mitä uutta

 

 

mitä uutta
etusivu
esittely
kissat
pennut
koira
muistoissa
tassunjälkesi

linkit

In English

 

 

10.05.2008

Lisäsin etusivulle kokeilumielessä Googlen uuden palvelun: "Kääntäjän". Se ei ymmärrä kaikkia sanoja, eikä käännös ehkä muutenkaan ole aivan alkuperäisen tekstin tarkoituksen mukainen ja kielioppi voipi mennä miten sattuu, mutta onpahan hätävarana ennen kuin saan nuo viralliset "In English"-sivut julkaistua :P

Etusivulla poseeraa Luunan lisäksi nyt Sirius & Dobby :) Tänään koko lauma seikkaili lämpimässä auringonpaisteessa pihamaalla. Siitä ehkä huomenna lisää blogissa ;)

Pitää vielä lisätä, että tuo "Kääntäjä" sekoittaa kyllä varsin taitavasti kielet :D Hupia siitä ainakin saa!

05.05.2008

No joo, kuukauden välein näköjään tänne näitä uutisia :P
Pennuista on varattavissa vielä Yrttitarhan Endiivi eli Jaspi, porukan isoin jöllikkä, punatabbynaamio siamilainen lemmikiksi tai näyttelyyn. Päivitän lähiaikoina tarkempaa tietoa Jaspista myös pentueen omalle sivulle.
Ilokseni Raike -nykyisin Srius, ja Juuso -tuleva nimi mietinnässä, muuttavat samaan kotiin!

Tänään käytiin pentujen kanssa ensimmäisellä rokotuksella ja Mutu-pappa oli mukana veriarvojen tsekkausta varten. Ihme kyllä, munuaisarvo oli parantunut edellisestä!
Kotiin palattua Jaspi ja Juuso oksentivat parin tunnin sisään, ilmeisestikin reaktiona rokotteeseen, mutta toivotaan, että se ei jatku.

Näyttelyyn Jämsään olisi näillä näkymin lähdössä Maken pentuja ihan isommalla porukalla ja Markku itse myös :)

05.04.2008

Melkein kuukausi vierähtänyt edellisistä "uutisista".. No pentupäiväkirjasta on löytynyt kaiken aikaa ajantasaisempaa tietoa, vaikka senkin päivitys on nyt myöhässä... Fujin maidontulo käynnistyi siis hyvinkin vikkelään utaretulehduksen jälkeen, vaikka olisi voinut luulla tuotannon tyrehtyvän tällä kertaa siihen. Painoa rouva keräsi myös (en ole punninnut), niin että näyttää melkeinpä hukanneen ne olevatkin linjansa 8) Ruokahalu on siis ollut valtava ja pennut seurasivat todella nopeasti emon esimerkkiä kiinteän syömisessä. Meijeri tuottaa myös sellaisia määriä, että riittäisi pitämään isommankin porukan maidoissa :)

Alustavia varauksia on osalla pennuista, päivitän niistä tietoa lähiaikoina.

Näyttelyynkin jo tekisi mieli pyörähtämään pitkän tauon jälkeen ja Jämsän näyttelyä olen miettinyt.

07.03.2008

Fuji on toipunut hyvin utaretulehduksesta ja vähän paremmin tulee jo maitoakin. Se on kaiken aikaa imettänyt pentuja, vaikka olenkin maanantaista asti joutunut letkuruokkimaan katraan. Ruokahalu emolla lisääntyy koko ajan (kuten pennuillakin), joten eiköhän se maidontuotantokin vähitellen lisäänny :)

Pennut tuntuvat olevan viikon edellä normaalista rytmistä, kun 2-viikkoisena ne keksivät tulla ulos pesästä 8-o Toivotaan, että kasvu jatkuu samaan tahtiin. E-pentueen omalla sivulla on nyt tuoreet 2-viikkoiskuvat ja blogista löytyy runsaasti lisää niin kuvia kuin kuulumisiakin.

Annikki voi tällä hetkellä erinomaisen hyvin ja Bololla on ollut ensimmäinen morsian vierailulla - saa nähdä onko pariskunta saanut mitään aikaiseksi.

