Teint‎ > ‎

Mineral Silk


Omschrijving: Mineral Silk is een ware poeder foundation die gemakkelijk en snel in gebruik is. Deze Mineral Silk foundation breng je aan over je eigen dagcrème waardoor het geschikt is voor elk huidtype. Deze matte foundation wordt aangebracht met het kabukipenseel en is talkvrij. Net als alle andere poeders van Zao.Bamboe verpakking: Een prachtige combinatie van traditioneel vakwerk en een modern design. De bamboe verpakking heeft een verfijnde en originele uitstraling. Het is beschermd door een katoenen zakje net als een juweel. Deze mooie presentatie samen met het refill systeem maakt een product van Zao een perfect cadeau.


Enkele ingrediënten uitgelicht

Bambusa arundinacea poeder (gemicroniseerd bamboe poeder): Een witte substantie wat
gewonnen wordt uit de stengels van bamboe. Het bestaat voornamelijk uit pure silica en
wordt veel gebruikt in oriëntaalse medicijnen. Organische silica, wat onderdeel is van het
bindweefsel, speelt een belangrijke rol bij de aanmaak van elastine en collageen wat zorgt voor een goede huidconditie. Na verloop van tijd, verliest onze huid elasticiteit. De oorzaak hiervan is demineralisatie van de silica. Het is daarom noodzakelijk om de huid te voeden met ingrediënten die in de huid dringen.


Oryza sativa (Rijst) poeder (organische rijstpoeder): Rijstpoeder is een van de oudste cosmetische ingrediënten. Het heeft de eigenschap om vet van de huid te verwijderen zonder dat de poriën verstoppen, enkel door het absorberen van teveel talg.


Theobroma cacao (cacao) boter* (organische cacao boter):
Cacao boter beschermt de huid tegen aggresieve invloeden van buitenaf. Het helpt het vochtgehalte op peil te houden en vertraagt het vochtverlies van de huid door een barrière te vormen op het huidoppervlak.
Het wordt in Africa al eeuwen gebruikt als preventieve verzorging om de huid soepel te houden en ook als curatieve verzorging voor de droge en gekwetste huid.


Organische maïs zetmeel: Lange fixatie. Organisch maïs zetmeel is een plantaardige ondersteuning om een poeder langdurig goed op de huid te fixeren. Het geeft een betere verdeling van de pigmenten en haalt je huidskleur op.


Silica (organische silica):
Het menselijk lichaam bevat ongeveer zeven gram silica, veel meer dan andere mineralen inclusief ijzer (en silica is het tweede component van de aardkorst met 28%, na zuurstof met 47%). Een essentiële eigenschap van silica is dat het ervoor zorgt dat het lichaam vitaminen en mineralen beter kan opnemen. Het bindweefsel van het menselijk lichaam (celwand) bestaat uit collageen en elastine. Deze moleculen hebben silica nodig, vanaf ongeveer 20 jarige leeftijd. Externe voeding van de huid, is daarom noodzakelijk. Om deze reden, bevatten veel producten van ZAO organische silica.


Zilver (CI 77820) (gemicroniseerd zilver poeder): Deze micro bestanddelen van zuiver zilver hebben een desinfecterende werking (voornamelijk op de huid en op de slijmvliezen), een antibacteriële werking, conserveren het product en beschermen de huid.
Gemicroniseerd zilver wordt vaak in crèmes gebruikt voor de verzorging van brandwonden. Bijna alle producten van ZAO (behalve de twee lipbalsems) bevatten micro bestanddelen van zuiver zilver (een natuurlijk conserveringsmiddel).
Refill: Nee
Subpagina''s (1): Ingrediënten Mineral Silk