Zarada na netu i večito pitanje - kako zaraditi?

zarada na netu
Zarada na netu

je moguća na više načina. Ukoliko ste početnik i tražite način kako da započnete posao od kuće savetujemo vam da se odlepite od fejsbuka, tagovanja i lajkovanja kojekoga i koječega. Umesto trošenja sati i sati svog vremena na smišljanje strategija kako zaraditi novac, virtuelni naravno, ili poenena farmvilu pokušajte nešto od čega ćete imati koristi.

Kako zaraditi preko interneta?

Za početak, učlanite se na neki od PTC sajtova, ne košta vas ništa osim vašeg sopstvenog vremena. PTC je skraćenica od Paid-To-Click i zapravo predstavljaju sajtove koji vam plaćaju svaki klik na reklamu ili učešće u različitim promocijama, popunjavanju anketa ili slično. Poput guglovog servisa AdWords takvi sajtovi posreduju između oglašivača, vlasnika sajtova i korisnika, u ovom slučaju vas. Oglašivači im plaćaju za posetu, odnosno saobraćaj ka svojim sajtovima i na taj način promovišu svoj sajt ili uslugu koju pružaju, u želji da postignu bolji rejting na pretraživačima kao što je Google. Sa druge strane, sajtovi koji te usluge pružaju plaćaju svojim članovima, odnosno vama ukoliko se na to odlučite, za svaki klik na reklamu.

Takvi web sajtovi su zapravo najlakši i najbrži način kako se uz najmanje truda može zaraditi preko interneta. Ovakav posao na internetu ne zahteva nikakva posebna znanja ili veštine, niti inicijalna ulaganja novca. Sve što treba da uradite je da kliknete na par reklama, otvorite par mailova ili popunite neku od anketa. Većina sajtova traži od vas da kliknete na reklamu i zadržite se na njoj do 30-ak sekundi da biste zaradili. Da bi vaša internet zarada bila isplaćena potrebno je da na svom računu dostignete minimalni iznos za isplatu, koji se kreće oko 10-ak dolara. Plaćanja se obično vrše putem različitih procesora za plaćanje, jedan takav, koji inače i sam koristim za isplatu zarade je Alertpay. Nedavno je je promenio ime u Payza i možete registrovati svoj račun klikom na baner ispod:

Pod uslovom da ostanete aktivni na više ovakvih sajtova istovremeno bićete u mogućnosti da ostvarite sebi stalan izvor prihoda. Mada, s obzirom na činjenicu da PTC industrija neprestano buja, realno gledano je veći broj prevarantskih nego proverenih sajtova, tako da oprez nije na odmet. O tome više pri kraju teksta.

Generalno, na PTC sajtovima će vam svaki klik na reklamu, zavisno od vrste reklame biti plaćen od 0,001$ do 0,01$. Povrh toga većina PTC sajtova će vam takođe platiti za svaku reklamu koju pogleda vaš referal i taj iznos takođe zna da varira od sajta do sajta, kao i od vrste članstva koje imate na njima od 0,005$ do 0,01$. Ukoliko vas mrzi da računate, to bi onda na primeru jednog takvog sajta izgledalo ovako:

·         Kliknete 10 reklama dnevno: 0.10$

·         100 vaših referala klikne 10 reklama dnevno: 10,00$

·         Vaša dnevna zarada iznosi: 10,10$

·         Vaša nedeljna zarada iznosi: 70.70$

Navedena kalkulacija je okvirna i odnosi se na slučaj da imate 100 referala i 10 klikova dnevno, s tim da treba da imate na umu da  ćete nekim danima imati više klikova na raspolaganju a nekim manje, što je slučaj i sa vašim referalima.

Kako doći do referala, pitate se?

E, pa tu dolaze do izražaja veštine koje ste usavršili na farmvilu. Iskoristite svoju društvenu mrežu, poznanike, rodbinu i objasnite im o čemu se radi. Na kraju krajeva neki od sajtova, vam daju mogućnost da iznajmite referale, pa vam socijalne veštine i nisu potrebne. Moj savet bi bio da šta god radite i za bilo koji način promocije da se odlučite - ne spamujte. Rađe objasnite prijateljima o čemu se radi i šta mogu da očekuju od svega ovoga. Nećete imati ama baš nikakve koristi od ljudi koji se na vaš nagovor učlane na neki od takvih sajtova, rano se razočaraju zbog malih iznosa koje će zarađivati u početku i ubrzo ih napuste. Jedan od uobičajenih načina prikupljanja referala je reklamiranje na internetu. Međutim, ukoliko se tesno ne prate rezultati koji se reklamiranjem postižu u odnosu na uložena sredstva, možete se naći u situaciji da imate veće troškove nego samu dobit. Zbog toga je dobro da se  za početak iskoristi neki od promo paketa oglašivača da bi se ustanovila isplativost eventualne investicije u oglašavanje. Klikom na ovaj link dobijate 20$ vredan poklon vaučer za oglašavanje

Da li ćete se obogatiti od ovoga?