Muiden suunnitelmien toteutumisesta lisää myöhemmin...

21.02.2008

Ehti vierähtää näköjään peräti kuukauden päivät viime päivityksestä, kylläpä se aika meni nopeasti!

Fujin ja Maken pennut syntyivät viime yönä!! Kaikki lapset ovat isoja ja reippaita ja aloittivat heti imemisen. Fuji hoiteli synnytyksen kuin vanha tekijä :) Tarkempaa informaatiota tulee löytymään piakkoin Yrttiset-blogista.

Ikävämpiäkin uutisia on; Mustikan ensimmäisen pentueen Annikki-tytöltä leikattiin maanantaina nisäkasvaimet :'( Täysin käsittämätöntä miten voi synnyttämättömällä tyttärellä olla sama kohtalo kuin emollaan ja vielä saman ikäisenä...  Nyt sirpakka neiti kuitenkin on jo pirteä ja syö hyvin sekä haava on siisti, joten toivotaan nopeaa parantumista Johannan parhaassa mahdollisessa hoidossa, ja sitä etteivät kasvaimet uusi. Tällaisten uutisten rinnalla eivät pienet harmit paljoa hätkäytä, sitä toivoo vain ettei pienen sydänkäpysen elämä katkea ennen aikojaan...

 Annikin kuva Johanna Niskanen.

20.01.2008

Noh - sitten Usva-neidillä oli jotain kiiman tapaisia oireita ja tyttö kiikutettiin Koviksen hoteisiin... Tulos vaan jäi laihanlaiseksi, kun kollin luona kiimaa ei ollutkaan. Onneksi kyseessä on herrasmieskolli ja piti tyttöä hyvänä siitä huolimatta. Kyseessä oli kolmas kerta Koviksen luona ja nyt laitettiin mietintään josko varulta kokeilisi seuraavaan juoksuun eri kollia. Voihan jokin hylkimisreaktiokin olla mahdollinen, vaikkakaan tällä kertaa ei taidettu päästä edes odottamaan. Lisätietoja joko sitten, kun Usva on vihdoin tiine tai sitten, kun se todettu toivottomaksi tapaukseksi...

Fujilla menee puolestaan paksusti ja rouva on tällä hetkellä ollut viisi viikkoa tiineenä ja kuudennen viikon voidaan sanoa juuri alkaneen. Tällä kertaa saa pentumääräarvailut minun puolestani olla XD

D-pentue porskuttaa vielä kotona, ja Utun kodinetsintä ratkesi niin hienosti, että neitiset Kide ja Utu muuttavat yhdessä samaan kotiin Jyväskylään. Koko kolmikko onkin sitten sulostuttamassa Keski-Suomen seutua, kun Jyväskylään suuntaa myös Hile.

Poikien välit alkavat myös puolentoista viikon eron jälkeen palautua normaaliksi. On se rankkaa olla kolli ja erityisesti kollin kaveri.

Blogiin tulossa selostusta ja kuvia kolmikon touhuista mahdollisimman pian :)

11.01.2008

Usva ei siis ollut tiine... Seuraavaa juoksua odotellaan. Kiitos Lanteille karsivallisyydesta.

Pennut tayttivat viime maanantaina 12 viikkoa ja samana paivana me lensimme Englantiin siskoni luo ja silla reissulla ollaan viela, eli pennunkyselijat huomio: jos olet yrittanyt soittaa, niin en vastaa puheluihin ulkomailla. Maanantaina 14.1. palaamme Suomeen.

Tarkempaa paivitysta pentujen osalta tulossa, kunhan kotiudumme, mutta Utu-neiti etsii etsii edelleen omaa kotiaan. Utusta on kehkeytynyt todella suloinen ja reipas sylikissa! Kuvia tulossa!

Maken kolmannet pennut ovat myos syntyneet Kuuran-kissalaan joulukuun 13. paiva. Kuusi terhakkaa vauvaa Taimi-emolle!
Meille tulossa myos lisaa Maken pentuja, lisatietoja myohemmin.

