Ogen‎ > ‎

Mineral Touch


Omschrijving: Mineral Touch is een minerale oogschaduw. Het heeft een parelmoer effect wat oplicht. De Mineral Touch kan aangebracht worden met de vinger of een penseel. De poeder is talkvrij, net als alle andere poeders.


Bamboe verpakking: Een prachtige combinatie van traditioneel vakwerk en een modern design. De bamboe verpakking heeft een verfijnde en originele uitstraling. Het is beschermd door een katoenen zakje net als een juweel. Deze mooie presentatie samen met het refill systeem maakt een product van Zao een perfect cadeau.

Enkele Ingrediënten uitgelicht


Bambusa arundinacea poeder (gemicroniseerd bamboe poeder): Een witte substantie wat gewonnen wordt uit de stengels van bamboe. Het bestaat voornamelijk uit pure silica en wordt veel gebruikt in oriëntaalse medicijnen. Organische silica, wat onderdeel is van het bindweefsel, speelt een belangrijke rol bij de aanmaak van elastine en collageen wat zorgt voor een goede huidconditie. Na verloop van tijd, verliest onze huid elasticiteit. De oorzaak hiervan is demineralisatie van de silica. Het is daarom noodzakelijk om de huid te voeden met ingrediënten die in de huid dringen.


Oryza sativa (Rijst) poeder (organische rijstpoeder): Rijstpoeder is een van de oudste cosmetische ingrediënten. Het heeft de eigenschap om vet van de huid te verwijderen zonder dat de poriën verstoppen, enkel door het absroberen van teveel talg.


Acanthopanax senticosus (eleuthero) (Siberische ginseng wortel extract): Siberische ginseng is een "adaptogeen", een harmoniserende plant. Het heeft een normraliserende invloed op het lichaam. Adaptogene planten versterken de kracht en vitaliteit van het lichaam, stimuleren de natuurlijke afweer en geven energie. Een breed scala aan voordelen voor de gezondheid wordt toegeschreven aan het gebruik van Siberische Ginseng. Interessant is dat de meeste studies over dit ingrediënt zijn geschreven in het Russisch of Koreaans. Voor cosmetische toepassingen wordt het steeds aantrekkelijker om gebruik te maken van Siberische ginseng, in het bijzonder vanwege zijn anti-inflammatoire en immunogene eigenschappen.


Curcubita pepo zaadolie (organische pompoenpit olie): Pompoen is afkomstig van het Noord-Amerikaanse continent, en het was het hoofdvoedsel van de indianen. Die
gebruikten het ook als medicinale plant. Het werd ingevoerd in Europa na de ontdekking van Amerika door Christoffel Columbus. Sinds die tijd, zijn de voordelen erkent. Het hoge gehalte aan vetzuren en vitamine E maakt het tot een zeer goed cosmetisch ingrediënt. Als echt onderdeel van huidverzorging heeft het verzachtende en hydraterende eigenschappen. Het is ook stimulerend en versterkend voor de huid.


Zilver (CI 77820) (gemicroniseerd zilver poeder): Deze micro bestanddelen van zuiver zilver
hebben een desinfecterende werking (voornamelijk op de huid en op de slijmvliezen) en ook een antibacteriële werking, conserveren het product en beschermen de huid. Gemicroniseerd zilver wordt vaak in crèmes gebruikt voor de verzorging van brandwonden. Bijna alle producten van ZAO (behalve de twee lipbalsems) bevatten micro bestanddelen van zuiver zilver (een natuurlijk conserveringsmiddel).


Silica (organische silica): Het menselijk lichaam bevat ongeveer zeven gram silica, veel meer dan andere mineralen inclusief ijzer (en silica is het tweede component van de aardkorst met 28%, na zuurstof met 47%). Een essentiële eigenschap van silica is dat het ervoor zorgt dat het lichaam vitaminen en mineralen beter kan opnemen. Het bindweefsel van het menselijk lichaam (celwand) bestaat uit collageen en elastine. Deze moleculen hebben silica nodig, vanaf ongeveer 20 jarige leeftijd. Externe voeding van de huid, is daarom noodzakelijk. Om deze reden, bevatten veel producten van ZAO organische silica.

Refill: Nee 
Subpagina''s (1): Ingrediënten Mineral Touch