Teint‎ > ‎

Mineral Cooked Powder
Omschrijving: Echte klei met een lichte glans (met uitzondering van nr. 344 en nr. 346 deze zijn mat) en gebakken in de oven. Ideaal voor een gebruinde teint en decolleté gedurende het hele jaar. Helder goud koper, brons, abrikoos of een roze-bruine tint... Pas de kleur aan aan het seizoen. De poeder is talkvrij, net als alle andere poeders. 

Bamboe verpakking: Een prachtige combinatie van traditioneel vakwerk en een modern design. De bamboe verpakking heeft een verfijnde en originele uitstraling. Het is beschermd door een katoenen zakje net als een juweel. Deze mooie presentatie samen met het refill systeem maakt een product van Zao een perfect cadeau.


Enkele Ingrediënten uitgelicht


Bambusa arundinacea poeder (gemicroniseerd bamboe poeder):
Een witte substantie wat gewonnen wordt uit de stengels van bamboe. Het bestaat voornamelijk uit pure silica en wordt veel gebruikt in oriëntaalse medicijnen. Organische silica, wat onderdeel is van het bindweefsel, speelt een belangrijke rol bij de aanmaak van elastine en collageen wat zorgt voor een goede huidconditie. Na verloop van tijd, verliest onze huid elasticiteit. De oorzaak hiervan is demineralisatie van de silica. Het is daarom noodzakelijk om de huid te voeden met ingrediënten die in de huid dringen.


Squalene: Dit is een heldere en vloeibare olie die wordt verkregen door raffineren van olijfolie. Het heeft een grote affiniteit met de huid. Squaleen vormt een belangrijk onderdeel van de menselijke talg en de hydrolipiden laag. Met zijn vele mogelijkheden en het vermogen om de huid te voeden voorkomt het droogheid en herstelt het de soepelheid en flexibiliteit.


Zilver (CI 77820) (gemicroniseerd zilver poeder):
Deze micro bestanddelen van zuiver zilver hebben een desinfecterende werking (voornamelijk op de huid en op de slijmvliezen), een antibacteriële werking, conserveren het product en beschermen de huid.
Gemicroniseerd zilver wordt vaak in crèmes gebruikt voor de verzorging van brandwonden. Bijna alle producten van ZAO (behalve de twee lipbalsems) bevatten micro bestanddelen van zuiver zilver (een natuurlijk conserveringsmiddel).


Acanthopanax senticosus (eleuthero) (Siberische ginseng wortel extract): Siberische ginseng is een "adaptogeen", een harmoniserende plant. Het heeft een nomraliserende invloed op het lichaam. Adaptogene planten versterken de kracht en vitaliteit van het lichaam, stiuleren de natuurlijke afweer en geven energie. Een breed scala aan voordelen voor de gezondheid wordt toegeschreven aan het gebruik van Siberische Ginseng. Interessant is dat de meeste studies over dit ingrediënt zijn geschreven in het Russisch of Koreaans. Voor cosmetische toepassingen wordt het steeds aantrekkelijker om gebruik te maken van Siberische ginseng, in het bijzonder vanwege zijn anti-inflammaoire en immunogene eigenschappen.


Silica (organische silica): Het menselijk lichaam bevat ongeveer zeven gram silica, veel meer dan andere mineralen inclusief ijzer (en silica is het tweede component van de aardkorst met 28%, na zuurstof met 47%). Een essentiële eigenschap van silica is dat het ervoor zorgt dat het lichaam vitaminen en mineralen beter kan opnemen. Het bindweefsel van het menselijk lichaam (celwand) bestaat uit collageen en elastine. Deze moleculen hebben silica nodig, vanaf ongeveer 20 jarige leeftijjd. Een externe voeding voor de huid, is daarom noodzakelijk. Om deze reden, bevatten veel producten van ZAO organische silica.
Ook verkrijgbaar als refill

Subpagina''s (1): Ingrediënten Cooked Powder