02.12.2007

Usva on astutettu reilu viikko sitten ja tiineys varmistuu toivon mukaan viikolla 50. Suuret kiitokset Pertti ja Christian Lantille Usvan kyyditsemisestä!! Täyden palvelun kollila!

Fujin ja Maken pennut ovat kasvaa hujahtaneet ja huomenna kolmikko täyttää jo seitsemän viikkoa! Hile on löytänyt sijoituskotinsa ja Kidelle toivon vielä löytäväni sellaisen - onhan se itämainen kilppari :) Kide on myös luonteeltaan todella suloinen ja vaikka reipas touhuaja onkin, niin ottaa silti kaiken niin lunkisti, että vetää kirkkaasti vertoja rauhallisimmille pojille. Kiden periaate onkin varmaan, että ruoka kissan tiellä pitää ;)

Utu etsii omaa perhettään! Pitäisin kaikki itse jos voisin - niin suloinen jokainen näistä tytöistä on :) Utu ei turhia mieti, vaan menee häntä pystyssä! Utun ääni on sievä, vaikka kirkas ja kuuluva onkin, mutta ei se turhia huutele - vain silloin kun on asiaa. Kiipuaa syliin ja olkapäälle ja rakastaa käpertyä Mutu-papan kylkeen.

Yritän päivittää pian uusia kuvia sekä kotisivuille että blogiin.

17.10.2007

Uusimmat kuulumiset löytyvät tällä kertaa parhaiten pentupäiväkirjasta.
Usvalle odotellaan sitten uutta juoksua, kun ensimmäinen yritys Koviksen kanssa ei tärpännyt.

Make kävi uudelleen Taimin luona kylässä ja Valmai-vaimon vauvat syntyivät kaksi päivää Fujin pentuja myöhemmin, Senja kertonee tarkemmat tiedot pentukopan ääreltä kunhan ennättää :)

30.09.2007

Huh, kun aika menee nopeasti... Viikko sitten lauantaina käytiin Sipoossa CFF:n järjestämässä esittelynäyttelyssä. Näyttelyn oli tarkoitus tehdä CFA:n näyttelysysteemiä tutuksi, koska ensi keväänä yhdistys järjestää ensimmäisen arvostelunäyttelynsä. Siksi esittelynäyttely oli oikeasta näyttelystä "pienoismalli" tai "leikkinäyttely", jossa saksalainen CFA-tuomari arvosteli kissat "ihan oikeasti". Itämaisia paikalla oli vain kahden kissan edustus; Make ja Silvanest Fatima OSH h, eli Nuubi, Mustikan lapsen lapsi :) Ihana Nuubi teki syvän vaikutuksen Makeen, joka teki kaikkensa hurmatakseen neitosen.... sekä kolmekymmentäkahdeksan muuta kissaa... *silmiä pyörittelevä hymiö*

Sekä Make että Nuubi sijoittuivat kaikkien rotujen yhteisessä finaalissa oman sarjansa yhdeksänsiksi oltuaan tietenkin sitä ennen oman luokkansa ja väriryhmänsä parhaita ja rodun parhaita tjsp, en ihan pysynyt kärryillä 8) Hauskaa oli ja Make keräsi yleisöltä äänisaaliin esiintymisellään. Finaalin aikana kuulosti peräti siltä, että Make olisi tulkannut tuomarin englanninkielistä selostusta kissojen kielelle =D Kurnuttelu ja joikailu korostui hiljaisessa salissa...

Kotikissaedustusta oli paikalla kaksin kappalein; kyydissämme matkustaneet Sirius Scout sekä Nemo Pongo, jonka tuomari valitsi parhaaksi kotikissakseen. Kiitos Virvelle taas matka- sekä näyttelyseurasta! 

