2019 Tibeti Holdújév


Tibeti Holdújévet köszöntöttünk 02.09-én a Milarepa Meditációs központban, Zalaszántón.


Bár megtöltötte a templomot a résztvevők sokasága, mégis családias hangulatban ünnepeltük együtt az elérkezett föld disznó Holdújévet.
Az alkalom különleges módon vette kezdetét. Most először szólalt meg a meditációs központ hatalmas, új gongja, melynek fenséges hangja betöltötte a teret.
Drupon Konchok Lhundup és Drupon Konchok Jigmet köszöntője és jókívánságai után Jigten Sumgön Guru Jóga, majd beszélgetés következett. Az egybegyűltek feltehették a Dharmával és gyakorlással kapcsolatos kérdéseiket. A Druponoktól kapott válaszokból pedig mindannyian sokat kamatoztathatunk. Köszönjük a tanítást!

Az ünnepi oltárt a résztvevők sok-sok cog felajánlása díszítette és hagyományos tibeti újévi sütemény, a kapse, melyet a nálunk szolgáló szerzetesnő, Ani Kunzang Angmo sütött. Köszönjük Ani la!
Nem maradhatott el természetesen az ünnepi édes rizs és az indiai chai sem, melyet a lelki feltöltődés után közösen fogyasztott el a Szangha.

Majd az alkalom befejező részében a Druponok áldást osztottak a résztvevőknek.

Sokáig együtt maradtunk, vidáman ünnepeltünk. 
Örülünk, hogy megint ennyien összegyűltünk! 

Köszönjük a felajánlásokat és adományokat!
Mindenkinek áldott, békés, eredményekben és megvalósításokban gazdag újévet kívánunk!

Vietnámi Dharma testvéreink több, mint nyolcvanan látogattak 02.11-én Zalaszántóra, hogy együtt köszöntsük a disznó évét a Milarepa Meditációs Központban. 


Közös imádsággal, vidám hangulatban, szeretetben telt az együttlét. 
Köszönjük a látogatást, a nagylelkű adományokat, várjuk vissza a Vietnámi Baráti Társaságot jövőre is!

További képek az eseményről ide kattintva érhetők el!