ

  Ab ovo

  Фонд за издавање књига и часописа

  Симболи и сигнали

  Огласник З

  Београдски меридијан

  Библиотека ЗАВЕТНИК

  Мирослав Лукић

  Хомољски мотиви

  Задужбина ЗАВЕТИНА

  Царски рез

  Круна

  Едиција ЗАВЕТИНЕ

  Копча

  Музеј немогућег ратара

  Чување успомене на Михаила Петровића

  Алтернатива

  Ђавоља капија

  Чудесни подрум вина врх Нерезина

  Сазвежђе З (нулти степен)

  Ћутање

  Несебичан музеј

  Литија

  Домаће сукно европски штоф

  Зелена магаза

  КРУГОВИ

  Превредновање

  Дрво живота

  Без премца

  Четврта Србија

  Алинеја

  Прозори

  Фонд ППЗ

  Нова станица у пустињи

  Зона преливања

  Алинеја

  Срж

  Бездана уметност

  Место Прелаза

  Хоризонт

  Едиција ЗАВЕТИНЕ

  ГАВРАН (Архив у оснивању...)

  Мала Заветина

  Тзв. КУЛТУРНИ ДОДАТАК

  Облуци;троуглови.Лепенски вир

  Мала Заветина

  Белатукадруз

  Едиција БРАНИЧЕВО

  Писмо из карантина

  Најпосећеније странице Сазвежђа З

  Цјеломудрија

  Северци

  Огласи

  Алфа и Омега

  Сазвежђе З

  Светионик

  З

  АВАТАР Плус ултра

  Уметност махагонија

  Алајбегова слама

  Далеко од Сунца

  ЗАВЕТИНЕ:Мобаров институт

  Лог

  Капија

  Сахара Амазон

  ____________

  Златни Расуденац

  ЗАВЕТИНЕ Press

  Записи ЗАВЕТИНЕ

  Опало лишће

  ПОСКОК.Књижевне новости Сазвежђа З

  ЗАВЕТИНЕ:Свет


  _______________________


  Документарни филмови ЗАВЕТИНА

  Документарни филмови ЗАВЕТИНА 


  ___________________________


  Сајтови ЗАВЕТИНА уз подршку GOOGLA

  ЈЕДИНСТВЕНО САЗВЕЖЂЕ

  Виртуелни МУЗЕЈ ЗАВЕТИНА

  Архив.БЕЛАТУКАДРУЗ

  Алманах СУЗ

  Буквар Лепенског Вира

  Библиотека ЗАВЕТИНЕ (1)

  Библиотека ЗАВЕТИНЕ (2)

  Библиотека АБВГ...

  Edition SECTIO CAESAREA. Едиција ЦАРСКИ РЕЗ

  ЗАВЕТИНЕ Ново сазвежђе

  ИЗ ЗАОСТАВШТИНЕ

  КОГИТО КЛУБ

  Оркестар СУЗ

  Посебна породична заветина

  ТАЛОГ. Алманах за живу традицију, књижевност, превредновање и алхемију

   

  СКРИВАЊЕ БОСИОКА

  Мадоне Одјека

  ОДАНДЕ ДОВДЕ
  Профили ЗАВЕТИНА на ФЕЈБУКУ

  Димитрије Лукић

  Мала Заветина

  Библиотека Алас


   

   

      Мреже

  Постави ми питање/ Ask me a question

  LINKEDIN.Profil

  twittermobarov

  ГООГЛ + Мирослав Лукић  Салаш Севераца – Архив 

  Архив Билтена Сазвежђа ЗАВЕТИНЕ

   (01)Архив БСЗ (025 – 210)

   (02)Архив БСЗ (00275 – )

  ***

  Према најновијим мерењима (2. новембар 2012. године)  "Сазвежђе ЗАВЕТИНЕ" је достигло преко 300. 000 посета!!!

  (Ренесанса) ПРЕКО 300 000 ПОСЕТА НА САЗВЕЖЂУ ЗАВЕТИНЕ!!

  (почетком новембра 2012) Статистика посећености «стооких прозора ЗАВЕТИНА», тј. Дефинисаних и препознатљивих интернет-локација на светској мрежи, (чак и непотпуна – без проверљивих параметара за већину сајтова Заветина (19 веб сајтова -уз подршку Googl-a,) 2. новембра 2012. године показује Стални раст посета…, чак изванредан скок посета! На једном од веб сајтова Заветина пише и ово – ...

        Видети више: РЕНЕСАНСА.Српска ренесанса

  ЛеЗ 0004848       


  АРХЕТИПОВИ ХИПЕРСПЕЈСА

  поставио/ла Miroslav Lukić 28.12.2014. 15:13   [ ажурирано 09.12.2015. 10:43 ]

  КРУГОВИ У ЖИТУ

  ПРЕДАВАЊЕ О ХИПЕРСПЕЈСУ

  СНИМАК НАСТАНКА КРУГОВА У ЖИТУ

  Снимак је аутентичан иако се тврди да није

  Интелигенција се пробија у облику таласа који образују геометријске облике на Земљи. Не ради се о томе да неки свемирски брод слети доле, направи знак у житу током ноћи и онда одлети. Иако неки кругови јесу настали услед слетања летелица, интелигенција се може замаскирати у који год облик она то жели, а интелигенција веома често долази у облику таласа. Доћи ће време када ће Земљу запљуснути један талас светлости.

  Интелигенција је изван говорне речи и изван писане речи, јер је то фреквенција која понекад долази у геометријским облицима. Питагора је назирао само контуре свега тога, али његову геометрију други нису могли разумети. Геометрија је једна еволуирана интелигенција, скуп доживљаја који могу пренети огромне количине информација. У ствари, знакови у житу се праве по целој овој планети уз помоћ звука који је изнад људских фреквенција, како би се имплантирали ти језички облици. У почетку, у много наврата, ти облици су били кругови. Онда су еволуирали у троуглове, линије и многе друге облике.