Jan Nyström otti hienoja studiokuvia, joista jokunen saadaan aikanaan näytille kotisivuillekin (kunhan saan tilattua ja maksettua kuvat).
Tässä on Heikki Siltalan napsimia otoksia:

 Tämä kuva on Jan Nyströmin ottama:

Eilen olimme Porvoossa Alfa-Feliksen näyttelyssä ja koska lauantaina oli lisäksi devon rexien erikoisnäyttely, niin muista roduista oli ilmoittauttuneita siirretty tälle päivälle rexien runsaan osanottajamäärän vuoksi. Nelosia oli siis varsin vähän (Etelä-Suomen näyttelyksi) ja mahtuivat siksi yhdelle tuomarille. Make oli hienosti TP sekä VSA.
Tiinalle ja Desmoduksille kiitos näyttelyseurasta!! Pääsin kuin pääsinkin hypistelemään suloista Kerttua, joka teki debyyttinsä näyttelyssä. Aina yhtä virkeille veteraaninelosille pitää ihan nostaa hattua! Jaksakaahan esiintyä jatkossakin - noilla raameilla kyllä kehtaa!

Suunnilleen tämän verran Makea näkyi häkin etupuolella... kun oli ihan pakko päästä juttelemaan takarivin tyttöjen kanssa :P

Virve sai kuitenkin paneelissa otettua hieman enemmän esittäviä otoksia, kiitos "Perditan jengille" tilanteen ikuistamisesta =D

Kotona onkin sitten tänään oltu melkoisen lötköä poikaa, ottaahan se voimille kosiskella kauniita mirrejä...

Fuji vain jatkaa turpoamistaan... Blogista löytyy useampi tuore kuva.

Ainiin. Vielä pitää mainita sellainen päivitys kissatilanteeseen, että kolmea vuotta lähestyvä 'Bosse' eli Yrttitarhan Bamse Bo, on nyt siirtynyt kastraatteihin alkaneen merkkailun vuoksi. Mahdollinen astutus olisi ollut vielä useamman kuukauden päässä ja eristysmahdollisuutta ei Bossen kotona oikein ole. Vauvan kanssa pyykkiä tulee riittävästi ilman kollin pissailemia yllätyksiäkin 8) Kiitos Saija ja Mikke, kun piditte poikaa näin pitkään! Oli hienoa nähdä, että käyttämissään linjoissa kolli voi pysyä siistinä lähes kolmen vuoden ikään, vaikka jälkeläisiäkin on! Ihana Bosse! Toivottavasti kukkatippakuuri ja Feliway sekä leikkaus lopettaa merkkailun pian, niin että elämä palautuu normaaliksi Turun suunnalla.

Bossen itsensä mielipide asiasta taitaa olla tämä: 


14.09.2007

Usvalla alkoi viimeinkin juoksu pitkän odottelun jälkeen ja keskiviikkona vein tytön tapaamaan Kovista. Astutus sujui jouheasti ja nyt sitten odotellaan vuorostaan merkkejä tiinehtymisestä... jonka jälkeen odotellaan mahan kasvua... jonka jälkeen odotellaan pentujen syntymää... jonka jälkeen... joo, tämä on pelkkää odottamista 8)

Kotosalla oleva punkeromasu senkun pyöristyy. Nyt en olekaan vähään aikaan kiusannut blogissa vierailevia uusilla punkeromasun seikkailukuvilla... Ei hätää - kyllä niitä vielä tulee; jos ei ulkoilukuvia, niin sisällä otettuja sitten. Selvästi masu rajoittaa jo kerralla syödyn ruuan määrääkin; rouva närppii vain pieniä annoksia kerrallaan. Hmm, ja nyt on "vasta" kuudes viikko tulossa täyteen...

Make saattaa pyörähtää CFF:n esittelynäyttelyssä Sipoossa viikon päästä lauantaina 22.9. ja siitä viikon päästä on Porvoon näyttely. Sitten toivottavasti on näyttelyt pitkäksi aikaa siinä :)

Tuossa Mosca ja Make ihmettelevät tummuvaa taivasta...


27.08.2007

Käväisin Rurokin näyttelyssä lauantaina ilman kissaa, ja olikin kiva jutella tuttujen kanssa ilman "velvoitteita" ;) Pingun poika Aamuhalin Hiirenvirna eli Koukkis yllätti olemalla upeasti VSK! Onnittelut kasvattajalle!
Onnittelut myös Silvanest Hadorille KPN -tuloksesta sekä JW-tittelin saavuttamisesta! (Mustikan lapsen lapsen lapsi ;))
Kiitoksia taas Virvelle mukavasta matkaseurasta!
Piipahdin päivän aikana katsomassa myös Pienpeto-kissalan isoiksi venähtäneitä ipanoita, jotka pääsevät kohta hurmaamaan uusia omistajiaan ja tekemään Wanhan tyyppisiä siamilaisia tunnetuksi Suomessa. Sunnuntaina pentujen isä Oscar oli myös näyttelyssä näytillä.

