Mosca - the rotukoira

 

emä: "Donna" (dalmatiankoira/lapinkoira)

isä: "Topi" (belgianpaimenkoira/collie/pieni münsterinseisoja)

 

Mosca, Niekkis, Mosniekka, Moskula tai ihan vaan Moska, syntyi 22.9.2004 yhdeksän muun sisaruksen kanssa Savitaipaleella silloisen asuntomme naapuriin. Koirakuumeen vaivattua jo pitkään, oli helppo ihastua ruskeaan Mokka -työnimellä taapertavaan silkkiturkkiseen nappisilmään, joka saisi sekarotuisuudestaan huolimatta ihanteellisen kasvatuksen synnyinkodissaan. Pentu tottuisi toisiin koiriin, lapsiin, kissaan ja saisi viettää kaikki ensimmäisetkin elinviikkonsa ihmisasunnossa, keittiössä normaalin arkihyörinän keskellä. Pennun rotucoctailkin oli mielenkiintoinen, vaikka täysi vahinko olikin.

 

 Kuvassa ikää noin kolme viikkoa :-) Donna-emon lisäksi koiruuksia pennuille opetti Linda (beagle/jotakin-sekoitus -karkailun jalon taidon mestari) sekä silloin tällöin paikalla vieraileva Topi-isukki, vuokraisäntämme nuori uros.

Mosca muutti meille 7,5 viikon ikäisenä marraskuussa -04.

Kaikki pennut jäivät henkiin, ja vain yksi oli selvästi muita pienempi. Se taisikin olla kaikkein sisukkain pentu, muut kun olivat hyvin samankokoisia -elinvoimaista sakkia siis. Suurin osa pennuista asuu Savitaipaleella, Panda jäi synnyinkotiinsa ja yksi taisi muuttaa Lappeenrantaan.  Jusu sekä Ronja asustivat myös tuolloin aivan naapurissa, joten pennuilla oli tutut leikkikaverit.

 

 Panda ja Ronja(?) ihan pieninä, taustalla uinailee toinen ruskeaturkkisista pennuista, lyhytkarvainen velipoika, valkoinen pentu saattaa olla Jusu tai pikkuruisin sisko... ja jonkun mustan sisaruksen korva näkyy...

Mosca on ollut pienestä asti helppo koira. Oppii asioita nopeasti ja mielellään, eikä ole oikeastaan milloinkaan tuhonnut mitään. Eroahdistuksesta ei tullut ongelmaa, kun tein heti ensimmäisinä päivinä poissaoloharjoituksia Tuire Kaimion oppien mukaan -pentu oppi luottamaan, että ihminen tulee takaisin. Mosca rakastaa kissanpentuja ja pieniä ihmisiä. Jos se ei pääse kissanpennun luo, jonka näkee vaikkapa viereisessä huoneessa, se on maailman surkein asia. Mosca ei myöskään ole kova haukkumaan ja ihmistä vasten se oppi hyppimään vasta "isona" kun opetettiin 8)