Home‎ > ‎nyheter‎ > ‎

OYRA Farallones 2012

lagt inn 16. apr. 2012, 14:05 av Andreas Eieland   [ oppdatert 16. apr. 2012, 14:44 ]
Som noen kanskje har fått med seg var jeg med på en regatta med et meget uheldig utfall for en av konkurentene våre. De endte opp på land og 5 liv gikk tapt. Du kan lese mer detaljer på:
Her er en oppsummering fra skipperen på båten jeg seilte på i helgen:

Hvis dere ser på GPS-sporet fra rundingen av øyene så fikk Low Speed Chase problemer ca halvveis mellom oss og land akkurat i det vi gjorde det ekstra slaget over på sb for å komme rundt nordsiden.

Zoomer dere inn på det andre sporet ser dere også 360en vi endte opp med å ta etter at en bølge slo oss rundt på vei inn til San Francisco

Som dere kan lese i sammendraget fra David var det endel forvirring etter ulykken og noen båter trodde det var vi som var gått ned. Istedet for å prøve å kalle opp oss på kanal 16 ringte de rundt. Blant annet til alle på pårørende listen for å sjekke om de visste om båten var i nød eller ikke(!). Var en veldig glad og lettet kone som tok telefonen da jeg ringte hjem etter målgang.

Poenget mitt med å nevne det over er at alle de pårørende fikk en rekke spørsmål fra Coast Garden som de ikke kunne svare på, og som jeg tror de fleste pårørende ikke vet. Alt de lurte på var informasjon for å identifisere en båt som ikke lenger er hel, og for å vite om det er restene etter en eller to båter som ligger på skjæret i biter:
- hvilken farge har skroget*, dekket*, mast,bom, og bunnsmøring?
- hva er seilnummeret?*
- hvilken farge er det på seilene de ville brukt i 25 knop vind?
- har du bilde av båten du kan sende på epost ASAP?
- kan du bekrefte EPIRB nummeret?*
- har noen ombord personlige EPIRB’er?

*= var allerde rapportert inn som endel av påmelding og sikkerhetskontroll

Tips til skippere er å sette opp en liste over dette og lignende informasjon og være sikker på at de som er på pårørendelisten har tilgang til dette dokumentet.

Andreas


Low Speed Chase på grunn. Ser overraskende hel ut med tanke på hvor vill juling hun fikk i bølgene( foto fra Latitude38)

Farallonøyene. Selv på en finværsdag er det mye skumComments