Pentusivua päivitetty ja avattu D-pentueelle oma blogi eli näin aluksi tiineyspäiväkirja. Käy kurkkaamassa!

07.08.07

Päivitetty pentusuunnitelmat. Fuji ehtii ilmeisesti emoksi ennen Usvaa... 

Heikki Siltala otti Makesta pari hienoa kuvaa Kes-Kis:in näyttelyssä, tässä toinen:


30.07.2007

Jälleen jälkijunassa kuulumiset Kes-Kis-kesänäyttelystä: Make sai ensimmäisen sertinsä luokassa 9, Pingu toisen sertin luokassa 10 ollen myös TP ja Bolo EX1 luokassa 11.
Seuraavaksi pistäydymme Maken kanssa Rurokin näyttelyssä lauantaipäivänä.

Makelle ja Hehkulle on tulossa pentue Kuuran-kissalaan Maken Helsingin keikan tuloksena :)

18.06.2007

Päivitetty pentusivun muiden kasvattajien pentutietoja sekä lisätty linkit kollien pentueisiin.

Seuraava näyttely, johon osallistumme Maken kanssa on Kes-Kis Jyväskylä 30.06. Paikalle tulee myös Pingu sekä Bolo, jolle näyttely on ensimmäinen.

11.06.2007

Jälkijunassa kuulumisia Kuopion näyttelyssä, jossa Yrttitarhan Aniba, "Annikki" SIA g oli TP ja VSK!
Pikkuvelipuolensa Yrttitarhan Billabong, "Pingu" SIA c jäi ilman sertiä, koska tuomarin mielestä poika oli väärässä värissä!?! Kyseessä sama tuomari, jonka mielestä myös Hiku on tabbynaamio, ja nyt Pingu! Lilanaamio poitsu on sentään ollut aiemmin kahdessa värintarkistuksessa eikä kummassakaan edes epäilty sen olevan tabbynaamio.

Ennen Hyvinkään näyttelyä ehdimme saada sopivasti Makelle suomalaisen rekisterinumeron ja poju pääsi osallistumaan myös siitostarkistukseen. Nyt saisivat sitten tytöt aloittaa juoksunsa... Arvostelussa kilpakumppaniksi tuli myös nuorten luokassa oleva Mustikan lapsen lapsen lapsi Silvanest Hador, joka sai ensimmäisen sijoituksen. Kiitos kovasta kisasta Mia ja Hartsa! ;))
Fuji sai odotetusti myös siitoshyväksynnän avoimessa luokassa ja kävimme kokeilemassa agilityrataa. Peräti alle kahden minuutin taisimme radan suorittaa, heh. Kiitos Virvelle matkaseurasta ja hauskasta agilitystä! Toivottavasti syksymmällä tavataan taas :)

Oli kiva tavata myös Tihku perheineen pitkästä aikaa! Kiitokset Outille, että sain käydä nauttimassa vieraanvaraisuudestanne!

Kissojen ulkoilutarha on viimeinkin hyvällä alulla. Viime kesänä valmistui peräti yksi elementtiseinä omin voimin, mutta nyt vanhempani tulivat avuksi, niin saimme viikonloppuna kaikki seinät pystyyn. Katto, ovi ja kulkuputki ikkunasta vielä uupuu.

