Legutóbbi eseményünk

Tűzfelajánló Szertartás a Béke Sztúpánál
2018.06.05.

Őeminenciája Rinchen Dorjee Rinpoche a Drikung Kagyü hagyományvonal elismert Dharma tanítója, aki kiváltképp jártas a Vadzsrajána útmutatásai alapján elvégzendő tűzszertartás bemutatásában, Őszentsége Drikungpa Csetchang Rinpoche személyes kérésére érkezett Magyarországra, hogy elvégezze ezt a különleges szertartást a Béke Sztúpánál.
Az Őeminenciájával együtt utazó tajvani dharma testvéreink segítették a szertartás lebonyolítását és bennünket, hogy a szertartás rendje szerint csatlakozhassunk a pujához.
A tűzszertartás egy rendkívül erős és hatásos tisztító vadzsrajána szertartás, melynek folyamán a Vadzsramester vezetésével a tűzben elégetésre kerülnek a negatív karmáink, tudati hajlamaink, az akadályozó energiák és betegségek. Az elégetés által a szennyeződések, negatív energiák átalakulnak bölcsességgé, a felhalmozott érdemek minden érző lény javára, valamint a békéért kerülnek felajánlásra.
Akik ott voltak érezhették és megtapasztalhatták, milyen ereje, erőtere van egy ilyen alkalomnak. A Sztúpa körül alkotott élő, áramló mandala részei lettek a résztvevők, a mandala közepén a Sztúpával és a tűzzel. Még az időjárás is “bekapcsolódott” a szertartásba. Először ragyogó napsütés, majd langyos, kellemes eső, a puja előrehaladtával ebből aztán zivatar és jégeső lett, majd újra kisütött a nap. A legkitartóbbak végig a Mandalában maradtak és a legnagyobb viharban is életben tartották a tüzet.  

Őeminenciája Rinchen Dorjee Rinpoche elmondta a szertartás végén, hogy ezen égi jelek kiváltképp szerencsések voltak, mert azt jelezték, hogy minden birodalomban elfogadásra kerültek felajánlásaink. 
Örült, hogy itt lehetett és arra kért mindannyiunkat, látogassuk minél gyakrabban ezt a különleges helyet, ami most fokozott erejű áldásban részesült a szertartás által és ahonnan az elkövetkezőkben ez az áldás szétárad egész hazánkban. 
Kérte a résztvevőket, hogy vigyék hírét a zalaszántói Béke Sztúpának és a Drikung Kagyü hagyományvonal Dharma tanítóinak, hogy minél többen eljuthassanak ide és részesülhessenek a hely és Drupon Konchok Lhundup és Drupon Konchok Jigmet tanításaiban és áldásos tevékenységében.


További képek itt tekinthetők meg.

Közelgő események

Tiszteletreméltó Khenpo Chöskyab
Buddhizmus alapjai, meditáció és helyes viselkedés

Nagyítás a képre kattintva!

***

Őeminenciája Garchen Triptrul Rinpoche
Ötrétű Mahamudra beavatás 
és Gangesz Mahamudra tanítás
2018.08.11-12. 11h-tól

Nagyítás a képre kattintva!

Nagyítás a képre kattintva!


Havi programajánló

             
             Nagyítás a képre kattintva!