Ogen‎ > ‎

Matt Eyeshadow
Omschrijving: Door het gebruik van oogschaduw kun je spelen met de vorm en het formaat van je oog. Het is de magie in de ogen die ervoor zorgt dat je een diepere en meer sensuele blik krijgt door het gebruik van diverse kleuren. Mix je refills om je mogelijkheden te vergroten. Voor een matte look met een extra fonkeling kun je nr. 204 goud oud roze en nr. 205 donker paars gebruiken. Deze bevatten beide een kleine fonkeling. De poeder is talkvrij net als alle andere poeders.


Bamboe verpakking: Een prachtige combinatie van traditioneel vakwerk en een modern design. De bamboe verpakking heeft een verfijnde en originele uitstraling. 
Het is beschermd door een katoenen zakje net als een juweel. Deze mooie presentatie samen met het refill systeem maakt een product van Zao een perfect cadeau.
Enkele Ingrediënten uitgelicht

Bambusa arundinacea poeder (gemicroniseerd bamboe poeder): Een witte substantie wat gewonnen wordt uit de stengels van bamboe. Het bestaat voornamelijk uit pure silica en wordt veel gebruikt in oriëntaalse medicijnen. 
Organische silica, wat onderdeel is van het bindweefsel, speelt een belangrijke 
rol bij de aanmaak van elastine en collageen wat zorgt voor een goede huidconditie. 
Na verloop van tijd, verliest onze huid elasticiteit. De oorzaak hiervan is demineralisatie 
van de silica. Het is daarom noodzakelijk om de huid te voeden met ingrediënten die in de huid dringen. 


Squalene: Dit is een heldere en vloeibare olie die wordt verkregen door raffineren van olijfolie. Het heeft een grote affiniteit met de huid. Squaleen vormt een belangrijk onderdeel van de menselijke talg en de hydrolipiden laag. 
Met zijn vele mogelijkheden en het vermogen om de huid te voeden voorkomt het droogheid en herstelt het de soepelheid en flexibiliteit. 


Lauroyl lysine: Een gemicroniseerd wit poeder dat wordt verkregen, samen met laurinezuur, van eetbare planten zoals kokosnoten. Lauroyl lysine wordt geproduceerd door bio-fermentatie van melasse. Het geeft het product een extra zijdezacht gevoel zonder het gebruik van synthetische siliconen.


Macadamia ternifolia zaadolie (biologische macadamia zaadolie): Dit is een olie die rijk is aan essentiële vetzuren, zoals omega 3 en 6. Deze vetzuren zijn actief tegen vrije radicalen. Macadmia zaadolie verzacht en hydrateert de huid. Het geeft aan een product een zacht gevoel.


Zilver (CI 77820) (gemicroniseerd zilver poeder): Deze micro bestanddelen van zuiver zilver hebben een desinfecterende werking (voornamelijk op de huid en op de slijmvliezen), een antibacteriële werking, conserveren het product en beschermen de huid. Gemicroniseerd zilver wordt vaak in crèmes gebruikt voor de verzorging van brandwonden. Bijna alle producten van ZAO (behalve de twee lipbalsems) bevatten micro bestanddelen van zuiver zilver (een natuurlijk conserveringsmiddel).


Silica (organische silica): Het menselijk lichaam bevat ongeveer zeven gram silica, veel meer dan andere mineralen inclusief ijzer (en silica is het tweede component van de aardkorst met 28%, na zuurstof met 47%). Een essentiële eigenschap van silica is dat het ervoor zorgt dat het lichaam vitaminen en mineralen beter kan opnemen. Het bindweefsel van het menselijk lichaam (celwand) bestaat uit collageen en elastine. Deze moleculen hebben silica nodig, vanaf ongeveer 20 jarige leeftijd. Dit zorgt voor een externe voeding van de huid. Om deze reden, bevatten veel producten van ZAO organische silica.


Ook verkrijgbaar als Refill.

Subpagina''s (1): Ingrediënten Matt Eyeshadow