Alapuolella Lapinlahden porukan köllöttelyä: Annikki, Pingu ja isoksi venähtänyt Bolo etualalla. Kuva Johanna Niskanen. 23.04.2007

Olimme lauantaina 21.4. Helsingissä RuRok:in näyttelyssä Hikun ja Maken kanssa. Hiku osallistui uudemman kerran nyt vanhempana värintarkistukseen seitsemän solidin jälkeläisen ja selkeämmän naamiovärin voimin, mutta toinen tarkastava tuomari ei halunnut vaihtaa väriä kuviottomaan. Itse olen edelleen sitä mieltä, että Hiku ei ole tabby. Harmi, kun isoäitikin on rekisteröity väärin kuviolliseksi... Täytyypä miettiä teettäisikö dna-testin :P

Make puolestaan yllätti ensikertalaisena reippaalla ja uteliaalla käytöksellään sekä mahtavalla tuloksella; värin paras, kun kilpailemassa oli yhteensä neljä suklaatäplikästä, sekä tuomarin paras viiden nuoren toinen toistaan upeamman ehdokkaan joukosta!! Hienoa Make!!

Osallistumme mahdollisesti seuraavan kerran Hyvinkään näyttelyyn

Alla poikien painia kevätauringossa...

 

23.03.2007

Fujilla on ensimmäinen juoksu ohi. Usvan seuraavaa odotellaan uutta yritystä varten.

Bolo muutti omaan kotiinsa viikko sitten perjantaina ja on hurmannut Johannan perheineen täysin. Bolo-pikkuinen on täydellinen lapsiperhekissa =) Kuvassa siskoni Mia-vauvan kanssa samassa sylissä:

Näyttelyssä nähdään 21.4. Helsingissä! Hiku ja Make on ilmoitettu mukaan. Pojat hengailevat nykyisin jatkuvasti yksissä ja ovat ryhtyneet syömään meitä vararikkoon... Meno on myös melkoista ;)

Sitten vielä villapaitaposeeraus Make & Bolo:

 


26.01.2007

Mustikan lopullinen avaustulos: pahanlaatuinen maitorauhaskasvain, karsinooma, jonka etäpesäkkeet keuhkoissa, sydänlihaksessa ja lisämunuaisessa.

Hiku kastroitiin keskiviikkona 24.1. ja kunhan hormonit tasaantuvat, niin pääsee taas joukon jatkoksi. Hiku on ilmoitettu Kes-Kis:in Jyväskylän näyttelyyn jälleen värintarkistukseen, jospa miehelle saataisiin oikea väri virallisesti, eli ilman tabbya...

Usva on astutettu ja tulosten pitäisi näkyä parin viikon sisällä.

11.01.2007

Alustavien avaustietojen mukaan Mustikan keuhkoissa oli laajalti syöpäkasvua, lähes jokaisessa keuhkolohkossa. Tarkempi selvitys on valmis 4-5 viikon kuluttua.

Makella on nyt oma koti. Täytyyhän talossa ainakin yksi itämainen olla...

03.01.2007

Erittäin surullisia uutisia... Mustikka on poissa...


19.12.2006

Macriano D'Oltremare, "Make"

 18.12.2006

Tervetuloa Suomeen Macriano D'Oltremare!! OSH b 24, suklaatäplikäs itämainen poika, todennäköinen tabby-kantaja on yhteisomistuksessa itämaiskasvattajien Senja Helle (FIN*Orifame) ja Sari Palmgren (FIN*Kuuran) kanssa. Olin Saria ja "Makea" vastassa lentokentällä ja nyt poika asustaa väliaikaisesti meillä, kunnes löydämme pysyvän kodin sijoituskodiksi. "Make" etsii siis lopulliseksi jäävää kotiaan, mielellään alueelta, joka on mainittu aiemmissa päivityksissä. Kuvia tulossa...

Fuji puolestaan on kotiutunut hienosti ja Mustikka on ottanut sen pennukseen. Lisää kuvia tulossa piakkoin...


07.12.2006

Tervetuloa uusi perheenjasenemme Firousi Firstlove!! Enemman tietoa ja kuvia, kun paasemme Suomeen ;) Fuji on aivan uskomattoman ihana luonne, kiitos Di, tasta kauan odotetusta prinsessasta!!

14.11.2006

Pennut syntyneet Highland-Cats -kissalassa! Neljä tervettä siamilaisvauvaa syntyi viime yönä Helsingin Kalliossa. Pentujen sukupuolet selviävät piakkoin. Ks. yhteystietoja "pennut"-sivulta.