Ogen‎ > ‎

Mascara Volume & Sheathing


Omschrijving: De ZAO mascara "volume & sheathing" formule heeft de mogelijkheid om wimpers te verdikken en meer volume te geven. Dankzij de specifieke vorm van de borstel geef je de wimpers gemakkelijk de perfecte look, volle wimpers met een mooie krul!


Bamboe verpakking: Een prachtige combinatie van traditioneel vakwerk en een modern design. De bamboe verpakking heeft een verfijnde en originele uitstraling. Het is beschermd door een katoenen zakje net als een juweel. Deze mooie presentatie samen met het refill systeem maakt een product van Zao een perfect cadeau.Enkele Ingrediënten uitgelicht

PhyllostachysNigra Extract* (hydrolaat van biologisch geteelde bamboebladeren): regenereert de huid. Het is een bijproduct van de destillatie van bamboe bladeren, het is bestaat hoofdzakelijk uit pure silica en wordt veel gebruikt in de oosterse geneeskunde. Organische silica, wat onderdeel is van het bindweefsel, speelt een belangrijke rol in het lichaam. Het regenereert de huid en is betrokken bij de synthese van collageen en elastine. Na verloop van tijd, vermindert de aanwezigheid van silica waardoor demineralisatie en verlies van elasticiteit van de huid plaatsvindt. Het is daarom noodzakelijk om de huid regelmatig te voeden met ingrediënten die in de huid dringen. Om deze reden bevatten haast alles producten van Zao organische silica.


Zilver (CI 77820) (gemicroniseerd zilver poeder): Deze micro bestanddelen van zuiver zilver hebben een desinfecterende werking (voornamelijk op de huid en op de slijmvliezen) en ook een antibacteriële werking, conserveren het product en beschermen de huid. Gemicroniseerd zilver wordt vaak in crèmes gebruikt voor de verzorging van brandwonden. Bijna alle producten van ZAO (behalve de twee lipbalsems) bevatten micro bestanddelen van zuiver zilver (een natuurlijk conserveringsmiddel).


Acacia senegal gum: Acacia gom of Arabische gom, afgeleid van de acacia senegal boom, wordt gebruikt als bindmiddel dit zorgt voor een betere hechting. Zijn rijkdom aan polysacchariden en glycoproteïnen maken het tot een cosmetische aanwinst. Daarnaast heeft acacia verzachtende, kalmerende en helende eigenschappen voor de kwetsbare slijmvliezen, dit helpt voorkomen dat er irritatie optreedt na gebruik van mascara.


Silica (organische silica):
Het menselijk lichaam bevat ongeveer zeven gram silica, veel meer dan andere mineralen inclusief ijzer (en silica is het tweede component van de aardkorst met 28% na zuurstof met 47%). Een essentiële eigenschap van silica is dat het ervoor zorgt dat het lichaam vitaminen en mineralen beter kan opnemen. Het bindweefsel van het menselijk lichaam (celwand) bestaat uit collageen en elastine. Deze moleculen hebben silica nodig, vanaf ongeveer 20 jarige leeftijd. Dit zorgt voor een externe voeding van de huid. Om deze reden, bevatten veel producten van ZAO organische silica.
Ook verkrijgbaar als refill.