  Ти знакови у житу најзаступљенији су у Енглеској и по целој Европи. Међутим, њих такође има и на подручју које је пре било познато као Совјетски Савез и Јужна Америка. Они се чак појављују и у САД, мада се неки људи труде да се то прикрије. Ми знамо да неке од ваших радио и ТВ кућа планирају ускоро да направе емисије о тим знаковима у житу. Видећемо колико ће се они правити да ништа не знају о њима. То ће бити интересантно.

  Ти геометријски облици су као хијероглифи. Хијероглифи и пиктограми резбарени у камену на овој планети подразумевају сличну манифестацију интелигенције. Другим речима, уколико би неко читао хијероглифе урезане у Розета Камену (Росетта Стоне, прим. прев.) ти хијероглифи би му говорили једну ствар. Кад би се неко успео сетити тајног језика свештеника, ти хијероглифи би му причали једну другу причу. А кад би неко био у стању да разуме језик Богова Стваралаца, онда би му ти хијероглифи говорили нешто потпуно другачије.

  Ти кругови и други геометријски облици који се постављају на Земљу су ту како би вам помогли да одржите своју фреквенцију и да њоме управљате и како би вас охрабрили да живите своју светлост. Они вам стављају на располагање фреквенцијску информацију на један веома суптилан начин, а нико их још увек не може потпуно објаснити.

  Ти геометријски облици су сви повезани један с другим, а ако би се они појавили сви заједно и одједном на житном пољу неког фармера, онда би им се сигурно нешто одмах десило. Они су распоређени од једног до другог континента и покрећу један појас фреквенција око ове планете који ће помоћи да се активира мрежни систем Земље. Они ће вам омогућити да се не осећате толико чудно у вези са свим оним што знате и да се осећате угодније како буде долазило до промена у фреквенцијама.

  То је само мало од онога што знакови у житу раде. Они су прилично интересантни. Многи од њих су дизајнирани и конструисани од стране оних које неки називају ‘Асцендед Мастерс’ (Узвишени учитељи). О њима такође постоји један виц. Морате разумети то да нека бића, како постају развијенија, тако развијају и огроман смисао за хумор. Она виде хумор у свим стварима.
  Као што смо рекли, геометријски облици и форме су носиоци интелигенције. Они су фреквенцијски таласи који се могу модулирати и мењати.

  Геометријски облици који долазе на Земљу су нешто слично енергетским капијама или енергетским (‘хијеро’)глифима. Они садрже интелигенцију и састављени су тако да повежу и направе једну интелигентну енергетску мрежу око ове планете. Та енергетска мрежа ће имати једну фреквенцију коју ће човечанство моћи користити да би еволуирало.

  У ово време, овај језик још увек није потпуно присутан на овој планети. Ти глифи долазе на Земљу као резултат једног одређеног развитка свести. Они раде на местима која су тзв. вортексни центри, који их сада привлаче унутра. Преко милијарду година, откако је Земља у орбити, ови су центри били прекривени и закопани. Неки од њих су постали латентни, а многи од њих се сада поново буде зато што пломба око ове планете почиње да се кида.

  Знакови у житу су један вањски израз свести. Они долазе у вашу реалност како би вам показали да рационални ум не може контролисати све податке, без обзира колико би он то волео. Та догађања се укрштају са кодирањем свести свих људских бића. Кад год се реалност не може објаснити, у свести се формира једна нова просторија.

  Знакови у житу су потпуно ван логичког ума. Одатле, они присиљавају људе да прошире свој концензусни поглед на свет, јер реалност, онаква каква је пре била дизајнирана, не може обухватити те догађаје као једну могућност. Они су окидач. Они наводе реалност да се покрене изван својих властитих граница.

  Постоји одређени број разлога за постојање знакова у житу. У суштини, они постоје да би натерали ову реалност да се покрене - да вас наведу на то да осећате, а не да размишљате. Већина оних који истражују те знакове размишљају о њима, уместо да их осећају. Велика Британија је засута њима зато што, у глобалу, Британци имају веома логички оријентисану свест. Међутим, у подручје Британских Острва утиснуто је много мегалитских спирала и камених облика који су интезивно утискивали у становништво интуитивне способности.

  Тај феномен не садржи у себи никакву логику. Он наводи једно логички оријентисано друштво да призна нешто што нема смисла, а то се ради на један забаван и очигледан начин без стварања претње било чијем погледу на реалност. Уколико би негде дошло до спуштања свемирских летелица, дошло би до узнемирења људи. Кад се концентрични кругови положе у једно житно поље, а њихове стабљике се при томе не ломе и не умиру, онда се нико превише не узбуђује. Да ли сада разумете како се ове енергије играју с вама? Неке ствари треба радити тако да се при томе не преоптерећују ваша струјна кола.

     = Извод из књиге "Доносиоци новог свитања" поглавље XVII "Језик светлости":

  ***********************************************************************

  Напомена:

  Први и оригинални кругови у житу су ванземаљског порекла. Међутим, војска НАТО-а, која је на челу завере против људског рода, поседује ванземаљску технологију, а такође има и тахнологију за прављење кругова у житу, тако да су они исти као и оригинални, осим што можда заостају по питању дизајна. Зато треба бити опрезан у тумачењу свих кругова у житу.

      = видети више: Кругови у житу http://www.ivantic.net/Slike%20i%20kratki%20filmovi/krugoviuzitu.htm

  1-1 of 1