Sve zavisi samo od vas, da li će vam to biti samo dodatna zarada ili ćete zaista lepo zaraditi na internetu, niko ne može da vam garantuje. Kao i u svakom drugom poslu sve zavisi od vašeg ličnog angažovanja. A da sve ovo o čemu pišem nije šarena laža, odnosno kao dokaz da je moguće pristojno zaraditi na ovaj način imate sliku na dnu teksta koja prikazuje koliko možete da zaradite na jednom od takvih sajtova dnevno. Hoću da kažem da nije pitanje da li je ovakva zarada na netu moguća, već kolika će ona biti. Proporcionalno vremenu koje ste spremni da odvojite za takav vid zarade će i biti vaši prihodi.

Ali ako mene pitate da li je moguće zaraditi na internetu, moj odgovor je DA.

U suštini, ono što je vama potrebno za početak je da imate: email adresu, registrovan račun na nekom od procesora za plaćanje i jedan sat vašeg vremena dnevno. U početku će vam naravno trebati više vremena da se posvetite izgradnji svoje mreže referala kao i da se uhodate u ovom načinu zarade, ali online zarada je nešto što definitivno treba probati. Ono što treba da bude jasno je da šta god da radite na internetu na neki način donosi nekome zaradu. Pa zašto onda ne iskoristiti to u svoju korist i ne biti plaćen za vreme provedeno za računarom? Jedini problem je pronaći proverene sajtove gde će se zaista svaki vaš klik ili akcija koju preduzmete pretočiti u stvaran novac. Provodite sate surfujući kao što to inače radite na sajtovima koje sam naveo kao primer na kraju teksta i verujte mi - isplatiće vam se.

Kako izbeći prevarantske sajtove?

Treba imati na umu da postoje na hiljade sajtova koji plaćaju po kliku tako da možete da očekujete različita iskustva od sajta do sajta. Generalno
zarada na netu
gledano PTC industrija je izašla na loš glas zbog sajtova koji se pojavljuju preko noći, rade nekoliko meseci i onda netragom nestaju.

Pokušajte da se informišete pre nego što pristupite nekom takvom sajtu, čitajte na forumima postove i komentare koje su drugi korisnici ostavili. Pošaljite mail sajtu i tako proverite da li vam se javlja prava osoba ili je u pitanju autoresponder. Ukupan vizuelni izgled sajta je takođe jako bitan, to možda na prvi pogled ne izgleda značajno ali zaista jeste. Ako je izgled neprivlačan, to ukazuje da se tvorci nisu mnogo mučili oko toga, takvi sajtovi povrh toga su i pretrpani reklamama, što je loš znak. Ono što vama zapravo treba je sajt koji je profesionalan, prilagođen korisnicima i siguran na duge staze, pa zbog toga kažem da se to može prepoznati na prvi pogled po radu koji je uložen na vizuelnom izgledu sajta. Provereni sajtovi imaju i forume gde možete da se informišete o dokazima isplate ili dobijete svaku relevantnu informaciju vezano za sajt i uslove njegovog korištenja. Na kraju krajeva instalirajte neki od dodataka za vaš pregledač koji pokazuje guglov Page Rank (mera vrednosti sajta u očima gugla) stranice na kojoj se nalazite, besplatni su i mogu se po potrebi uključiti ili isključiti. Moj savet je SEOquake, koji takođe prikazuje i starost domena, što je takođe jako bitan podatak.

