Yrttitarhan kissala 

mitä uutta
etusivu
esittely
kissat
pennut
koira
muistoissa
tassunjälkesi

linkit

In English

historiaa...
Kasvattajanimi FIN*Yrttitarhan hyväksyttiin FIFe:ssa 31.03.2004. Nimen takana on puutarhurin ammattini sekä opiskeluni eläinten luontaishoitajaksi.
Kissahistoria alkaa vuodesta 1992, jolloin kilpikonnaruskeatäplikäs kotikissa Milli muutti meille. Millin ruskeatäplikäs poika Mutu rekisteröitiin myöhemmin noviisiluokassa eurooppalaiseksi, valitettavasti kastraattina. Mutun ansiosta pääsin kuitenkin jo tuolloin tutustumaan myös rotukissaharrastukseen, vaikka löytökissat olivatkin päähuomion kohteena. Joistakin rakkaista hoidokeistamme voit lukea Muistoissa-sivulta. Pr Mutu on edelleen reilun kahdentoista vuoden iässä pitämässä järjestystä ja kuria yllä "liskokissojen" ja yhden koiruuden taloudessamme. 

 tavoitteet...
Kasvatukseni on erittäin pienimuotoista, koska kissamäärä kotonamme pysyy pienenä ja jokainen kissa on ensisijaisesti rakastettu perheenjäsen. Tavoitteenani on kasvattaa terveitä, rotumääritelmän mukaisia ja hyväluonteisia kissoja ja löytää jokaiselle pennulle sen oma oikea ihminen. Yritän keskittyä ihailemaani kilpikonnaväritykseen ja punaiseen pääasiassa itämaisessa lyhytkarvassa, mutta siamilaiset pysyvät myöskin kuvioissa mukana.
Yhdistelmiä suunnitellessani pyrin välttämään voimakkaita linjauksia ja saman kissan toistumista useasti sukutauluissa. Suomen pienestä itämaiskannasta johtuen tämä on jokseenkin vaikeaa, mutta toivon mukaan tulevaisuudessakin pentueeni ovat mieluummin ns. outcross -yhdistelmistä. Tavoitteeni on saattaa maailmaan pentuja, joilla on laajempi geeniperimä.

kissala...
Kasvatukseen käyttämäni kissat testataan säännöllisesti FeLV:n (leukoosi) ja FIV:n (kissan immuunikato) varalta. Kissala on myös testatusti Microsporum canis (ihosieni)-negatiivinen.
Jokaisesta kissasta löytyy oma esittely, jossa voit tutustua mm. sukutauluihin, kuviin ja kissan luonteeseen kotioloissa. Em. pidän erittäin tärkeänä, koska ensisijaisestihan jokainen kissa on lemmikki, sen jälkeen lisäksi mahdollisesti suvunjatkaja, näyttelykissa tms.
Asumme rintamamies-tyyppisessä pienessä omakotitalossa keskellä rauhallista ja puhdasta maaseutua. Kissamme saavat oleilla kaikkialla asunnossamme ja ensi kesäksi toivottavasti valmistuu myös ulkotarha. Pentumme ovat hyvin sosiaalistettuja; niitä käsitellään paljon pienestä lähtien ja ne ovat tottuneet vierailijoihin, joiden joukossa eri ikäisiä lapsia, sekä ystävälliseen koiraan. Enemmän tietoa pennun hankintaan liittyen löydät pennut -sivulta.