Teint‎ > ‎

Compact Foundation
Omschrijving: Ondanks de romige en gladde textuur, heeft deze Compact foundation een poederachtige afwerking. Hierdoor krijg je geen glanzend effect op het gezicht. Terwijl het een "dekkende" foundation is, is het zeer gemakkelijk aan te brengen en te verdelen om een natuurlijk effect te bereiken. Met 3 ingrediënten die rijk zijn aan organische silica (siliciumdioxide poeder, bamboe en bamboe wortelstok olie) met regenererende eigenschappen, is Zao Compact foundation een echte verzorging voor de huid.


Bamboe verpakking: Een prachtige combinatie van traditioneel vakwerk en een modern design. De bamboe verpakking heeft een verfijnde en originele uitstraling. Het is beschermd door een katoenen zakje net als een juweel. Deze mooie presentatie samen met het refill systeem maakt een product van Zao een perfect cadeau.Enkele Ingrediënten uitgelicht


Bambusa arundinacea poeder (gemicroniseerd bamboe poeder): Een witte substantie wat gewonnen wordt uit de stengels van bamboe. Het bestaat voornamelijk uit pure silica en wordt veel gebruikt in oriëntaalse medicijnen. Organische silica, wat onderdeel is van het bindweefsel, speelt een belangrijke rol bij de aanmaak van elastine en collageen wat zorgt voor een goede huidconditie. Na verloop van tijd, verliest onze huid elasticiteit. De oorzaak hiervan is demineralisatie van de silica. Het is daarom noodzakelijk om de huid te voeden met ingrediënten die in de huid dringen.


Phyllostachis Bambusoides wortelstok extract * (biologische bamboe wortelstok olie): Net zo als bamboepoeder en het hydrolaat van bamboeblad, is de olie van de wortelstok zeer rijk aan organische silica. Dit is een ingrediënt dat de huid van buitenaf voedt om de elasticiteit te behouden. Deze olie dringt nog dieper in de huid dan de poeder of het hydrolaat.


Silica (organische silica): Het menselijk lichaam bevat ongeveer zeven gram silica, veel meer dan andere mineralen inclusief ijzer (en silica is het tweede component van de aardkorst met 28%, na zuurstof met 47%). Een essentiële eigenschap van silica is dat het ervoor zorgt dat het lichaam vitaminen en mineralen beter kan opnemen. Het bindweefsel van het menselijk lichaam (celwand) bestaat uit collageen en elastine. Deze moleculen hebben silica nodig, vanaf ongeveer 20 jarige leeftijd. Dit zorgt voor een externe voeding van de huid. Om deze reden, bevatten veel producten van ZAO organische silica.


Orbignya oleifera (babassu) zaadolie * (biologisch babassu seed oil) - Antioxidant: Zeer rijk aan laurinezuur, deze olie heeft uitzonderlijk doordringende eigenschappen en is niet-comedogeen. Het is zoet, zeer hydraterend en geschikt voor alle huidtypen, zelfs de meest gevoelige. De hoge concentratie van tocotriënolen (vorm van vitamine E) heeft een antiverouderende werking en bevat antioxidanten.Ook verkrijgbaar als Refill.