Taller Creatiu d'Animació (stop-motion)

Com a activitat integrada dins del cicle de Cinema en Valencià i Taller d'Animació, organitzem un taller de creació d'un curt d'animació seguint la tècnica stop-motion.


Què és un stop-motion?


És una tècnica d’animació que consisteix a capturar fotografies consecutives d'un objecte movent-lo una mica entre fotografia i fotografia de manera que visualitzant-les ràpidament sembla que l'objecte es moga. Teniu més informació en la Viquipèdia, i exemples interessants aquí (molt més elaborats dels que farem, això sí!).


Es tracta, per tant, de fer una animació amb un ninotet, fent fotos seqüenciades i després muntar-les de manera encadenada per a simular el moviment. Les característiques del taller fan que siga una activitat idònia per a ser compartida entre un adult i un xiquet o xiqueta, de manera que es potencia la interacció familiar. Teniu exemples dels curts creats l’any passat al final d’esta pàgina.


Per al taller creatiu d'animació heu de comptar amb el material següent:

  • Càmera digital amb possibilitat de ser muntada sobre un trípode
  • Trípode (no importa si és menut d'uns 30 cm o gran).
  • Un o dos ninots que trie el xiquet/a, preferiblement articulat.
  • Un ordinador, preferiblement portàtil per poder-lo dur el dia 21 i començar a instal·lar i treballar amb el programari que emprarem.
  • Diferent material de papereria com ara paper, estisores, cinta adhesiva, retolador, etc. que considereu que pugueu necessitar per a ajudar-vos en el moment de captar les imatges de la vostra animació.
  • Un guió curt, d'una o com a màxim dos escenes. Cal tindre en compte que la pel·lícula tindrà una durada de 30 a 50 segons. Convé que tingueu molt clar el guió i els moviments que captareu, perquè això vos facilitarà la faena.

El programari que farem servir i que vos proposem serà:

Este és el programari que vos proposem; si voleu, podeu fer servir qualsevol altre programari. En la sessió del dia 21 vos explicarem com funciona, i en les sessions posteriors aclarirem tots els dubtes que ens plantegeu i vos ajudarem a treballar amb el programari.


Vos recordem que el taller serà:


Dia: 21 de febrer Hora: de 18.30 h a 21.30 h Lloc: Nau de la Innovació. Edifici Innova. Universitat Miguel Hernández (Elx)


Per a poder participar en l'activitat és imprescindible que vos inscrigueu prèviament, ja que l'espai que utilitzarem dependrà de la quantitat de gent inscrita. Inscriviu-vos en el formulari següent.

Taller d'animació stop-motion amb Xiquets d'ElxVídeos presentats en l'edició de 2014

Diplodocus Jack


El geiperman del futuro que resolvió un crimen del pasado


El viatge


Espantat (no te so)


Trucs per matar bionicles en el call of duty o blakopsComments