Provereni sajtovi gde je zarada na netu izvesna

Ukoliko želite da probate neki od proverenih sajtova koje lično koristim za internet zaradu, kliknite na baner ispod:


predstavlja moj prvi izbor, kontinuirano je prisutan i redovno isplaćuje svojim članovima od 2008, a podatak o mojoj dosadašanjoj zaradi se vidi na baneru. Skoro su objavili zvanične podatke koji su više nego impresivni. Preko ovog sajta 18 miliona registrovanih članova zarađuje novac i do sad su isplatili 74 miliona dolara svojim članovima. Preporučio mi ga je prijatelj koji je član već dve godine, a i sam sam se uverio u legitimnost ovog sajta tako što sam zahtevao i dobio od njih uplatu novca koji sam zaradio. Takođe, ovaj sajt ima forum za članove sa Ex-Yu prostora gde možete da pronađete dosta korisnih informacija. Na ovom sajtu možete iznajmiti svoje referale, a zarada je moguća i kroz Adprize dodatak gde vam se na svaku pregledanu reklamu omogućava da kroz pregled dodatnih 3 reklama koje vam se ne kreditiraju učestvujete u nagradnoj igri gde može da se osvoji određen broj neo poena ili novčana nagrada od 0.10$ pa do Golden članstva koje trenutno košta 75$, a kad vidite obaveštenje kao ovo ispod, znači da ste osvojili nagradu:

zarada na netu, internet zarada adprize

Tražite sajt koji vam nudi više različitih načina da se ostvari zarada

U tom slučaju imate drugi izbor, sajt koji je prisutan od 2007, i takođe ga toplo preporučujem. Na ovom sajtu je takođe moguće zaraditi novac i preko nagradne igre koja najviše podseća na igru potapanja podmornica. Naime, klikom na sliku podeljenu na 30x20 kvadratića možete osvojiti dnevno do 5$. Standard članovi imaju 25 pokušaja a Premium 50. Premium članstvo je opciono i za razliku od prethodnog sajta jedina stvar koju možete da platite odnosno nadogradite na ovom sajtu. Po meni tih 17$ članstva godišnje je sigurna investicija koja će vam se garantovano isplatiti. Obaveštenje o osvojenoj nagradi izgleda kao na slici pored banera, a za više informacija kliknite na sam baner:

kako zaraditi novac, zarada na netu

Ono što je posebno interesantno je da je moguće da se zarada na ovom sajtu ostvari i kroz kategoriju kompletiranja adataka. Zadaci su poprilično jednostavni a zavisno od njihove složenosti se različito i plaća kompletiranje istih. Na slici dole sam sam izvukao svoju ličnu statistiku za nekoliko dana tek da imate predstavu koliko može da se zaradi dnevno na ovaj način. Ime koje koristim je danguba a strelicom sam označio broj zadataka koji sam kompletirao u jednom danu, u donjem delu slike se vidi da su kompletirani zadaci plaćani po 0.12$ te da sam tako za jedan dan zaradio desetak dolara.

Ovo nisam okačio da bih se hvalio, već da bih nevernim tomama pokazao da je zarada na netu itekako moguća i svima dostupna. Ne morate da imate nikakvo predznanje niti posebno iskustvo, dok god želite da odvojite par sati svog vremena dnevno bićete u mogućnosti da sebi obezbedite dodatni izvor prihoda. Želim da naglasim da će samo od vaše upornosti i posvećenosti zavisiti vaša lična zarada na netu. Pored toga što vam se svaki kompletiran zadatak plaća, sajt dodatno svake nedelje nagrađuje i stimuliše najupornije, tako da član koji kompletira najviše zadataka tokom nedelje, može da računa na nagradni bonus od pedeset dolara, dok se još dodatnih pedeset deli na preostalih 9 najbolje plasiranih po šemi prikazanoj u tabeli desno:

Ukoliko se odlučite da isprobate neki od ovih sajtova gde se ostvaruje proverena zarada na netu, kliknite na banere iznad i registrujte se. BBesplatno je i zahteva samo par minuta vašeg vremena. Rado ću vam izaći u susret sa dodatnim informacijama i podeliti sa vama sve dostupne tutorijale i opise strategija koje će vam omogućiti da zaradite novac na ovim servisima. Korištenje ovih sajtova za pregled reklama je toliko jednostavno i ceo proces od vas zahteva da kliknete na crvenu tačkicu ili da izaberete sliku mačke između još 4 slike pasa, da biste dokazali da ste čovek a ne mašina. Međutim, da biste ostvarili njihov puni potencijal, trebaće vam saveti tipa u kom trenutku rentirati referale npr, ili ukoliko se odlučite da uložite novac na unapređenje članstva u kom trenutku je najisplativije da se to uradi. Za sve praktične savete i dodatne informacije te vrste slobodno nam se obratite preko stranice kontakt.

Srećna vam vaša prva zarada na netu

Подстранице (2): Kontakt O nama